Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia Ohlsson - 4 januari 2010 12:13

Ååh vad jag är hungrig, eller snarare sugen på något, en räksallad med pasta och vitlöksdressing är precis vad jag hade behövt. Men jag är sjuk och tänker inte gå utanför hemmets portar förrän jag är frisk, min storebror sover och tänker inte gå upp på ett bra tag, om två timmar ä den där räksalladen slut, det är jag säker på. Inget bra är det på tv heller, ett program som hette Modern Love gick nyss på fyran, jag grät såklart. Det handlade om två kvinnor, katoliker, som fått gå igenom massa hemska saker på grund av sin kärlek till varandra. Sen började Tv-shop och nu är jag genast uttråkad igen.


Det är alltid likadant när man är sjuk, tråkiga saker på tv, ingen som kan passa upp på en och en massa roliga saker som man missar. Nej jag får väl helt enkelt plugga idag, låter som något jag hade behövt göra. Ååh kan inte min bror bara vakna så han kan köra och köpa mat till oss. HEJDÅ

Av Sofia Ohlsson - 4 januari 2010 10:11

Äntligen vecka 1, äntligen ny vecka på det nya året och vad gör jag? Jo jag går och blir sjuk. Alltså bokstavligt talat, jag gick en runda och blev sjuk. Det är mitt egna fel eftersom jag inte har vett att klä på mig ordentligt men vad gör man såhär i efterhand? Själva faktumet att jag är sjuk och mår dåligt ändras ju inte, hur mycket mitt fel det egentligen är. Nej så jag har acceptera att jag är sjuk, ska ligga hemma i sängen, bli uppassad av min bror (hoppas jag) och påbörja operation "bli frisk". På torsdag åker jag och mamma till Stockholm så då ska jag må bra igen. Jag känner mig trots allt sista-dagen-sjuk, ni vet man mår lite dåligt men igår var defenitivt värre ocg med lite ibumetin och kräm på det hela så är jag säkert mycket bättre, om inte imorgon, så på onsdag.


Det som är mest synd är att jag missar garderobsinventeringen på DK, hade längtat efter att träffa tjejerna. Sen är jag ledsen för jag vill så gärna träffa Helena som jag fick sms straight from London igår av, hon kommer hem idag men är jag sjuk imorgon får vi skuta på planerna.


En sak jag har tänkt på, är att det är ganska tråkigt att ha lösenord på bloggen, ni som läser är och har varit trogna läsare ett tag men det är alltid roligare att ha lite fler besökare om dagen. Jag tänker inte ta bort lösenordet, inte idag eller nu men kanske byta adress och ta bort det, det är bara en tanke. Innan hade jag i snitt 22 besökare om dagen tror jag, nu har jag ungefär 4 stycken. En annan sak som jag reagerade på är att jag bara gett lösenord till fem stycken men ändå haft sex besökare den här månaden. Men sen kom jag på att troligtvis har någon av er använt olika datorer, så enkelt var det med de.


Nu tillbaka till sängen och vila. Ha det bra alla!

Av Sofia Ohlsson - 3 januari 2010 17:24

JA, Big Hanks hamburgare var - även idag - kanongoda. Det är de absolut godaste hamburgarna som jag någonsing ätit och jag måste säg som jag sa första gången jag åt en att; det är verkligen såhär en riktig hemburgare ska smaka.


JA - Båda Jacobs krukväxter hade överlevt, den ena var lite hängig men de hade klarat helgerna utan problem.


NEJ, halsen har inte blivit bättre och därför tänkte jag krypa ner i min stora gosiga säng nu, försöka sova lite eller iallafall må bättre.


Imorgon är en trevlig dag som kommer spenderas ute på DK med garderobsrensning, sen ska vi äta lite tillsammans och vid fyra ska jag hämta mina byxor hos Allie, de har sytts i eftersom det släppte i lapparna bakom det slitna. Sen ska jag nog bara vara hemma, plugga och sådär.


Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 3 januari 2010 11:11

God morgon världen, god morgon mina fem bloggläsare. Idag är en solig, iskall och alldeles underbar söndag som ska spenderas i Lund. Förs väntar en och en halv timmes bilfärd genom Skåne men sen ska vi direkt till Nova för att äta sa mamma. Jacob ska lämna lite grejer i lägenheten, saker han inte kan ta på tåget och så ska han få dammsuga sin lägenhet också, det var ju ett tag sedan.


Frågor vi hoppas få besvarade under dagen är, Har Jacobs ena växt överlevt veckorna utan honom? Smakade hamburgarna verkligen så gott på Hanks' (tror jag det hette) och ska min hals repa sig under dagen?


Uppdatering kommer, då ska vi förhoppningsvis ha lite svar. Jag önskar er alla en fin dag och hoppas ni mår bra. Idag fyller min kusin arton, om mindre än tre veckor är det min tur, men jag blir ju såklart nitton, Fniss!

