Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia Ohlsson - 10 januari 2010 13:25

BUENA SERA mina vänner, long time now see. Jag sitter på Arlanda och det är bara två minuter kvar tills pengarna är borta på mitt internet-account så jag får fatta mig kort för den här gången. Allt har varit jättebra, allt är bra och jag är mest lite nervös för flygningen annars är det kanon. Jag har köpt mycket fint som ni får se ikväll.


Ha det så bra så ses och hörs vi KRAMIS

Av Sofia Ohlsson - 6 januari 2010 21:13

Nu är det blott fyra dagar kvar på det här jullovet, sen drar allvaret igång, det är både med vemod och längtan som jag ser fram emot Vårterminen 2010, min sista vårtermin på en skola i Sölvesborg. Jag borde plugga på psykologiprovet men faktum är att jag gjort allt annat förutom just pluggat. Jag har packat, lagat mat (kycklingfilé i julmustsås, hett tips) och bakat chokladbollar. Jag har tittat på Dagens man och Vinterkrysset. Nu har jag dessutom packat ner böckerna så de kommer med till Stockholm så jag kan inte plugga mer för kvällen. Det som är lite oroväckande är dels att det är första provet med den hör läraren och dels att det inte är ett traditionellt prov utan lite analys på det hela, ööo.


Iallafall så ska jag snart ta lite hostmedicin, klä av mig, sminka av mig och så småningom krypa ihop i min stora varma säng. Det här inlägget är det sista på ett tag, ja inte för veckan kanske för vi kommer ju hem på söndag, men som sagt, en paus från bloggen kan vara bra, skönt att ha.


Jag hoppas att jag hittar mycket fint uppe i Stockholm, lite nödvändigheter som strumpor och en fuktkräm måste jag köpa i vilket fall som helst men jag vill hitta fina tröjor, leggings och nån söt kofta också, så håll tummarna. Jag har verkligen hållt i mina pengar inför den här resan men har trots allt lite utgifter när jag kommer hem så jag kan inte smälla alla pengar där uppe heller.


Nej nu så, ha det så bra allihopa, GODNATT.

Av Sofia Ohlsson - 6 januari 2010 15:51

Nu är jag trött på röda dagar, juldagen, annandagen, nyårsdagen och alla söndagar där emellan. Idag också, inget är öppet, man blir alldeles trött och verksamhetslusten är inte på topp. På tal om verksamhetslust så borde jag plugga psykologi, men jag orkar verkligen inte, jag ska skriva ner allt vi ska kunna och förhöra mig själv, är inte redo för fler prov, uppsatser eller inlämningsarbeten, vill ta studenten nu.


Packa borde jag också göra, verkligen. Har tagit fram min väska men inte kommit så mycket längre med det. Ikväll ska jag laga mat och det där pluggandet hänger över mig så jag känner liksom att packningen borde gå först.


Stockholm i fyra dagar blir förhoppningsvis den där energiåterhämtningen som jag behöver för att orka med fem veckor innan sportlov. Ja det är ju en del att se fram emot, dansen drar igång igen, jag fyller 19 om två veckor, jag och Helena ska gå ut och äta och ha fest eftersom hon fyller veckan efter mig. Innan vi vet ordet av är det dags för sportlov antar jag.


Ha det så bra nu, kanske vi hörs senare ikväll! Hej på er.

Av Sofia Ohlsson - 6 januari 2010 10:08

Idag är det trettondagen och det snöar jättemycket utanför. Mamma är ledig och dagen kommer förmodligen bestå av packning för det mesta. Ni ser, ingen av oss har packat ner någonting inför morgondagen, varken kläder, smink eller något annat.


Gårdagen var otroligt trevlig, vi åt jättegod Carbonara, och god glass med hallonsås, sen kollade vi på Scrbs i två timmar och pratade lite. Jag var hemma runt halv ett men kunde nog inte somna förrän en timme senare på grund av hostningar och andra biverkningar av min förkylning.


Nu tänkte jag kasta mig in i en välbehövd dusch innan det är packning och plugg för hela slanten, vi hörs senare, Puss och Kram skumbanan!

Av Sofia Ohlsson - 5 januari 2010 16:52

Jag är medveten om att jag skriver väldigt mycket, väldigt ofta. Ni behöver inte läsa allt eller tröttna för att det alltid är tre-fyra nya inlägg när ni ska läsa (om ni nu inte är bloggnördar som kollar flera gånger om dagen). Så läs hur mycket eller lite ni vill, själv tycker jag det är rätt skönt att få ner alla tankar lite då och då. Jag har alltid älskat att skriva och finner till och med själva skrivandet avslappnande, som ni säkert förstår skriver jag vissa saker bara för den sakens skull och senare minns jag inte vad det var jag skrev.


