Alla inlägg under februari 2010

Av Sofia Ohlsson - 13 februari 2010 09:47

Jag har bestämt mig för en väska nu, ååh tåget in 11.52, hoppas den är kvar!!!!!


Mamma kommer hem vid elva - halv tolv och jag är äckligt förkyld, har lite ont i halsen också, dumma dumma förkylning. Det enda "roliga" med att jag mår såhär är att jag faktiskt kommer vara sjuk på riktigt på måndag. Idag väntar Naturkunskap B - plugg, måste ta någonting för halsen också, dricka lite varm saft kanske. Det är bud på att gå och lägga mig igen, sova till halv elva och sen göra mig iordning för att invänta mamma och ta tåget vid tolvtiden.


Ute snöar det igen, jag hatar snön litegrann, fast jag inser att man inte kan vilja bli av med den redan i februari, det är trots allt fortfarande vinter, men någon gång i mitten av mars kan jag tycka att temperaturerna ska ligga på runt 15 grader, det är bland det bästa, ni vet när solen skiner, man får ha jacka men en tunn en och bäst av allt så kan man börja använda ballerinaskor.


Nej jag lägger mig nog en halvtimme - fyrtio minuter igen, det är jag värd. nattinatt.

Av Sofia Ohlsson - 13 februari 2010 00:00

Hej bloggen. Jag har ett problem, eller problem och problem, det är egentligen ett ganska angenämnt huvudbry men jag kände ändå att jag behövde dela med mig av det. Jag och Helena var alltså i Kristianstad idag och jag kikade vidare på väskor, jag har hittat en jag bestämt mig för MEN är väldigt kör i ytterligare en som dessutom är billigare. Jag vill alltså ha båda väskorna, badly. Den billigare är dock inte så behövd just nu, det är en slags kuvertväska fast större, en slags dokuemntväska kan man säga, slim och snygg.


Jag har bestämt mig för den stora och lite dyrare och så får vi hålla tummarna för att ett mirakel sker så jag kan få tag i denna väska iallafall.


På bion var det mysigt, filmen var bra, lite rå och jag förstod inte riktigt vad de ville säga med den, kanske ingenting, den var bra iallafall. Snart ska jag sova, upp imorgon och bestämma mig om det blir Kristianstad för tredje gången på tre dagar, jag vill bli väskägare .. igen, de är mina barn väskorna.


Ja uppdatering kommer och allting beror lite på hur min näsa mår, min förkylning är vidrig, näsan rinner oavbrutet och jag känner på mig att detta komma bli en jobbig natt. Nu sängen, HEJDÅ.

Av Sofia Ohlsson - 12 februari 2010 09:55

Vad jag har längtat efter fredagen, fredagar är de absolut bästa dagarna, tätt efter kommer lördagen men jag gillar fredagar mer. Fredagar är oreanga, synestesi 4 lajf.


Denna fredagen ska spenderas 55 minuter i skolan, därefter är det någon slags lunch med antingen mamma eller kanske ensam, det får vi se. Vid tvåtiden ska jag gå hem till Helena och sen tar vi tåget tio i tre, Kristianstad väntar. Vi ska bland annat äta på subway och gå på bio men lite affärer hinner vi nog med också, jag ska kolla in lite fler väskor, igen, se om jag kan bestämma mig för vilken jag ska köpa.


Ja det är min fredag, that's pretty much it helt enkelt. Jag ska nog hinna plugga lite, eller iallafall skriva ett par instuderingsfrågor i helgen till naturkunskapen, sen sjunger jag lite väl mycketjust nu, det är intervallträning framförallt som pågår. Ja nu ska jag klä på mig och ta en liten tablett för jag håller på att bli förkyld känner jag, inget vidare det där. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 11 februari 2010 20:57

Nu är jag hemma, eller ja närmare en halvtimme har jag hunnit vara hemma och det var så lyckligt att jag fick skjuts ända från Kristianstad av mamma som också varit där fast på annat håll. Jag kom in tidigt till Kristianstad, gick runt på stan en timme och gick däefter hem till min kusin och faster. Vid halv sju åt jag och pappa på Ocean city och sen åkte vi hem till farmor för att fika, en riktig släktträff med andra ord.


Jag känner att en förkylnig är på väg, känner mig tung i huvudet, lite trött och sådär. Men imorgon får jag sova länge, går bara i skolan 55 minuter och sen på kvällen är det tillbaka till Kristianstad med Helena som gäller.


Nu tänkte jag förbereda mig för lite sängdags, ska kolla på tv tills jag somnar. Vi hörs säkert imorgon, nu är jag för trött för allting! Godnatt

Av Sofia Ohlsson - 11 februari 2010 07:36

Torsdag torsdag och ändrade planer. Jag skulle ju sova, till minst halv nio och verkligen ta det lugnt, men ändrade planer innebar uppstigning i vanlig ordning, eller ja lite sovmorgon fick jag ju efter som klockan var ställd på tio minuter över sju ungefär. Men tidig uppstigning behöver inte alltid vara något negativt, nej det är frukostfika på stan som gäller med en viss Elin B. Frallor och gott ska få oss att orka med skoldagen som för mig består i engelska c, piano och klassråd.


I eftermiddag tar jag tåget till min pappa, eller till kristianstad närmare bestämt. Vi ska äta på Ocean City, kinamatsbuffé hoppas jag på, det ska bli gott. Jag tänkte kolla ut en födelsedagsväska till mig själv också, vet inte om jag har pengar så det räcker men det är väl ändå läge att kolla ut något att sikta in sig på.


Mina tankar är hos Malin just nu, jag tror på henne och hoppas på det bästa, Hon är bäst hon!


Nej om jag skulle ta på mig ett par strumpor innan det är dags att vandra ner till stan kanske. Vi hörs väl i eftermiddag alternativt ikväll. Imorgon får jag faktiskt sova till nio och sen är jag ledig tre dagar i rad, härligt! ha det bra kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 10 februari 2010 20:24

Tjabba tjena Hallå bloggen! Jag är hemma från dagens äventyr och det har verkligen varit en trevlig dag, iallafall den senare halvan. På religionen pratade vi liv och död, mest död, det gjorde mig lite illa till mods idag, annars har jag fixat det men idag blev det lite mycket kan jag tycka. Därefter prov och det är ju aldrig roligt, med betoning på roligt, men mest är jag glad att det är över.


Draman gick bra, vi övade två scener där jag var med, det är alltid roligt och jag tycker att de flesta är riktigt bra. Runt fyra körde jag och de andra - killarna från balkommitén + Rasmus till Bäckaskog slott för att prova ut balmaten till vår bal. Vi hade ett litet möte och åt därefter trerätters, sex stycken halva rätter och fick välja ut en av varje, för-huvud-och efterrätt. Det blev bra val får jag nog säga, bäst är att vi får äta allt en gång till, eller de saker vi valde då. Jag tror att v i representerade skolan bra, de vi pratat med och våra egna smaklökar fick bestämma.


Nu ska jag nog ringa min far och prata lite inför morgondagen. Imorgon får jag sova till kvart i nio, bättre blir det knappast, två lektioner och ett klassråd sen åker jag in till stora K-staden. Ha det bra bloggläsare, Hejdå

Av Sofia Ohlsson - 10 februari 2010 07:40

Äntligen onsdag!


God morgon bloggen, jag har varit upp i drygt en timme och hunnit med hela duschrutinen samt klä på mig och borsta tänderna, det är imponerande hur snabbt man kan bli färdig ibland. Ute är det väldigt ljust, det var mörkt när jag gick upp men nu kan man se himlen och ett per få moln glida förbi. Jag känner inte så mycket från träningen igår, antar att jag inte tod i så mycket, var ju inte med på styrka eller uppvärmning på 18+ vilket var synd, är synd men man måste välja var de sista krafterna efter en sådan lång dag ska läggas.


Idag är det en lite halvseg dag som inleds med samhällskunskap, därefter blir det estetisk verksamhet och religion. Efter lunchen har vi Gemuprov, jag är lite nervös men mest lättad över att min dröm inte var sann. Jag drömde nämligen at vi gjorde provet och skulle skriva ut skalor på klaver som inte finns, typ u-klav och så där, sen gjorde jag fel och fick ta nya papper hela tiden och plötsligt hade jag tappat bort provpapprena och vi hade bara en halvtimme kvar av provet.


I eftermiddag är det lite drama och efter det ska vi äta god och fin mat på ett slott, det låter väl härligt? Nej nu är klockan redan 07.46, så snabbt tiden går, dags att vandra bort till skolan, men först en liten snabbrunda på de vanliga sidorna, vi hörs och ses helt enkelt. HEJDÅ

Av Sofia Ohlsson - 9 februari 2010 15:17

Halloj bloggen, även idag fick vi sluta tidigare från Gemun om vi ville eller snarare så fick vi gå hem och jobba hemma och självklart tog jag tillfälle i akt. Nu har jag hunnit byta om, förbereda för lite mat och göra ett par quiz på musikteori.se. Det är guld värt att jag inte behöver sluta halv fyra på tisdagar och det lär inte bli det en massa gånger fram över, om det blir det så kanske jag får ha bilen då vilket jag inte har idag, det tar ungefär sju minuter att köra till Danskompaniet men runt tjugo att gå, så ni förstår nog varför jag är lite småstressad över tisdagar.


Men idag blir det alltså bra och jag ska snart äta pastasallad och slappna av framför tv:n. Jag får inte äta för tidigt bara för då är jag hungrig ikväll istället.


Det har varit en bra skoldag, trevlig och sådär, vi hade laboration på Naturkunskapen vilket innebar stick i fingret, jag blödde tyvärr inte, trots två stick så ville det inte komma något så jag fick sticka Malin istället. sen var det ensemble och som sagt gick jag hem på gemun. Imorgon har vi provet och jag känner mig nästan lite redo, peppar peppar på att det inte ska gå bra men ibland är det skönt - när man haft ett prov inplanerat ganska länge - att få det överstökat så att säga. Projektarbetet är så gott som klart också, inte mycket mer vi kan göra och det känns megabra.


Nu tänkte jag faktiskt äta lite av den där pastasalladen, energiintag TACK. Vi hörs nog ikväll, HEJDÅ. 

Ovido - Quiz & Flashcards