Av Sofia Ohlsson - 2 januari 2010 22:40

Hej Bloggboken, idag har varit en splendid dag med mycket roligt att minnas. Malin kom hit efter en liten försening, likt ett tåg rullade hon in på hellerströmsgatan drygt två timmar sen, sånt händer även det bästa, lärde vi oss utav det. Vi gick nästan direkt härifrån ut på strövartåg, eller en fettbrännarrunda i lilla sölvet. Ut i valje via Lasses Kiosk och den hemska 70-sträckan med gångbana på ena sidan. In i skogen, förbi valje halvö där det var fantastiskt vacker med en röd sol som speglades mot vattenytan. Vi gick till Valje, hamnade i falkvik och gick via Nygatan in och hem igen. Det tog drygt en timme och tio minuter har jag för mig och vi var frusna som två små eskimåer när vi kom tillbaka.


Här hemma snackade vi lite, på humor och allvar innan vi - en timme senare - gick ner till Sölvesborgspizzerian för att äta upp de där kalorierna vi precis förbränt. Där satt vi i lite mer än en timme innan vi gick tillbaka hem för att ha lite Scrubs-maraton. Hon har precis left the building så att säga och nu är jag här på mitt lilla rum, har lite ont i halsen, lite ont i magen och kan sammanfatta allt som en fantastiskt trevlig dag och kväll.


Imorgon ska vi till Lund om allt går som planerat, där ska vi mysa och äta gott. Jag hoppas iallafall att allt blir som planerat och därför tänkte jag lägga mig snart så min hals blir frisk igen. Rekordkallt ute idag förresten, min gadget skvallrar om tio minus, om det stämmer så misstänker jag att det är rekord för mina år som medveten om temperaturen, vilket sträcker sig tillbaka till iallafall 2000.


Nej nu ska jag och halsen vila oss lite, ha det bra allihopa Godnatt på er!

Av Sofia Ohlsson - 2 januari 2010 11:30

Nu är det äntligen lördag, äntligen en vanlig lördag efter många röda helgdagar kan man gå ner på stan och se lite folk. Om en och en halv timme kommer Malin hit och jag borde väl egentligen göra iordning här på rummet och göra mig själv färdig, men mamma har badrummet så jag får vänta där lite, så länge skulle jag kanske bädda sängen och städa nattygsbordet.


När Malin kommer ska vi gå, en långerunda ska vi gå, lite överallt här i Sölvesborg. Vi har inte setts sen den 21 december tror jag, så vi har lite att catcha up. Sen ska vi käka pizza och kolla på tv, så mysigt så!


Just nu har jag lite halv-panik över provet vi ska ha om en vecka och två dagar, jag har läst anteckningarna men inte i boken, det känns som tredje gången - upp till bevis, inte tredje gången gillt, för det har gått bra i psykologi under hela hösten men då får jag lite prestationsångest, jag börjar känna att jag måste sätta det nu på provet innan jag kan slappna av lite mer i det ämnet. Sen funderar jag mycket på andra ämnen där man inte får visa vad man går för riktigt, bara fem månader kvar och jag hoppas inte på en lika hemsk termin som hösten har bjudit på. Nej jag vill känna att jag lever lite också, inte bara plugga, skriva och svettas.


Men än är det lov och det roligaste återstår, en resa till Stockholm med mamma, Wiihi, Hoppas jag hittar många fina kläder. Ha det så bra så hörs vi ikväll, Pusspuss 

Av Sofia Ohlsson - 1 januari 2010 22:16

Det har varit en fantastiskt seg dag och trots min rekordsovmorgon på de senaste månaderna så är jag jättetrött just nu. Jag har kollat på Scrubs, ett avsnitt kvar på säsong tre, buhu. Jag och mamma gick en liten och iskall runda men snabbt hem igen, jag och mamma körde ut för att hämta hem Jacob från gårdagens firande hos en kompis och vi har ätit lite onyttigheter här i form av chokladmousse, chips och godis.


Jag har inte mycket fler planer och tur är väl det, klockan är tjugo över tio och imorgon måste jag gå upp senast halv elva. Malin kommer runt ett-tiden och jag ska hinna med dusch och sånt innan, Vi ska gå en runda, hua, hoppas på varmare väder. Sen ska vi äta pizza för att kompensera för vår - förhoppningsvis - långa promenad, och så ska vi kolla på tv, snacka skit och bara umgås helt enkelt.


Jag tänkte dra mig mot trygga sängen så ni får ha det så bra tills vi hörs nästa gång, tjolahopp!



Av Sofia Ohlsson - 1 januari 2010 13:45

Nytt år, nya möjligheter. Nu är det dags att ta tag i allt man skjutit på, om en och en halv vecka börjar allt igen, skola, prov, arbeten, rutiner och läggdags vid nio.


Idag vaknade jag strax innan ett, lite ångest på det för jag avskyr nämligen att vakna för sent, nu är jag dock uppe, har kollat på scrubs, ätit godis och inlett året på så sätt. Övriga planer för dagen är som bortblåsta men den första Januari är det faktiskt helt okej att inte vara aktiv.


Gårdgens fest var jättetrevlig, jag fick träffa många nya men nästan lika många som jag redan känner, alltid kul att träffa gamla kompisar som man sällan snackar med. Jag och Lina gick iallafall hem tidigt, jag var i säng halv två tror jag.


Nu pussar min katt Tilda mig, eller hon tvättar mig, först var det fötterna, vänsterarmen och nu håller hon på med högra handen, älskade bäs, därför ska jag avsluta nu, årets första inlägg, kela lite med min katt och kanske plugga lite, usch. Hejdå på er, God fortsättning.

Skapa flashcards