Alla inlägg under april 2010

Av Sofia Ohlsson - 19 april 2010 09:20

Och så var det måndag igen. Veckorna går snabbt, helgerna ännu snabbare och rätt som det är så har vi julafton igen. Nej usch och fy, en underbar vår och en fantastisk sommar hoppas jag ska hinna emellan där. Mitt internet är iallafall tillbaka, för att byta samtalsämne helt. Och denna gången är det här för att stanna hoppas jag. Sovmorgon kan nog vara det skönaste sättet att inleda en vecka med. Imorgon har jag en lika lång sovmorgon, likaså torsdag, ja, sämre kunde man haft det.


Psykologi står på schemat, följt av samhällskunskap och sen svenska b, sista lektionen inför fredags nationella prov, hua. Som tur är har vi inget projektarbete så jag hinner hem och ta det lite lugnt innan kvällens danspass.


Jag känner mig ganska nöjd idag, ganska tillfreds med det mesta. 37 skoldagar kvar till studenten, ett få par prov och redovisningar, knappt fyra veckor till show, vädret är underbart och jag har en hel del roliga planer till helgen och nästa helg igen. Ja som sagt, sämre kunde man haft det. Men nu borde jag masa mig bort till Furulund, kan ju inte sitta här hela dagen. Hoppas ni får en bra dag, Ha det gott!

Av Sofia Ohlsson - 18 april 2010 18:44

Hej bloggen, jag är hemma från pappa, hemma från Åhus. Dagen startade runt tio när jag orkade mig upp. En kvart senare åkte jag och pappa till Kristianstad, han skulle jobba och jag skulle åka med tåget hem. Vädret var underbart, varmt och solen lös. Jag gick hem från tåget, trött som jag var men piggnade faktiskt till mot slutet av promenaden. Ja jag piggnade till så pass mycket att jag orkade goreografera sex åttor till mina stora barn. Därefter slappade jag lite, läste en del i min bok och tog det lugnt. Vid tre var det ledarmöte ute på danskompaniet, vi hade en massa saker att prata om så tre timmar senare besölt vi oss för att lämna mötet, ett synopsis hann bli skrivet och en massa förberedelser inför showen fixades.


Nu har min bror precis handlat till kvällens tacosmiddag, jag har inte ätit något vettigt idag så det ska bli gott. Jag pluggade nyss lite musikhistoria till vårt estetiska verksamhetsprov, det får jag fortsätta med sen.


Ha det bra, vi hörs när vi hörs, Hej!

Av Sofia Ohlsson - 17 april 2010 15:18

Hej hopp bloggtopp, det går allt fler dagar mellan varje inlägg och tyvärr beror det till största delen på bristande internet hemma hos oss. Nu är jag dock hos far min, internet fungerar men jag har ingen egen dator och annat att göra än att sitta vid deras hela tiden. Nu har jag iallafall en stund över och passar på att uppdatera lite.


Jag vaknade strax innan elva iag och steg upp för att göra mig iordning. Gick in i stugan och åt frukost med pappa, därefter planerade vi lite inför dagens måltider och skrev en inköpslista bland annat. Han bar lite ved och jag läste i min bok, sen bar vi lite ved båda två innan vi åkte och handlade. Nu har jag precis satt in en lasagne i ugnen och fick nyss ett sms av Jennifer som kommer hit om några timmar. Pappa och jag ska äta sen skulle han nog slå några slag på golfbanan, jag avböjde inbjudan att följa med. Istället hade jag tänkt duscha, fräscha upp mig och läsa lite i min bok.


Ikväll blir det sen grillning och jag och Jennifer ska nog snacka lite skit och äta chips.


Imorgon åker jag hem igen, dansmöte och koreografi står på schemat, Hoppsan, nu ringde lasagnen för att säga att den var färdig, vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 15 april 2010 09:07

Hej hopp bloggen, nu var det ett tag sedan vi hördes. Internet vill sig inte riktigt väl på just min dator av någon anledning trots att det fungerar felfritt på mammas dator hon har trådlöst och jag har via en sladd så det har säkert något med saken att göra.


Igår var en jätterolig dag, vi musiktreor satte upp två extraföreställningar av Fångarna på Furulund för ett par klasser som missade den när vi hade vår heldag med teater, den första gick väl lite sådär med en del missar och vår energi var kanske inte riktigt på topp. Men den sista föreställningen var nog bland de absolut bästa med en glad publik och energirika skådespelare, ett riktigt bra avslut på ett par slitsamma månader. Vi var  nog alla mycket nöjda när vi, lite trötta, plockade undan våra grejer. När jag kom hem var jag så fruktansvärt trött, efter två kvällars dans och en heldag i skolan med avslutande pjäser så låg jag bra i sängen. Jag och mamma beställde från Edgars och på kvällen låg jag bara i sängen och kollade på Family guy och andra trevliga program.


