Alla inlägg under april 2010

Av Sofia Ohlsson - 9 april 2010 21:44

Ännu en dag har gått, idag blev det inte mörkt förrän närmare nio, jag älskar våren, den är nog ändå vår trevligaste årstid, lyser upp efter den hemska vintern som, i år, varit extra hemsk.


Ikväll har jag och mamma kollat på Så ska det låta och senare lite av Talang samt solsidan, reklam i det sistnämnda programmet just nu, så jag får fatta mig kort. Läggdags efter detta, lite läsning och tvtittade i sängen kanske. Imorgon har jag lite mys och äventyr på gång.


Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 9 april 2010 15:22

Hej hopp bloggen! Idag har mitt internet varit nere i princip hela dagen, ja ända fram till nu såklart. Jag tog saken i egna händer och stängde av modemet i en halvtimme, sen funkade det när jag satte igång det igen. Så vad har jag då fått gjort när jag inte kunnat sitta vid datorn hela dagen? Inte allt för mycket tyvärr. Det hade helt klart varit mer tillfredsställande att kunna skriva att jag joggade en runda i morse, gick och handlade, städade rummet och nu har skrivit klart alla skolarbeten för hela terminen. Men å andra sidan låter det kanske lite överdrivet, visst är jag driven och ser till att få mitt gjort, men idag har jag även unnat mig själv lite välförtjänt slappande.


Jag gick upp strax innan elva, gjorde mig iordning och åt lite thaimat till lunch, gårdagens rester från mammas kvällsmat men å vad det var gott! Därefter läste jag litegrann i min bok, den är för bra den. Jag klippte och klistrade en massa med min projektrapport också, fixade med innehållsförteckningen och sidnumreringen. Känns både bra och lite vemodigt att den är klar nu. Skönt att inte behöva tänka på den men som Cornelia sa, det är svårt att acceptera att man inte kan göra mer åt den, jag hoppas det går vägen för den, jag har iallafall gjort så bra ifrån mig som jag kunnat!


Jag gick ner en snabbrunda på stan, hittade världens sötaste lilla body som jag vill köpa till min - snart - enmånads gamla kusin. Jag går troligtvis ner och köper den om en timme och då passar jag även på att gå inom biblioteket och se om en bok jag vill låna finns inne. Ikväll ska jag och mamma ha det trevligt, kanske titta på Talang och umgås. Hoppas ni haft, och får en fortsatt trevlig fredag.

Av Sofia Ohlsson - 8 april 2010 22:35

Hujedamej vad jag är trött. Men vilket bra lov det har varit so far. Igår somnade jag strax runt ett-tiden efter att desperat ha försökt, (försök aldrig sova, det ska komma naturligt, no-to-self) somna. Ni som hänger med i svängarna räknar snabbt ihop att om jag började jobba sju så gick jag uppskattningsvis upp senaste sex, bra räknat där, precis när jag steg upp faktiskt. Ni som är ännu ett steg smartare förstår då att jag har sovit fem timmar föregående natt, inte bra, inte bra. Ännu sämre att jag nu, tjugo i elva, varit uppe i sexton timmar och fyrtio minuter ungefär. Jag är trött alltså, det förstod ni säkert redan i inläggets första mening så det andra var kanske totalt värdelöst. Faktum är att jag försöker hålla mig vaken i kanske fyrtio minuter till för då börjar Scrubs, var sugen på att kolla på det litegrann och eftersom jag får sova hur länge jag vill imorgon - för mig själv - så kan jag lika gärna pressa på min vakna tid lite mer.


Anyhow, min eftermiddag och kväll hos Malin har varit jättetrevligt! Vi lagade och åt fantastiskt god mat, vi är ganska bra på att laga mat, hon grillade marinerade kotletter och jag gjorde aioli. Tillsammans gjorde vi sedan en underbar pastasallad och som pricken över i:et hade vi vitlöksbröd till. Som efterrätt grillade vi bananer med choklad i, MUMMA.


Ja annars har vi mest pratat, diskuterat, skrattat, planerat, sånt trevligt. Hon följde mig till tåget som jag tog tio. Mindre lyckat att jag, hundra meter från hennes hus insåg att jag var hysterskt kissnödig. Jag fick snällt vänta tills jag vart hemma en trettiofem minuter senare.


Nu ska jag snart krypa ner i min fina säng och invänta Scrubs med mera, får se om jag orkar stanna uppe till How I met your mother eller om jag somnar innan dess. Imorgon väntar nya äventyr, kanske en tur till bibloteket. Vi hörs, ses och skrivs vid, ha det bra, NATTINATT.

