Alla inlägg under april 2010

Av Sofia Ohlsson - 26 april 2010 09:19

Tillbaka till verkligheten, ny vecka, nya tag, Blä. Som sagt, tiden går så oerhört snabbt, veckorna kommer och går, det är svårt att stanna upp och känna efter liksom. Nu är vi inne i vecka 17, det är måndagmorgon och om tjugo minuter tänkte jag bege mig bort till skolan min, sista veckan i april är ju inte helt tokigt trots allt.


Vi startar med psykologi, därefter blir det säkert en massa samhällskunskap, hela förra veckan vr det eget arbetet eftersom Gunnar var sjuk så jag misstänker att vi sätter igång ordentligt idag, ekonomi är det sista området för kursen, känns skönt. Att det är sista området alltså, inte ekonomi - det är skittråkigt.


Det är en lång dag idag iallafall, när jag kommer hem är planen att äta upp mig lite, hinna inom sömmerskan en snabbvisit och sen sticka till dansen, näst sista gången för den här terminen, för alltid. Usch, det börjar kännas riktigt jättejobbigt det där med att vi ska sluta, inte roligt alls.


Ja efter dansen är det inte mycket mer kvar av den här dagen, sen är det tisdag och vi är ytterligare en dag närmare studenten. EN sak som gjorde mig glad var att jag vaknade av ett sms av mamma, hon får vara ledig nästa måndag när jag har studiedag = Vi ska åka till Lund tillsammans, MIIIH vad roligt, så skönt att komma ifrån allting för en dag, nu har jag två roliga saker att se fram emot, den andra kommer redan på fredag. Vi firar Valborg med middag på Barbko.


Ha det bra kära vänner, det ska sannerligen jag ha. Vi hörs och ses. Cheers!

Av Sofia Ohlsson - 25 april 2010 16:46

Hej Bloggen. Idag är en sådan dag då det känns som man inte gjort något som helst vettigt. Trots det har jag gjort allt jag hade planerat att hinna med. Klockan är kvart i fem. Vädret är underbart. Min bok är spännande. Jag är jättetrött. Jag har ingen lust att börja med måndag igen imorgon.


Trots underbart väder och trots att klockan inte är mycket så kommer jag troligtvis inte gå ut mer idag. Sorgligt men sant, chansen är stor att jag somnar om jag lägger mig i sängen för att kolla på TV eller läsa mer ur Atonement så jag ska nog lyssna lite mer på estetiska verksamhets-listan och se om jag får in något. Just nu är det jättesvårt att få in allt nödvändigt och jag kan bara redogöra för tre av tretton musikstilar. Provet är inte förrän om två och en halv vecka så än så länge är det inte så bråttom. Men tiden går så snabbt att det är lika bra att börja i tid.


Så det blir nog lite mer lyssning, lite pluggande liksom. Sen tänkte jag iallafall ge boken en chans, kanske är jag inte lika trött om tjugo minuter? Ikväll är det en massa bra på tv, How I met your mother, Parlamentet, 2 ½ Men, så ni vet ju vad jag gör mellan åtta och tio. Vi hörs imorgon tror jag, förutsatt att internet vill sig lite mer. Ha det bra kära vänner!

Av Sofia Ohlsson - 25 april 2010 10:28

Godmorgon, godmorgon, fy vad tiden går snabbt hela tiden, helgerna flyger förbi och nu är det redan söndag. Jag hade sett fram emot denna helgen, eller nja, för en vecka sedan såg jag fram emot den för då trodde jag att vi skulle åka till Lund. Nu känns det mest som att jag slösat en värdefull dag på ingenting (gårdagen) och sitter här nu och borde göra en massa saker som jag aldrig kommer orka. Jag måste fortsätta med EsVe-plugget. Jag har dock ingen aning om hur jag ska plugga in. Jag antar att jag måsste lyssna på låtarna vi fått och läsa lite i häftena. Ja sen ljög jag lite igår för jag har nämligen TVÅ åttor kvar att koreografera, Suck, inspirationen är helt slut men jag ska ge det en chans snart iallafall. Först ska jag tvätta ansiktet och komma ner från mitt rum, vädret ute är underbart men jag orkar inte tänka på någonting, är stressad över allting jag borde ta tag i men inte kan just nu. Usch och FY. Ja vi hörs lite senare iallafall!