Idag fick jag mig en liten sovmorgon så nu är jag tipp topp igen. Dagen börjar om en timme ungefär, engelska c följt av en flyttad pianolektion så jag kan komma hem redan klockan halv ett. Vid två tar jag tåget till Kristianstad för att träffa mina kusiner, den stora och den lilla, så himla mysigt. Vi ska fika lite och ha det allmänt trevligt är det tänkt.


Imorgon åker jag till pappa över helgen och hälsar på, det var ett par månader sen senast så jag kände att det var dags. Nu ska jag snart göra mig redo för den kommande skoldagen, fixa med lite saker här vi dator och så. Vi hörs när vi hörs helt enkelt. Ha det bra kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 13 april 2010 11:11

God dag bloggen, tisdag idag och mitt internet har legat nere sen söndagskväll. Det är oerhört frustrerande eftersom manär så beroende av internet, inte bara för nöjes skull, nu för tiden. Så vad har hänt sedan sist. I söndags hade jag och min lilla familj en helmysig dag i Lund, vi åt och gick omkring lite på Nova, var i Jacobs lägenhet och fikade på Espresso House innan jag och mamma körde hem igen.


Igår var det deadline för projektrapporten, jag har nu lämnat in allt mitt och hoppas slippa göra så hemskt mycket mer på det. På kvällen var det dans, en månad kvar till show och det brinner lite in knutarna, men det ska gå bra, det går alltid bra, jag vet inte hur vi får ihop det ibland men det gör vi.


Idag har dagen inletts med en uppsatsskrivning i engelska c, tre timmar fick vi på oss men jag var färdig efter halva tiden. Hur det gick har jag tyvärr ingen aning om, inget att spekulera i redan nu.


Nu ska jag och Malin gå ner till naturkunskapen för att läsa lite om kroppen, intressant. Vi hörs när vi hörs, hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 11 april 2010 10:51

Håhåå sönag igen, det känns ganska vemodigt får jag erkänna, lite jobbigt att det imorgon återigen är dags att infinna sig i skolbänken och på tisdag har vi en jobbig uppsats i engelska. Eller jobbig och jobbig, prestationsångest är väl kanske ett bättre ord.


Dagen har inletts med städande, detta eviga städande, överallt, hela tiden, alltid finns det något att göra. I eftermiddag åker vi iallafall till Lund, mycket skönt att komma ifrån stan litegrann och se att det finns något annat här i världen. Vad vi ska göra vet vi väl inte exakt men strosa runt lite och bara komma neråt landet är skönt i sig.


Koreografera hade jag behövt göra, tur att jag har lite idéer i mitt huvud, nu är det bara viktigt att det går ihop med musiken, jag ska testa mig fram lite. Hoppas ni får en trevlig solig dag, HEJ.

Av Sofia Ohlsson - 10 april 2010 14:35

Klockan är halv tre och jag är snart helt slut i kroppen. Vid tjugo över elva gick jag ner på stan, jag gick till biblioteket och kom ut med en spännande bok som jag inte hunnit börja på än. Jag gick inom ett fik och köpte frallor och sen till Konsum för att köpa lite pålägg och dricka och sånt där. Hemma frukostlunchade vi på det jag köpt och satte så snart igång med den årliga städningen av uterummet. Det är alltid lika jobbigt och denna gången innebar det inte en, två utan hela tre trippar till miljö-stationen och en upp till tippen bakom Lasses Kiosk. Nu har vi slängt all skit vi sparat på oss de senaste halvåret, man blir förundrad över hur mycket det faktiskt är.


Nu är det iallafall fint och rent ute i vårt lilla rum och jag har kollat över min projket- rapport en sista gång och skickat alla tre dokumenten, som jag delat upp den i, till min hotmail. Jag ska försöka att inte gå in och ändra något mer, tänkte pyssla med den lite på måndag innan jag ger den till mina lärare.


Snart ska jag fixa med kvällens dejt, jag har Cornelia på besök, vi ska laga mat, snacka och ha det allmänt trevligt här hemma. Men jag måste ner och handla lite mat och snacks först. Vi hörs, ses och allt det där, ha det så bra idag!


Av Sofia Ohlsson - 10 april 2010 10:19

Åh så var det lördag igen. Veckorna går på tok för snabbt, men jag har trots allt sett fram emot den här helgen så det gör väl inte så mycket egentligen. Jag var uppe strax innan tio, lagom tidigt, lagom mycket sovmorgon. Det är väldigt skönt att inte behöva göra högskoleprovet, eller behöva göra låter kanske fel för jag behöver verkligen ett bättre resultat än jag tidigare uppnått såklart. Men jag har valt att satsa på betygen. Idag ska jag ner till biblioteket och låna böcker (såklart, vad annars?). Jag ska hjälpa mamma med att städa uterummet, jag ska handla mat, jag ska ha en dejt med Cornelia och jag ska njuta av min näst sista lediga dag.


Men för att hinna med ovanstående är det lika bra jag sätter igång direkt, mor badrummet och sen ner mot stan! Vi hörs.

Ovido - Quiz & Flashcards