Alla inlägg under februari 2010

Av Sofia Ohlsson - 20 februari 2010 14:13

Nu börjar klockan sakta men säkert slå eftermiddag och jag har gjort en hel del hemmasysslor sen senast. Jag städade undan på nedanvåningen, ni vet plockade undan grejer och snyggade till, sen dammsög jag och gick ner och handlade. Nu har jag lagat mat, ätit maten och försökt förstå Curling. Det gick inget vidare, att förstå Curlingen alltså.


Helena kommer snart, vi ska väl snacka lite, umgås och sådär, mamma jobbar i Ronneby idag och kommer hem först ikväll, då blir det melodifestivalen och myspys tillsammans. Helgerna då man har lov efteråt är allra bäst, det är lättast att njuta när man vet att det inte tar slut på länge.


Min bror skottade istället för mig, jag bad honom och eftersom jag städade hela huset själv och handlade mat till honom var det inte mer än rättvist. Just nu är jag väldigt trött, det känns som om de här sex veckorna mellan jullov och sportlov har varit ganska jobbiga, krävande. Framförallt psykiskt om inte fysiskt. Imorgon ska jag koreografera eftersom det inte finns med på min veckoplanering under sportlovet.

Av Sofia Ohlsson - 20 februari 2010 11:14

God morgon god morgon, då var det lördag igen, denna veckan är jag frisk och det känns jättebra att få vara det. Däremot har jag en del saker som ska hinnas med och då kan man ju undra varför jag sitter vid min dator, kvart över elva, och påstår att det är morgon fortfarande, det vet väl alla att det är lunchtid.


Jag ska handla, laga lunch, dammsuga här hemma, för att nämna ett par saker. Om jag ska ta tag och skotta här utanför får tiden utvisa, det går rykten om att snön är tung, jag som tycker det är jobbigt i vanliga fall liksom. Usch ja!


Annars är det alla tiders, speciellt med tanke på sportlovet som börjar på måndag. Som ni vet sen innan så skulle jag inte slappa på det här lovet utan skriva rapport framförallt men även läsa ikapp lite läxor och inför ett par prov. Ett tal ska skrivas och miljöbeskrivningarna i min bok ska studeras, så mycket för lov men i ärlighetens namn så är jag bara glad att få fem lediga dagar då jag kan ta itu med det som känns alla viktigast.


Ja om man skulle ta tag i allt det där så jag blir färdig någon gång, allt det där som skulle göras idag alltså, blåsning av håret väntas, vi hörs senare bloggen, Tjadå.

Av Sofia Ohlsson - 19 februari 2010 13:27

Hej, provet idag är avklarat, resultatet får dock vänta lite på sig, jag vet ett par fel jag gjort och marginalerna är små så jag hoppas att läraren rättar snällt helt enkelt. Mötet gick också bra och vi valde bland annat in en ny styrelsemedlen, träffade photomic och diskuterade balfoton med mera. Lunchen var inte mycket att tala om, jag tror bespisningspersonalen (fint uttryckt, ellerhur?) valde att rensa ur all mat från frysarna och göra gratänger av allt de hittade, falukorv, köttfärs, pasta och rotfrukter, mums? Det låter godare än (jag misstänker att) det var.


Vi hade svenska tjugo över tolv och jag gick nog hem vid kvart i ett, det var nämligen frivilligt. Hemma började jag med att skotta rejält utanför vår dörr, på uppfarten och trappan. När jag kommer in sätter världens snöväder igång och tunga, stora flingor faller ner, suck, det var värt ett försök iallafall.


Om en halvtimme ska jag möta Cornet på Ritz för fika och snicksnack, sen ikväll blir det hemmamys med mamma.


Jag vet inte om jag nämnde det igår men jag har gjort upp ett schema för mig själv nästa vecka, jag har strukturerat upp varje dag med tre timmars plugg, först ska jag skriva projektrapport i en och en halv timme, sen är det lunch i en och en halv timme och därefter en och en halv timmes studerande där jag ska läsa samhällskunskap, religion och Svenska B. På fredagen ska jag skriva lite på Svenska C istället för projektrapport. Som tidigast börjar jag 10.00 på morgonen och som senast slutar jag 15.00 med studierna så det blir ju en hel del ledig tid iallafall. Det fick bli lite olika tider, det slår på en halvtimme ungefär eftersom jag duschar varannan morgon. Jag fungerar så att jag jobbar bäst efter schema och då vet jag ju att allt blir gjort som det ska.


Nej om man skulle ta sig härifrån nu, vi hörs senare bloggen, Ha det bra.



SPORTLOOOV!!!!

Av Sofia Ohlsson - 19 februari 2010 08:22

God morgon fredag, vilken härlig dag. Jag gick upp runt halv sju, låste efter mamma som gick till tåget, la mig i sängen för att sova till åtta, jag somnade inte direkt utan snabbförhörde mig själv på cellens delar och matspjälkningen bland annat. Men sen somnade jag. Jag gick upp vid åttatiden, blev färdig snabbt, klädde på mig och sitter nu här i väntan på skolan. Möte först, när det är avklarat är det prov, uschamej för prov, på en fredag dessutom. Men så fort det är avklarat så är det lunch, svenska där jag troligtvis ska läsa lite och jobba med miljöbeskrivning. Sen är det långefika med Cornelia, var och när får vi se, jag har lagt fram ett förslag till henne så får vi se hur det blir.


Gårdagens väder var fruktansvärt, det var helt otroligt. Jag körde till danslokalen, var på möte i lite mer än en timme och när jag kom ut var bilen halvt begravd i snön. Nu är det lite bättre men jag längtar mer efter våren än någonsin, jag älskar April, när det är varmt, men inte för varmt, runt 17 grader brukar vara lagom då, man kan ha ballerinaskor och behöver ingen jacka när man går ut.


Nu ska jag nog vandra bort så småningom, bort till skolan där jag bara har en dag kvar den här månaden. Hoppas ni får en fin dag, vi hörs nog lite senare, hej med er!

Av Sofia Ohlsson - 18 februari 2010 15:16

Hej hej hallå bloggen, jag är hemma efter en rolig skoldag. Redovisningen på engelskan var jätterolig och det kändes bättre att prata engelska med människor man känner och trivs med. Sen var det pianot också som var roligt, det känns som jag utvecklas lite för varje gång.


När jag kom hem från skolan åt jag lite av gårdagens spaghetti och köttfärssås, maten i skolan var ingen höjdare utan jag åt mackor och äppel. Nu kollar jag på Tv och vid fyra ska jag plugga naturkunskap igen, läsa igenom mina papper och framförallt boken. Ikväll blir det ett litet ledarmöte innan jag åker hem och fortsätter pluggandet, sen blir det tidig läggdags så jag är utvilad imorgon.


Nu ska jag krypa ner under täcket igen, det är svinkallt på rummet, Ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 18 februari 2010 07:49

Ja halleda vad snabbt tiden går, en hel vecka sedan jag åt med min far i Kristianstad. Nästan en vecka sedan jag blev sjuk och gick på bio med Helena. Varje dag är en fredag, nästa. Utom idag då, och igår men jag känner att varje dag är en fredag och det är minsann något positivt eftersom fredagar är det bästa jag vet.


Jag har haft duschmorgon idag och det tog längre tid än jag trodde det skulle göra. Jag är färdig först nu ungefär, med alla bestyr och det är tio minuter tills jag MÅSTE gå till skolan.


Idag händer inte mycket i skolan, en liten redovisning på engelskan, frågestund på Naturen och sådär, ikväll är det ledarmöte, hej vad jag far och flänger, tre möten på en vecka är mycket även för mig. Men sen ska jag snabbt hem och plugga lite, läsa igenom boken ett par gånger, bli förhörd av mamma och så småningom somna sött i min säng. Ja det var alles för den här gången, jag måste leta upp ett par rena sockar och borsta tänderna innan jag beger mig. Ha en fin dag ni som läser, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 17 februari 2010 17:39

HEJ BLOGGEN :D


Idag är det onsdag, det vet ni vad jag tycker om, om alltså, jag tycker OM onsdagar jättemycket. Idag hade vi prov, det tycker jag inte om, men efteråt kändes allt bättre. Ja hur har dagen sett ut egentligen, jo samhällskunskap med

G P, Gunnar Persson that is, jag gillar honom mer och mer, han är en bra lärare, kul humor, trevlig man helt enkelt. Ja där fick vi reda på vilket betyg vårt arbete som vi lämnade in i NOVEMBER förra året fick, det gick bra iallafall, han sa inte så mycket, betyget och en kort motivering men det räcker. Sen var det Estetisk verksamhet som gick ut på att lyssna på intervall tillsammans med Becca i min klass innan jag gick iväg på möte, en hel del möten för min del. Idag var det med skolinspektionen som ville veta hur vi upplevde vår skolgång på Furulund.


Efter det var det lunch, prov som jag redan berättat om och sen drama där vi äntligen fick ihop inspiration till den sista scenen som inte var skriven, nu ska den vara färdig till nästa gång vi träffas.


När jag kom hem skottade jag lite snö, åt lite korv då lunchen i skolan tog alla pris. Sen läste jag igenom naturkunskapen och mötte mamma och Jacob vid tåget. Snart ska jag laga spaghetti och köttfärssås och ikväll ska jag råplugga så att säga. Hoppas somna i tid också men vi ska inte önska för mycket, har inte gått så bra resten av veckan. Vi hörs senare bloggen, Pusspuss.

Av Sofia Ohlsson - 16 februari 2010 20:06

Hejsvejs bloggen, jag är fortfarande inte frisk, jag känner det i huvudet, det gör ont i tinningarna och jag hostar fortfarande en del. Men dansen var jätterolig idag, jag kom på varför jag älskar att vara dansledare, barnen är så härliga, vissa snackar mycket men ärligt talat är det ju tur det, att några gör det vill säga. Det skulle bli tråkigt om det var tyst på lektionerna.


Imorgon är det prov, jag längtar inte direkt, det vore en lögn om jag sa något annat. Men en sak har jag bestämt mig för, oavsett hur det går i Gemu, om jag så får ett betyg jag helst hade "sluppit" eller vad man nu säger så har jag så pass OK betyg att det inte gör så mycket, jag får inte glömma det. Jag är duktig, inte bäst men helt okej och jag måste börja vara glad åt det jag har istället för att sörja det jag kunde haft. Ni vet säkert vad jag menar.


Nu tänkte jag köra och köpa semla, det är okej på fettisdagen, det är faktiskt det. Sen sätter jag igång med melodidiktat och intervallövningar. Vi hoppas på det bästa iallafall tycker jag mina kära läsare. Ha det bra, vi hörs en stund imorgonbitti, Puss och Kram semelbanan!

Ovido - Quiz & Flashcards