Av Sofia Ohlsson - 8 april 2010 14:04

God eftermiddag världen! Eller god kväll? Ja det känns som en hel dag har passerat för jag har nämligen varit uppe med tuppen och fått en hel del saker gjorda. Jag har provjobbat på ett ställe i stan och nu har jag ett sommarjobb, hipp hurra med stora slag! Jag har vacklat och velat fram och tillbaka, undrat och funderat men nu verkar det som jag får jobba i sommar för lite pengar som kan hjälpa mig bygga upp ett liv!


Det låter så allvarligt, men det är det egentligen inte. Jag hade tänkt leva på existensminimum i sommar bara, tjäna pengar och spara dem på hög och sedan hoppas på ett eget boende till hösten. Pengarna ska gå till möbler och annan inredning samt gärna lite kläder OCH så vill jag gärna ha någon lapp på kontot så jag inte behöver leva i total fattigdom de första månaderna.


Nu har jag nyligen duschat, fräschat upp mig lite efter sex timmars jobb, jajamän, från sju till ett, då är man lite halvmör i kroppen. Om drygt tjugo minuter går jag ner till tåget som ska ta mig till Bromölla och Malinmannen, vi ska umgås, grilla, snacka och laga mat, ja ha en riktigt trevlig eftermiddag och kväll!


CHEERS.

Av Sofia Ohlsson - 7 april 2010 19:19

Vilken fantastisk onsdag det har varit idag, jag är så glad och nöjd med hur allting har varit. Underbart väder, precis lagom varmt för en dag i april, fantastiskt skönt att få gå lite ensam och göra allt som jag vill göra, jo visst hade det varit roligare att ha med någon annan men ibland behöver man vara lite själv också, inte påverkas av någon annans åsikt liksom, åsikt om vad undrar ni kanske då? Men jo jag har faktiskt köpt min studentklänning idag och ni som känner mig väl vet hur svårt jag har för att prova klänningar, de ska sitta fint och det är svårt ibland, de ska passa och de ska vara rätt. Jag är väldigt självkritisk och hade räknat med en känslosam dag, att jag skulle prova en massa klänningar och bli ledsen om de inte sitter snyggt, förbanna min kropp ja ni vet, de vanliga shoppingrutinerna. Men hör och häpna, jag går in i min favoritaffär, får hjälp av de otroligt kompetenta biträdena och provar EN klänning som jag blir jättekär i, den är väldigt mycket Sofia får jag nog säga, modellen och detaljerna. Mer vill jag inte säga, ska inte ha den på mig förrän om ungefär två månader så då får ni se bilder.


Ja men äventyret var inte riktigt slut där, i butiken sydde de om lite så jag fick halterneckband istället för de som satt på klänningen. Jag köpte själv ett sidenband i lite mer creme-aktig färg och sen gick jag och hämtade klänningen ett par timmar senare när de var färdiga. Under tiden lunchade jag med min pappa, vi åt på subway och gick en liten snabbrunda på stan. Därefter körde vi och kollade var min farbror, han med den nya lilla bäbisen bor, jag ska hälsa på någon gång nästa vecka så det var trevligt att se var. Pappa lämnade av mig i stan och jag kikade lite i affärer innan jag satte mig på Wahlquists konditori för att dricka en kopp te och läsa Interpretation of murder, jag säger som Cocco, himla bra bok det där, riktigt spännande. Där satt jag från tjugo över ett till tre ungefär, och bara läste, drack mitt te och mot slutet åt jag en biskvi också.


Sen gick jag en runda på stan, hämtade som sagt min studentklänning och lämnade den hos mamma, vid halv fem gick vi och åt kvällsmat. Nu låter det som om jag inte gjort annat än ätit idag, men lite så är det ju faktiskt. Därefter körde vi bort till Vinslöv, där fick jag äntligen prova min balklänning i rätt storlek och med mina skor till, det blev kanonbra! Den ska sys in -och upp lite sen är allt färdigt på den fronten! Vi körde hem och är sen ungefär en halvtimme hemma här i huset, trött som bara den är jag, funderar på om jag skulle gå en liten runda .. fast nu börjar halv åtta hos mig, usch vad svårt..


Ja, där har ni hela min dag, spännande va? Hoppas ni haft en bra dag. Vi hörs imorgon iallafall, då ska jag bland annat grilla med min lilla Malinman. HEJDÅ.

