Alla inlägg under februari 2010

Av Sofia Ohlsson - 9 februari 2010 07:37

Jaha då var det tisdag igen, som sagt, tiden rinner ur händerna på en och plötsligt har ännu en dag gått, tills dagar blir till veckor, veckor blir till månader som blir till år. Jag menar, vad hände med mitt sextonåriga liv, när jag började ettan, i Sp1C, vad hände egentligen? Snart är det studenten, även om snön vägrar flytta på sig, det är exakt två dagar och fyra månader nu, det går snabbt tror jag.


Nu några morgnar har jag hört fåglar utanför, stackars små fjäderfän de undrar nog vad det är som händer, vid den här tiden brukar de ju komma tillbaka, men nu är här så kallt. Det är iallafall upplyftande att känna att våren är påväg, om än sakta så säkert. Det är i och för sig tre veckor kvar i februari men snart så.


Ny dag betyder nya tag, Engelska C och Samhällskunskap B väntar, ja ett par lektioner till men jg behöver väl inte gå igenom hela dagen, det räcker med att ni minns att jag inte gillar tisdagar, men ikväll är det dans. Som sagt, dagarna går snabbt, snart, innan vi vet ordet av är det kväll igen och imorgon är det onsdag, Provonsdag, USCH.

Av Sofia Ohlsson - 8 februari 2010 21:19

Hej bloggen nu sitter jag här igen, som jag förutspådde, dagen har gått mycket snabbt och varit helt okej. Jag blev lite rastlös på dansen och trött men jag tror det är lite för att jag vet att jag ska ha en lååång dag imorgon och som jag nämnde tidigare är det problemet så gott som löst om två veckor.


Nu är det spårlöst på Tv, mina stora katter busar runt på mitt rum, under sängen, på sängen, på golvet. De är söta, men busiga.


Nu tänkte jag krypa ner i sängen nu, jag gillar spårlöst och tänkte ge Community på sexan klockan tio en chans, vi hörs imorgon iallafall, HEJDÅ OCH GODNATT!

Av Sofia Ohlsson - 8 februari 2010 09:06

Och så var det måndag igen, ska man skratta eller gråta? Jag väljer nog trots allt det förstnämnda. Skoldagarna börjar bli slappare, måndagar blir bättre nu när vi är så gott som färdiga med projektarbetet (Jajamän, förnekelse av det kvarvarande på hög nivå). Nej men ärligt talat så ska jag inte börja med rapporten förrän på sportlovet om exakt två veckor och kvar på låtarna är endast finslipning för att få lite studiokänsla till exempel. Sen tisdagarna efter sportlovet kommer troligtvis gås mellan 09.55 och 14.20 istället för 08.15 - 15.30, helt underbart! Ja så framtiden ser ljus ut, bokstavligt talat också eftersom det blir ljusare för var dag som går, och jag längtar tills jag kan börja ha ballerinaskor.


Ja så snart börjar skolan, om lite mindre än en timme vill säga, jag slutar vid halv fyra idag men ska inte hem direkt utan först nerom kyrkogården med Helena för att ordna med en uppgift till religionen. Sen ska jag snabbt äta, byta om och köra till dansen, bara dans för min egen skull idag, jag längtar till Tinas som var väldigt rolig sist, ja de andra var med kul men ett speciellt moment i Tinas dans var roligt, tyvärr kommer det här momentet att kännas lite extra d jag trillade i trappan i fredags, ett blåmärke rikare och ni förstår kanske vad jag menar!


Dagarna går snabbt och innan jag vet ordet av sitter jag här igen och skriver, fast lite efter nio ikväll, ja vi hörs helt enkelt, någon gång, ha det bra alla läsare!

Av Sofia Ohlsson - 7 februari 2010 17:26

Hej igen bloggen, en del har jag faktiskt hunnit med sen sist vi hördes. Den där listan betar jag av i sådär lagom takt, till exempel har jag läst Naturkunskap ett par gånger, två tillfällen och cirka fyra - fem gången på varje "stycke" som jag själv delat in de drygt trettio sidorna vi har till provet, eftersom jag inte har med mig pappret med instuderingfrågor så får jag plugga in allt så länge. Jag har alltså läst två av de tre styckena ett par gånger idag, nu känner jag mig duktig och kan man gott samvete dansa måndag och tisdag utan att plugga nämnvärt. Jag har också läst och pluggat de fyrtiofem glosor vi har till tisdag på engelskan, eller ja trettio av dem, ska ta de resterande femton senare.


Ja sen har jag läst i min bok till svenskan så det räcker för den här gången, imorgon har vi lite muntliga övningar då vi ska berätta om boken vi läser och hur vi kopplar den till realismen och så vidare, det är rätt intressant, kanske för att boken är bra. Vad har jag mer hunnit med .. jo jag har lagat tomatsoppa till mig och mamma, skakat mattor, tittat på tv och koreograferat rätt så bra med åttor. Det blev nog iallafall nio åttor på 13+ - dansen och fyra åttor till 9-11. Det är ju inte lika bråttom med den sistnämnda gruppen, dels för att de är så pass mycket yngre att man går sakta fram med dem, sen var det tre som var sjuka/borta förra lektionen så vi måste ändå börja repetera det vi redan lärt oss, men det kommer gå bra, de är duktiga, alla dansarna.