Av Sofia Ohlsson - 24 april 2010 18:11

Klockan är lite efter sex och dagen har gått i ett rasande tempo. Jag köpte mig en sallad nere på stan, åt den hemma och kollade lite på tv med min bror. Därefter har jag slappa lite, suttit vid datorn, kollat på tv, ja det vanliga. För två timmar sedan gick jag ner promenad, ut mot danskompaniet, till Netto, hem igen inom stan. Jag har läst en hel del sidor i min bok och tagit en powernap. Mamma kommer om lite mer än en timme och vi ska äta hämtmat från Edgars. Jag kan dock inte bestämma mig för om jag ska våga testa pasta eller om jag ska ta min favvopizza. Svårt beslut det där. Efter två långa promenader och efter lite mini-work-out här hemma vågar jag nog ta pizzan. Ja vi får se helt enkelt.


Hoppas ni haft en bra dag so far, det är ju nu på kvällen allt roliga börjar, eller för min del, mysig hemmakväll. Ha det bra hörni!

Av Sofia Ohlsson - 24 april 2010 12:07

Hej bloggen, hej alla läsare. Ja lördagmorgon kanske är förbi, snarare lunchtid just nu, men det känns som morgon. Jag gav mig själv en oförskämt lång sovmorgon, jämfört med vissa kanske den inte är någonting, nej jag gick inte upp nu utan för drygt en timme sedan, tio i elva kanske klockan var till och med. Men jag är förbi det där med att sova till ett, speciellt då jag inte gjort något kvällen innan. Men idag gav jag mig själv lite sovmorgon och nu är jag duschad, sminkad, håret är fixat och jag har klätt på mig ett par vettiga kläder.


Mamma jobbar mellan tio och sex, det ger mig lite tid här hemma, idag ska jag inte städa tack och lov, nej det får vi göra imorgon istället. Mina älskade katter och min storebror sover fortfarande, skönt med lite egentid. Men snart ska jag vandra ner på stan, är sugen på lite lunch. Därefter ska jag plugga lite, ja så kan en lördag se ut. Men får passa på när man inte kan plugga måndagar och tisdagar. Jag är färdig med all koreografi till danserna så nu kommer helgerna att bli lite, eller mycket lugnare. Jag kommer ha mer tid till det mesta. Och det behövs med allt som är inplanerat sådär.


Ja jag ska inte sitta här och snacka bort all tid utan jag måste ju göra något också. Först ska jag mejla iväg lite dans-matters sen blir det en runda ner i Sölvesborg City. Ha det bra allihopa!

Av Sofia Ohlsson - 22 april 2010 19:44

Idag är det torsdag, torsdagar är de tredje bästa dagarna i veckan, lördag räknar jag som näst bäst, allra mest gillar jag fredagar. Det hör inte hit visserligen, det är torsdag idag, det är det enda relavanta i min tidigare mening. Och med det vill jag nog säga att det varit en trevlig dag. Sovmorgon, som sagt ett mycket trevligt sätt att starta sin dag på. Men som vi diskuterade i skolan idag, en inställd lektion betyder ofta att många inte dyker upp i skolan alls, eller kommer försent, trots att man egentligen skulle börjat mycket tidigare och trots att man har två-tre lektioner resten av dagen är det liksom som att man inte orkar dra sig upp ur sängen. Själv stärks jag av tanken på att det är trettiotre skoldagar kvar till studenten, jag vill upp och avverka dem alla, så det går snabbare.