Av Sofia Ohlsson - 7 april 2010 09:20

God dag och god morgon min oreanga blogg. Idag är det den sjunde april och inte ett moln syns på himlen. Jag har hört fågelsång hela morgonen när jag gjort mi iordning och datorn säger att det är ett par plsugrader ute, trots tidig morgon.


Jag ska snart gå ner till tåget som för mig till Kristianstad, om exakt trettio minuter tuffar det från sölvesborgs station. I Kristianstad ska jag gå runt för mig själv, det är rätt trevligt, jag ska även träffa min pappa över lunch och prata lite, det är nog nästan två månader sedan vi sågs, ja vi pratar ju i telefon några gånger i veckan men det var hemskt längesedan vi sågs. Det ska bli trevligt. Lika trevligt som kvällen, den ska spenderas med mor min mor. Vi hörs ikväll iallafall, ha det bra kära vänner!

Av Sofia Ohlsson - 6 april 2010 14:10

Tisdagen fortsätter i våldsam fart, är klockan redan två? Om tre timmar befinner jag mig ute på Kompaniet, tiden bara rinner iväg, hur ska jag hinna med allt? Jag får nog ändå ge mig själv en liten eloge för att jag hunnit med en hel del trots allt. Jag gick ner på stan för att köpa lunch till mig och brorsan, passade på att gå inom Kommunen för att hämta gamla betyg från högstadiet. Jag har nämligen lärt mig att de ska finnas där. Kvinnan som tog emot mig såg oerhört skeptisk ut när jag menade att jag ville hämta ut mina betyg från årskurs nio och ringde "bort" till arkivet. Till personen som svarade sa hon "Ja hej, det är X på Medborgarkontoret... Har du gamla betyg som man kan hämta ut hos dig?" Det lät som om jag skulle behöva gå väldigt långt för att nå detta arkiv. Kvinnan följde mig bort ungefär trettio meter från "Medborgarkontoret" dit jag skulle gå in, där Arkivet låg. Jag tyckte att jag blev lite halvkonstigt bemött överhuvudtaget och när jag väl kom in visade det sig att deras yngsta lagrade betyg var från elever som gick ut -99. Jaha, det var bara att vandra upp till Bokelund för att hämta ut papprena, en välbehövd promenad som blev svettigare än jag trodde, vädret var fint och min jacka är klädd med en innerjacka i fleece. Jag gick hem och åt min sallad, fixade med betygen och gav min brors hans betyg som jag duktigt nog också hämtade ut i samma veva. Därefter gick jag bort till Furulund för att hämta in ett intyg på att jag studerar där för tillfället men jag skulle åtekromme om en halvtimme för det krävdes lite underksrifter. Så himla mycket tjafs kring allt det där. Anledningen är ett stipendium jag ska söka för eftergymnasiala studier, Men om jag förstått allting rätt så lottas det ut vilka som får det i slutändan, så allt detta springande behöver inte nödvändigtvis ge utdelning. Nåja, jag är iallafall driven och känner mig ganska duktig som tar itu med det och gör ett försök, känns lite halv-vuxet. Nej nu ska jag gå bort till skolan igen och hoppas att de kommit en bit på vägen. Sen ska jag varva ner framför Ghost Whisperer innan det bär av ut till dansen!

Av Sofia Ohlsson - 6 april 2010 10:50

Tisdag idag och lovet är igång, jag sov för länge, alldeles för länge, men skönt var det. Dessutom ska jag gå upp tidigt två dagar i rad nu så då måste man väl få unna sig lite sovmorgon. Vädret ute är troligtvis rekordfint för året, min dator skvallrar om runt tio plusgrader och himlen är klarblå. Jag ska snart göra mig redo för dagen och gå ner på stan för att handla en sallad. Därefter kanske jag till och med vågar mig på en promenad ute i vårsolen. För övrigt är det dans som gäller idag, jag har mina grupper mellan fem och sju ute i lokalen så lite planering inför det vore inte helt fel, dock har jag hunnit med en hel del koreograferande nu de två senaste dagarna så jag har ändå varit ganska duktig.


Andra funderingar såhär tisdagen den sjätte april är att, om en vecka, är det mindre än två månader till studenten. Snacka om att jag lever för nedräkningen dit. Inte bara för att slippa skolan och alla läxor, nej jag kommer saknar, framförallt många lärare den dagen det är dags att springa ut, men även för sommarlov, början på ett nytt liv, hur kan man inte längta efter det?


Nej här sitter jag och drar på det oundvikliga, jag måste göra mig iordning annars blir det aldrig något vettigt av den här dagen. Vi hörs senare mates, ha det bra!

Ovido - Quiz & Flashcards