Dagen har iallafall varit fin hittils, jag har hostat mycket och provat ett nytt nässpray med menthol i, jag säger bara HUAMIG, Det funkade, nästan lite för bra, hela näsan kittlades och det var alldeles kallt. Ja sen åt jag paj till lunch, har pluggat i ungefär fyrtiofem minuter, känner mig ganska duktig men trots allt så fastnar inte så mycket som jag önskar. Böckerna följer med till Stockholm så det får bli kvällsläsning varje dag.


Om en och en halv timme ska jag köra hem till Cornelia för att bli bjuden på middag och efterrätt. Därefter ska vi kolla på Scrubs, Jag och Jonas har sett det tidigare och jag trr vi gillar det riktigt mycket båda två (ni vet iallafall att jag gillar det) Nu är det Cornets tur att bli frälst, håll tummarna får att hon gillar det.


Det känns så "vuxet" att bli hembjuden på middag, ni vet med vin och allt, ja jag kör ju och är inget större fan av vin men ändå. Efterrätt och hela balunsen, ja vi är minsann inte fjorton längre, haha. Så det är väl därför vi får kompensera med lite Scrubs så det inte blir övermoget. Tjolahopp nu drar jag härifrån för dagen!

Av Sofia Ohlsson - 5 januari 2010 13:04

Ååh vad jag är hungrig, det kurrar i hela magen, jag känner mig lite svag och den där räksalladen som det inte blev något av igår hade suttit bra i magen nu. Mamma kommer hem om en timme och jag ska möta henne på stationen, men eftersom det är en slags helgdag/helgafton? idag så stänger affärerna tidigt och därför blir det nog ingen sallad idag heller. Ibland är jag sådär jättesugen på något att jag blir siggig om jag inte får det, då smakar inget annat särskilt gott eftersom jag bara kan tänka på den jag vill ha, i detta fallet, en räksallad från Kopparsträdets café.


Det skulle nog bli Spaghetti Carbonara hemma hos Cornelia hörde jag en liten fågel viska. Det är vår maträtt, rätt coolt, jag menar hur många kompisar har maträtter tillsammans? Vi åt det i Italien men den godaste är faktiskt den vi själva gör.


Jag sprang runt med min furla-väska här innan, min vackra, dyra och alldeles underbara väska. Kikade även in märkets hemsida och kom på att nästa gång jag åker till Rom ska jag köpa en till Furla-väska eller kanske en plånbok. Känner mig så otroligt fin när jag har den.


Nej om jag skulle ta på mig ett par strumpor nu, så jag kommer iväg i tid sen vid två när mamma kommer hem. Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 5 januari 2010 11:14

Idag har jag namnsdag, jajemän, Hanna Sofia är jag döpt till, visst visserligen inte om det förrän för ett par minuter sedan när jag såg att Becca med samma andranamn hade skrivit på facebook att hon har namnsdag så ett stort grattis till oss, tacktack.


Idag mår jag bättre, halsont, feber och huvudvärk är som bortblåst, tur det för ikväll är jag bjuden hem till Cornelia och Jonas på middag och film och sånt där, vill inte missa de få tillfällena vi träffas. Däremot är jag täppt i näsan men det tänkte jag lösa genom att möta mor min med tåget så kan vi gå till apoteket tillsammans, nässprayen är som bortblåst och sist jag såg den var det nog inte så mycket kvar.


Så jag sov alltså till strax innan elva, precis som det var planerat, faktum är att jag inte kunde sova längre än så, lagom skönt! Nu ska jag snart göra mig iordning för dagen och ringa min kära mor, kanske köpa något att äta till lunch också, ja vi får se. Ni får ha det så bra, vi hörs senare Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 4 januari 2010 18:09

Det är tråkigt att vara sjuk, fruktansvärt tråkigt, jag är den där typen som går till skolan även om jag känner mig lite hängig, vill inte missa för mycket, orkar inta ta igen och väljer hellre skolbänken framför att sitta uttråkad hemma. Det är inte bra. Självklart inte. Men det är jag.


Nu har jag duschat, känner mig faktiskt bättre och förväntar mig att må ganska bra imorgon, det förtjänar jag. Ska byta sängkläder och städa upp lite på mitt rum så här blir trivsamt igen. Ikväll är det humor på tv, jag borde plugga och iallafall läsa igenom allting en gång till, ska äta godis och kolla på family guy, 2½ men och annat skoj. En dokumentär på ettan börjar vid tio, inte min grej egentligen men det var något med världskrigen, eller kanske bara kriget, andra isåfall har jag för mig. Imorgon jobbar mamma halv dag vilket innebär att jag kan sova ungefär till elva, sen göra mig iordning och sen är mamma hemma, Skoj!


Försöker få tag i min fader också, att allt ska vara så komplicerat, självklara saker som en student ska bli uttjatat och granskat in i sömmarna innan själva studenten ägt rum. Flytta mig härifrån nu, är hemskt sugen på Uppsala eller Stockholm men Lund är forfarande första alternativet av många skäl. Tänk att jag, just nu, inte alls vet vad jag gör eller var jag bor om ett år, spännande!


För mycket snack, för liten verkstad, vi hörs imorgon iallafall Puss!

Ovido - Quiz & Flashcards