Vi hade engelska och naturkunskap, klassråd och jag hade piano. Jag var hemma vid tio över tre, tio minuter senare kom Helena hit. Hon hjälpte med med lite städande innan vi gick ner på stan. Jag köpte gottis till morgondagen och sen åt vi Falafel, något vi längtat efter och planerat länge. Vi gick en snabbrunda och jag köpte två söta glasburkar med porslinslock som jag ska ha i mitt framtida kök. Det ni.


Nu ikväll har vi haft lite tidiga spekulanter på vårt underbara hus, jag saknar det redan, trots att jag sitter här. Snart bär det av ner i badrummet, jag ska duscha så jag slipper gå upp så fruktansvärt tidigt imorgon. Sen blir det nog sängläge för min del, jag ska kolla in en dokumentär som börjar vid nio och somna tidigt. Hoppas ni haft en bra dag, vi ses och hörs när vi gör det helt enkelt! Tack och hej, leverpastej.

Av Sofia Ohlsson - 20 april 2010 21:59

Hej bloggen. Här får man passa på när internet behagar dyka upp, det kommer och går lite som det själv vill nu för tiden. Nu ikväll har det dock fungerat bra så vi hoppas det håller i sig. Dagen har varit trevligt, inleddes med en sovmorgon, slapp samhällskunskap eftersom vår lärare är sjuk och naturkunskap som var intressant. Tyvärr var jag helt otroligt trött under hela lektionen så jag förstod inte särskilt mycket. Jag har märkt att tisdagslektionen i naturkunskap är värst, jag gäspar, ögonen klipper och jag blir alldeles dåsig. Sen hade vi ensemble och vid halv tre var jag hemma. En och en halv timme fick jag som lite vila innan jag fick gå ut till Danskompaniet. Jag gick ungefär i tjugo minuter och strax efter jag kommit in startar världens ösregn som höll i sig hela kvällen. Uschamej.


Dansen var trevlig och nu är jag inte lika nervös inför showen, jag är färdig med alla fyra danser, mina elever kan dem och allting känns bra. Nu ikväll har jag ätit pastasallad och lite youghurt, snart säger jag tack för idag och kryper ner mellan lakanen tillsammans med mina kelna katter. Imorgon väntar en minisovmorgon och två lektioner. Jag tänkte sitta kvar i skolan och jobba ifall det finns lediga datorer, men jag är säkert hemma runt två iallafall, imorgon ska jag bara göra sånt jag själv vill efter skolan, inte plugga, gärna sova lite och stanna hemma hela kvällen.


Vi hörs, hoppas ni har haft en bra dag! Godnatt.

Av Sofia Ohlsson - 19 april 2010 14:20

Så skönt att vara hemma innan tre en måndag. Vi har jobbat hårt med det allra sista i projektarbetet de senaste veckorna och innan dess var det ännu mer jobb med att få skivan klar. Denna veckan kändes det inte aktuellt att stanna kvar med rapport inlämnad och tre veckor kvar till redovisning, den börjar vi förbereda med nästa vecka tror jag. En skön dag har det varit, slappa lektioner och hemma tidigt. Jag ska alldeles strax lägga mig en stund i min säng. En skön powernap hade inte suttit fel, men jag är lite flitigare än så. Jag tänkte börja plugga musikhistoria och därefter läsa lite engelska. Ikväll är det dans och för första gången den här terminen känner jag att jag kan slappna av och bara ta det lugnt. Jag har hört att allting försvinner efter påsklovet sista terminen och det känns absolut så. Vi har ett prov kvar i engelska, ett i psykologi, ett i estetisk verksamhet, ett i naturkunskap och en inlämning i religion. Vi har nationella i svenska b men anvisngarna jag fick av min lärare gör att jag kan ta det lite lugnt inför det. Efter allt detta är allting, praktiskt taget, över. Nej nu väntar sängen, musikhistoria och Atonement. Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards