Alla inlägg under februari 2010

Av Sofia Ohlsson - 24 februari 2010 09:59

Då var det äntligen onsdag igen. Två dagar av det här lovet har redan glidit förbi, three to go. Jag känner att det finns mindre och mindre att göra på projektrapporten, jag vet som sagt inte riktigt hur jag ska gå vidare, får väl ta förmiddagen till det och se hur långt jag kommer eller om jag kan ändra något i det jag redan skrivit.


Mamma är hemma idag, sjuk, typiskt. Det är inte bra men bättre än att åka till jobbet, sjuk. Hon sover fortfarande vilket är länge för att vara min mamma, så jag får nog ta hand om henne lite idag.


Ja det är inte mycket planer för dagen som ser annorlunda ut än tidigare dagar, rapportskrivande, samhällsplugg och ghost whisperer, livet är underbart! Jag vill baka en kladdkaka dessutom, men min kropp behöver inte mer fett eller socker kan jag känna. Sen spelar det ingen roll hur lite sånt jag äter för av någon anledning ökar vikten för varje gång jag vågar ställa mig på en våg, fy sjutton.


Hoppas ni får en bra dag iallafall, jag återkommer senare, hejhopp hästgalopp.

Av Sofia Ohlsson - 23 februari 2010 14:34

Jag har hoppat lite i mitt schema idag, jag gick inte ner till affären förrän vid tolvtiden. Därmed självklart att jag inte hade lagat maten färdig till ett. Jag skrev iallafall lite till på projektrapporten, jag har dock fastnat litegrann och hade gärna fått lite feedback på mitt innehåll. Det får kanske vänta till torsdag då jag ska träffa Malin, vi ska äta pizza från Edgars och sportlovsmysa liksom.


Så jag hoppade i schemat idag, började läsa först halv två, läste igenom samhällskunskapen, jäklar vilken tid det tar, det är ungefär tolv-tretton sidor men det är svår text och mycket att lägga på minnet, hoppas Gunnar är snäll i sitt läxförhört. Sen läste jag igenom religionen en gång till, nu har jag tagit en paus men tänkte gå ner och läsa Les Miserable innan det är dags för ghost whisperer och vindruvor.


Senare ska jag skotta, orkar inte riktigt ännu. Ikväll händer inte mycket, jag orkar sällan laga två måltider på en och samma dag. Lagade lax med ugnsbakade rotfrukter och en mango-gräddfils-sås till det. Får se vad jag gör ikväll.


Nej nu ska jag gå ner och sätta mig in i 1800-talets Frankrike en stund. Tjadå

Av Sofia Ohlsson - 23 februari 2010 09:50

Godmorgon, uppe med tuppen, eller nästan åtminstone. Jag var trött idag, dans igår och jag somnade faktiskt snabbare eftersom jag var lite trött i kroppen jämfört med en dag då man bara varit hemma. Men upp klockan nio var inte det roligaste, när jag väl var uppe gick det bättre.


Igår satt jag och skrev om hela projektrapporten - så långt jag kommit - efter att ha laddat ner word så det blev rätt med typsnittet och inga versaler. Har mejlat in den till läraren så hon svarar väl sen med lite rättningar. Om tio minuter startar jag att skriva igen, jag har kommit på att mitt schema inte kommer hålla hela veckan ut, tillslut kommer jag inte kunna skriva mer på rapporten utan måste ha hjälp. En och en halv-timmes läsning funkar inte heller på eftermiddagen, jag vill ju inte läsa allt tio gånger om liksom.


Till lunch tänkte jag göra lite lax och potatis, jag försöker komma på nyttiga men goda saker som jag kan laga till mig själv, inte alltid så himla lätt.


Nu tänkte jag iallafall borsta tänderna innan jag startar med rapporten, Ha det bra kära vänner.

Av Sofia Ohlsson - 22 februari 2010 16:09

Hej hopp i måndagsstressen alla bloggläsare och min fina mintgröna blogg. Här är jag, färdig med dagens läxläsning och rapportskrivande, det har gått bra och jag tycker nästan jag varit lite för generös i min tidsuppdelning för ibland kändes det som jag fick vänta jättelänge innan jag fick börja med pluggande från lunchen till exempel. Men det är så det ska vara! Rapporten har jag skrivit, uppskattningsvis en femtedel på, dock har jag stött på ett problem nu, nämligen ett typsnitt-problem. Jag använder mig av en mall som vi fått av vår svensklärare till olika projekt och även här fungerar den bra. Problemet ligger i att jag använder mig av wordpad istället för word vilket innebär att när man öppnar det jag skrivit i word så är vissa stycken i  helt andra typsnitt, eller i times new roman är det, fast med versaler och någon slags brödtext eller något sånt. Hur som helst vet jag inte hur jag ska lösa problemet så just nu håller jag på och laddar ner Word - en utvärderingskopia på 60 dagar till min dator, det passar bra eftersom rapporten ska vara färdig om 60 dagar, vi får se om det fungerar. Om någon vänlig själ med Word vill hjälpa mig genom att ta emot min rapport och ändra typsnittet på något vis mottages all hjälp tacksamt.


Nu ska jag fortsätta jobba på mitt problem tills mamma kommer hem, Ha det gott alla, och hoppas ni har det bra ute i vinterrusket. TJADÅ

Av Sofia Ohlsson - 22 februari 2010 10:08

Första dagen på sportlovet är äntligen här, den är efterlängtad må jag säga. Igårkväll kände jag mig inte helt hundra, lite ont i huvudet, varm i kroppen och sådär. Det blir ju inte bättre av att mamma lyckats bli dunderförkyld. Men idag är allt bättre så vi hoppas det fortsätter i de banorna.


Jag gick för en dryg timme sedan, eller ja klockan ringde nio men eftersom min mobil går tio minuter för snabbt så gick jag upp tio i nio och hoppade in i duschen för att hinna med alla bestyr. Nu är det drygt tjugo minuter tills jag får börja på rapporten, scheman är till för att följas säger jag bara.


Så jag har surfat runt på min dator här, kikat på lite internetsidor och gjort allt sånt där jag inte får göra sen. Vid tolv är det lunch, då ska jag ner och handla lite grejer och sen laga pasta carbonara tänkte jag, så går det när man måste laga mat till sig själv, inte det nyttigaste kanske...


Ute singlar små flingor ner mot marken, enligt min dator är det tre minus ute. Himlen är alldeles tjock och vit så jag misstänker att vädret fortsätter såhär under dagen helt enkelt. Skönt att stanna inne då. Nu ska jag gå ner och ta nåt att dricka innan det blir dags att sätta sig här igen, hoppas ni får en trevlig dag.


Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 21 februari 2010 17:57

Då var det kväll igen och jag har inte hunnit med fullt så mycket som jag önskade. Koreografin blev det inte mycket av, som jag sa så infann sig inspirationen inte riktigt och den kom aldrig fram heller. Istället handlade jag åt mamma, körde och slängde skräp, läste lite i min svenskabok, sov en stund, skrev pytteyttelite på min rapport och lagade mat. Nu har jag lämnat brorsan vid stationen, han ska tillbaka till Lund, tillbaka till vardagen. Mamma ligger nere i soffan, sjuk. Feber och sånt antagligen, det går runt här, alltid någon som mår dåligt. Jag försökte planera min student litegrann, skrev upp gäster, önskade mat och försökte ringa min far som aldrig svarade. Jag tänkte påminna honom om pengar till balklänning bland annat, den var inte helt billig och det är hans tur att betala sin halva så att säga.


Jag längtar till imorgon, till veckan. Det är sällan jag känner så en söndag men nu börjar allting gå bättre och bättre. Vi har haft två prov i mellantiden jullov-sportlov som jag haft ordentligt magont inför, båda var prov i Gemu, alltså mnusikteori. Båda är över och gick faktiskt mycket bra med tanke på vad jag kan och inte. Sen har vi haft psykologiprov, även det gick kanon, ett naturkunskapsprov som jag inte vågar tänka på dock, men resultat kommer väl så småningom. Nästa mellanperiod kommer bestå av Mars månad och en vecka in på april. Ett par prov även där men det är bara fem veckor, en vecka mindre än förra "perioden". Därefter är det ytterligare fem veckor tills det är show om jag räknat rätt, sen är det två veckor till bal, betygssättning och sen är det dags för student, ja ni förstår själva att det är mycket roligt som händer.


Och nu en hel veckas lov, kan man ha det bättre, nja, det är väl snön som kunde försvinna men annars har jag nog allting man kan önska sig. Lev väl, vi hörs imorgon en stund, Puss och Kram skum banan.

Av Sofia Ohlsson - 21 februari 2010 11:19

Ååh härliga söndag, eller kanske inte, men lite ändå. Söndagar är oftast hemska men den här är rätt okej, anledningen är att det är lov den kommande veckan så jag behöver inte ha någon ångest. Men lov eller inte, saker ska hinnas med som jag inte har tid med i veckan, framförallt är det koreografi jag snackar om, fyra åttor till 13+-tjejernas dans och något i den stilen lika många åttor till 9-11. Jag känner ingen särskild inspiration får jag erkänna, det kommer nog ta tid idag, men när det väl lossnar brukar det kännas bra så ibland är det bara att komma igång liksom.


Annars skulle en dammsugning av rummet behövas, jag städade undan i fredags ju. Jag ska handla åt mamma också, vi ska äta min favvorätt, för första gången på år och dagar känns det som, första gången i år iallafall. Det är såklart thailändsk fläskfilé jag pratar om, Mums.


Nej så sätta igång var det, något jag har svårt med, speciellt när det finns så mycket annat roligt att göra...

Av Sofia Ohlsson - 20 februari 2010 21:43

Det är så mycket man vill ha här i världen, eller JAG vill ha så mycket här i världen. Det är ju tur jag planerar att bli rik så jag kommer ha råd med allting, annars vore det väldigt synd.


Jag vill ha snygga kläder, propra och classy ska de vara. Jag vill resa, minst en gång om året, just nu har jag dille på Rom, fortfarande, alla borde besöka den staden. Jag vill vara smal, men ändå kunna äta all choklad i världen. Jag vill ha en fin lägenhet med snygga shabby chic-möbler i, men inte för mycket shabby chic, nej gärna blandat med lite modernt. Jag vill ha alla världens väskor, och skor.


Men så sitter jag här i Sölvesborg, en februarikväll klockan 21.47 och kan inte komma härifrån. Attans vad synd det där är...


Ja men vi höres och synes när vi gör det helt enkelt, vem vet, nästa gång kanske jag har det dära?

Ovido - Quiz & Flashcards