Mamma ska gå på bio med en väninna ikväll så jag får ett par timmar själv då jag ska plugga det sista, jag behöver det och man kan säga att mina söndagar blir rejäla pluggdagar men jag tar igen det jag inte hinner måndag-och tisdagkvällar på grund av dansen helt enkelt. Ni har fortfarande inte fått se det jag fick i present och lite är uppätet men långt ifrån allt, jag räknade ut att jag har godis för sju helger i rad om jag äter något varje helg, det är ju inte helt fel om man säger så, åtta helger med denna inräknad. Roligast är Coccos present, 2 Kg Filidutter, jag har gett mig fasen på att de ska räcka minst till studenten och än så länge har jag bara smakat en.


Nej oj vilket långt inlägg det här blev, nu ska jag iallafall gå ner till mamsen igen, vi hörs väl imorgon, då är det en ny vecka, tiden går fort, ojoj!

Av Sofia Ohlsson - 7 februari 2010 09:54

Usch jag brukar uttrycka min avsky över söndagar, innan skrev jag alltid om hur hemska de var men jag har nog ändrat mig lite. Idag är ju dagen då jag hinner med allt jag inte annars gör. Igårkväll skrev jag till och med en lista till mig själv över allting jag skulle hinna med och det blev ändå en lång lista. Jag skulle mejla till ett fotoföretag, alltså elevrådsgrejer, CHECK. Nu har jag mest surfat runt lite men snart ska jag gå ner och läsa igenom naturkunskapen en gång till. Plugga glosor står också på listan, likaså koreografera. Ett par saker till som jag tar senare ikväll så nu vet jag iallafall var jag ska börja. Vi hörs senare så ska vi se hur allt blev, om jag följde min lista, spännande, Hörs!

Av Sofia Ohlsson - 6 februari 2010 17:10

Håhåh jaja, hur gick det med allt jag skulle hinna med dag egentligen? Jag och Helena träffades för att äta frukost på stan, därefter gick vi runt lite innan vi till slut hamnade ute på Danskompaniet för att slutföra städningen, vi dammsög, rensade och slängde skräp, pratade nån timme och gick tillbaka in till stan, pantade flaskorna och skänkte panten till välgörenhet, fint gjort va? Tack vare alla som var där igår, det var inte jättemånga flaskor och burkar men litegrann fick vi ihop. Därefter handlade jag till ikväll, mums på maten. Jag ska snabbdammsuga nedanvåningen och rensa diskmaskinen, innan mamma kommer hem ska jag ha läst lite naturkunskap också.


Uppföljning kommer, en bild från igår också, eller på presenterna. Hörs och ses, CIAO DÅ

Av Sofia Ohlsson - 6 februari 2010 12:00

Godmorgon bloggen, nu är jag uppe igen, eller inte nu men sen en fyrtiofem minuter tillbaka ungefär. Jag har hunnit göra mig iordning, klä på mig slappekläder och bestämma en lunchdejt med Helena. Vi ska gå ner till Ritz och äta fralla eller något annat i frukostväg. Därefter vandrar vi bort till Danskompaniet för att städa undan resten, inte särskilt mycket grejer men det är lika bra att få det gjort.


Min mamma jobbar idag för första gången i år på Ronneby Brunn, hon åkte tidigt imorse och slutade vid sjutiden vilket innebär att jag behöver snabbdamssuga även här hemma, handla mat, laga mat tills hon kommer hem och däremellan ska jag hinna läsa naturkunskap och rita en kvintcirkel.


Men nu ska jag gå ner till Helena för att luncha eller ja, äta frallor på Café, perfekt start på dagen, speciellt efter gårdagens festligheter. Tanken är att ni ska få se ett foto på alla mina presenter senare idag, galet mycket godis, jag är väldigt nöjd! Vi hörs sen!

Av Sofia Ohlsson - 6 februari 2010 03:10

Goddag bloggen, ett tidigare inlägg får ni leta långt bak i tiden efter. Faktum är att jag är så tidig att jag inte hunnit lägga mig och sova ännu. Jag är hemkommen från en fantastiskt rolig 19-årsfest ute i lokalen med RÄTT människor, RÄTT musik, RÄTT underhållning, RÄTT presenter och en helt perfekt kväll med andra ord.


Det drog igång runt åtta och jag och Helena lämnade lokalen som sista personer ut (såklart) runt halv tre, då hade vi hunnit städa undan så det såg riktigt hyggligt ut också dessutom. Imorgon sticker vi dit vid ett för att slänga soporna och städa ordentligt med lite dammsugning.


Jag trodde inte att jag var trött men upptäckte nu att det var jag nog, jag är trött och mitt huvud gör lite ont så nu ska jag krypa ner i min säng och somna sött, Ha det gott kära läsare, vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards