Alla inlägg under april 2010

Av Sofia Ohlsson - 5 april 2010 16:31

Ja måndagen har gått allt för snabbt må jag säga, fast vd tjatar jag om? Klockan är bara halv fem, det är flera timmar kvar på dygnet. Det har känts som en söndag idag, det kan nog de flesta hålla med om. Det som kännetecknar en söndag hemma hos oss är att alla tre är hemma, vi äter relativt tidigt och hinner med lite bestyr som städning till exempel. Allt det där sammanfattar dessutom min dag ganska bra. Jag har läst en hel del, städat undan det sista i bokhyllan. Jag handlade och lagade mat till familjen, det blev laxfiléer med ugnsbakade rotfrukter, alltså morot, palsternacka och potatis. Till det hade vi en pestovinägrette. Mumma kardemumma passar så förträffligt bra som uttryck för jag lovar er att det var smaskens. Mamma ska köra iväg om fyrtio minuter så jag passade på att paxa en plats i bilen så jag får skjuts ut till Danskompaniet. Planen är att planera, planera kläder till mina elever inför showen, att dansa igenom det jag koreograferade igår och att komma i lite stämning inför kvällens danspass helt enkelt. Men jag har inte ens bytt om till träningskläder så det är nog lite brått. Jag hoppas ni haft en bra måndagssöndag iallafall, vi hörs, om inte ikväll så imorgon, första riktiga dagen på mitt sista påsklov, ska bli trevligt faktiskt!


HEJDÅ

Av Sofia Ohlsson - 4 april 2010 22:13

Ja söndagen som har känts som en lördag, vilket i sin tur har gjort dagen lite trevligare att stå ut med. Jag fick sova ut ordentligt i morse och satte alltså igång med koreograferandet ganska snabbt. Det tog sin lilla tid men nu har jag gjort en refräng till mina småtjejer och en hel minut till de äldre. Hoppas vi hinner gå igenom mycket på tisdag så vi kommer igång liksom. Sen var det lunch och en dusch innan nästa projekt startade. Operation Bokhyllan. Alla som varit hemma hos oss är nog medvetna om vilken katastrof vår bokhylla kan kallas. Eller kunde kallas får jag väl säga för med halva färdig, den jobbiga halvan. Flera kilo till miljöstationen och vår bokhylla är som förbytt. Det är snyggt, prydligt och mycket trevligare.


Sen lagade jag ostpaj, till det hade vi en fräsh sallad och kokt skinka. Har jag berättat att jag gillar mat? Jag och mamma såg på film också, vi öppnade min magiska filmlåda och valde En Geishas Memoarer, fin film det där, kanske tredje gången jag ser den, har även läst boken. Men det var längesedan, kanske fyra år.


Jag har såklart läst en hel del, jag älskar att läsa och genom att slå två flugor i en smäll, skolarbete samtidigt som jag får chansen att läsa, är det riktigt trevligt. Boken ska redovisas om en dryg månad och är kanske femhundra sidor tjock, texten är relativt stor men det tar ju ändå ett tag att arbeta sig igenom. Att den är på engelska gör det hela lika intressant som svårt. Jag borde läsa mer böcker på engelska.


Ja som sagt, jag älskar böcker. Jag, som slukade alla Wallander-böcker i sexan och sjuan, jag som läste Da vinci-koden och änglar och demoner vid fjorton års ålder, jag som läste samtliga böcker ur millenium-trilogin våren 2007 från mars till juni, den sista slukade jag på en vecka under vår semester på Irland. JAG, har bara läst en bok det här året, även den tillhörande skolan, Svenska B, men det var en riktig klassiker, jag har ju berättat om hur jag läste L'es Miserable så fort jag fick en ledig stund. Jag har skolan att tacka för mycket, nu tänkte jag fortsätta med The Interpretation of murder innan jag är alldeles för trött.


Godnatt kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 4 april 2010 10:25

God morgon, god morgon, alla fåglar sjung i kör god... God morgon, ja men det är det nog, en riktigt god morgon. Vädret är sådär lite småbusigt idag, grått, tråkigt, kallt ser det också ut att vara. Men det gör inte mig så mycket, nej jag ska koreografera idag. Det man skjutit upp på tidigare får man ta itu med tids nog. Fast om jag hade koreograferat för en vecka sedan kan jag lova att det hade varit bortglömt till på tisdag när vi har dans, jag och mina elever.


För övrigt är det inte mycket planerat, självklart ska jag läsa The interpretation of murder som börjar bli riktigt bra nu. Det är en hel del psykologiska termer som är lite svårförstådda sådär men det mesta går in och framförallt, jag kommer in i språket ju mer jag läser. Vi ska säkert ta och städa någonting annat här hemma också, sen ska jag säkert laga mat lite senare, ja en vanlig mysig påskdag är vad vi har framför oss.


Nej, två danser koreograferar inte sig själva direkt. Ha det bra, vi hörs senare!

Av Sofia Ohlsson - 3 april 2010 12:52

Idag skulle mamma ner på stan, Är affärerna öppna då? frågade jag, inte en men hela två gånger ställde jag denna fråga. Båda gångerna fick jag samma svar, Ja, Sofia. Det är en helt vanlig lördag idag. Ja förutom att det är påskafton så är det en helt vanlig lördag med öppna affärer, öppna fik och ett himla folkvimmel ute på Sölvesborgs våriga gator. Vädret är underbart, lite disigt i morse men det försvann i och med att solen kom fram. Vi tog en frukostfika på stan och kikade i lite affärer jag och min mor. Jag köpte vita ljus till min kandelaber inne på Liv interiör för mitt presentkort som jag fick i födelsedagspresent av Jennie och Lina. Det behövdes verkligen lite liv i min kandelaber som, sedan i höstas, stått med kolsvarta ljus. Det är ganska fräckt med svarta ljus men just dessa är söndriga, sneda och inte särskilt våriga.


Jag har haft lite ångest, efter att ha sett ett gäng studentklänningar inne på MQ, över att jag valde att behålla min ekologiska mössa som är cremefärgad. Men sen åkte jag hem och kikade lite till på min mössa, höll den ovanför och intill kritvita tunikor min mamma hade hängandes här hemma och bestämde mig för att det inte syns så värst mycket och att jag inte bryr mig lika mycket. Det är MIN mössa som jag beställt och jag vill inte ha någon ny.


Snart ska jag handla antar jag, så fort jag och mamma bestämt oss för vad vi ska äta ikväll. Jag är nämligen inte ett dugg sugen på påskmat eller något för den delen. Jag ska nog sluta äta, eller nej, eller jo, eller kanske eller nej, mat är mitt liv. Vi hörs senare, lycka till med allt. Tack.

Av Sofia Ohlsson - 2 april 2010 13:55

Äntligen fredag, fredag, härliga fredag. Jag älskar fredagar, har alltid gjort det, ända sedan jag var liten har det varit något heligt över dagen. Många menar att lördagen är bäst, man går inte i skolan och de flesta är lediga från jobbet. Man kan sova ut lite och vara uppe sent på kvällen. Men jag håller fast vid att fredag är bäst. Fredag är en orange dag om man ska följa min synestesi, orange är väl ingen färg som jag egentligen tycker om utan det måste vara något annat som gör det.


Idag har vi städat som galningar här hemma, mäklaren kommer på tisdag för att ta bilder antar jag. Mitt rum är fräsht och dammfritt, ett par timmars slit gav resultat. Cocco kommer hit ikväll för att kolla på film så städandet kom i rätt god tid, vi ska äta gott också, marinerad kycklingfilé och pastasallad har jag bestämt, Mumma kardemumma. Så klart står jag för matlagningen också, jag är ganska bra på det där, om jag får säga det själv.


Jag saknar Helena, det var längesedan vi pratade. Det var längesedan vi sågs tycker jag också, Helena vi måste träffas snart igen!


Jag har pratat med min pappa också, försökte komma på en dag som jag kunde hälsa på men det verkade inte funka nästa helg, då jag själv planerat att komma. Lottas dotter med pojkvän skulle komma så det finns inte riktigt plats för mig på något rum och även om det så bara är för en natt vill jag helst ha ett eget rum att sova i, någonstans att gå och vara lite själv liksom. Inte samma sak med en madrass på ett golv.


Snart ska jag lägga mig och läsa "The Interpretation of murder". Bra bok det där. Först tänkte jag göra mig iordning bara. Ja för i allt städande så missade jag liksom sminkning och plattning av håret, något vettigt ska jag ta på mig också, och lätta på samvetet. Så mycket som jag har att göra, då kan man undra varför jag sitter här och skriver.


Vi hörs nog senare idag innan Cocco kommit hit, ha det bra denna långfredag!

Av Sofia Ohlsson - 1 april 2010 16:05

HAPPY EASTER EGGS AND BACON.


Jag gillar påsk, speciellt när den infaller såhär lite senare och det innebär att vädret är fint. Blå himmel, ett par fluffiga moln och tio dagars ledighet framför mig, ja det blir inte mycket bättre än så. Jag har, som jag nämnde i mitt förra inlägg, en del planer för mitt lov, men desto bättre. Jag ska se till att gå på fik och läsa min bok till engelskan minst en gång på lovet, tänkte slå ihop det med Kristianstadsbesöket.


Skolan var okej men jag var, och är fortfarande, sjukt trött. Gårdagen tog mer på krafterna än man kan tro. Jag fick iallafall en riktigt skön sovmorgon. Vi gjorde en massa roliga experiment på naturkunskapen, skönt att labba utan att känna att man måste skriva ner saker och sedan lämna in. Jag blev särskilt förtjust i ett par 3D - glasögon där man satte ett ark med två bilder, tagna med olika vinklar som, när man tittade i glasögonen blev en bild i 3D. Det var så fantastiska bilder dessutom, från 1900-talets början och olika kulturer, jättemysigt att kika in där.


Snart ska väl jag och mamma äta sen ska jag ta det lugnt, vill sova länge imorgon och verkligen njuta av mitt lov. Ha det bra kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 1 april 2010 09:37

Har jag någonsin skrivit att jag tycker veckorna går snabbt? Nyss var det söndag och nu är det plötsligt torsdag. Men jag gillar det, jag går fram till två någonting idag sen är jag ledig fram till måndag vecka femton. Det ska bli så fruktansvärt skönt och så mycket roligt jag ska hinna med. Mer om det längre ner.


En glad nyhet med även sorglig är att vårt hus snart ska gå ut till försäljning. Jag flyttar i sommar, min bror har redan flyttat och mamma har hittat en fantastisk lägenhet som passar henne bättre. Jag förstår att hon inte vill bo i en villa med sex rum, två badrum och kök ensam med katterna. Det är mycket att sköta och vi har haft sexton fina år här i huset. Jag älskar mitt hus och kommer troligtvis inte att åka hem till Sölvesborg alls lika ofta när inte mamma bor här. Lägenheten är toppenfin och ligger i Kristianstad, nya planer är på gång även för min mor, som ni säkert minns, som utbildade sig till hudterapeut förra året. Jag hoppas dock få bo kvar här i Sölvesborg till augusti när jag själv ska flytta, håll tummarna för att jag slipper magasinera mina grejer och inte ha någon riktig trygghet i sommar. Dessutom är det ju så nära till havet här, en sista sommar an vi väl få åka till Torsö, bada och mysa? Jag hoppas.


Men nog om sånt sorgligt innan jag blir riktigt ledsen. I påsk har jag en massa roliga planer. Till helgen blir det säkert storstädning på grund av tidigare nämnd anledning. Sen KANSKE vi ska åka till Lund på måndag, jag hoppas. Tisdag ska det dansas, onsdag åker jag till kristianstad, torsdag ska jag provjobba och förhoppningsvis grilla med min Malin och på fredag hade jag tänkt att åka in till Kristianstad ytterligare en gång och förhoppningsvis kunna träffa min nya kusin.


Men skolan börjar om tjugo minuter insåg jag nyss och jag vet inte ens vad jag ska ha på mig för dagen. Bäst att hurry hurry. Ha det bra kära vänner vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards