Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia Ohlsson - 24 januari 2010 20:24

Nu är jag hemma från Åhus, på mitt trygga rum i Sölvesborg, äntligen här igen, redo för ännu en vecka. Det var trevligt på släktkalas, vi åt smörgåstårta med räkor, rostbiff, lax, ja en massa gott. Sen tårtorna som jag och pappa bakat.


Jag fick pengar, två små söta skålar och en tvålpump. Pengarna ska sparas till en riktig fin kalitéväska som jag tänkte köpa på Lundbergs inne i Kristianstad någon gång när jag har råd.


Det finns inte mycket mer att säga om dagen, tyvärr kom varken min farmor eller faster, den ena bortrest och den andra sjuk, men så är det ibland. Imorgon är det andra delen av psykologiprovet som ska göras, därefter skola till halv fyra sen får vi se vad dagen och kvällen har att erbjuda, jag ska nog träffa Helena iallafall. Nej nu ska jag snart tvätta av ansiktet, sen är det bra på TV innan jag ska sova! Vi hörs imorgon, charios.

Av Sofia Ohlsson - 24 januari 2010 14:18

Hejsvejs, jag befinner mig för tillfället hemma hos min far och bloggar härifrån, längesean jag gjorde det sist, närmare bestämt juli 2009. Jag tog tåget tio  elva in mot kristianstad där jag mötte upp min pappa vid Domus, vi handlade lite, hämtade en smörgåstårta och se körde jag hem oss till Åhus. Vi har nu bakat två tårtor med ananas, banan, vaniljkrän, grädde, kiwi och jordgubbar. Gästerna kommer vid tretiden och då ska vi äta en massa gott och öppnat paket.


Jag kommer nog hem lite sent ikväll men vi hinner säkert höras ändå! ha det gott.

Av Sofia Ohlsson - 23 januari 2010 20:12

Hej kära bloggen, idag är det en mysig hemmakväll. Jag har lagat ostpaj med lite skinka och mycket god sallad till. Mamma har bakat en chokladtårta den var supergod, som en annorlunda kladdkaka. Just nu kollar jag på family guy - dvd:n som jag fick av min fina vän och tänkte snart  sminka av mig. Jag är väldigt trött och hade tänkt gå upp i hyffsad tid imorgon så jag tänkte faktiskt lägga mig i sängen snart. Jag tänkte självklart inte sova, nej å nej. Det är 2 ½ men klockan nio och sen var det nog paradise hotel XL vid tio, inget jag följer slaviskt men om jag orkar kan det vara kul att titta på.


Veckan som kommer ska bli ganska rolig tycker jag faktiskt, måndag och tisdag är lite sådär alltid men på något sätt så känns det som vi är i en lugn period i skolan. Jag har tre prov på de här fyra veckorna som är kvar innan sportlovet och då är två av proven egentligen ett prov som är uppdelat i två delar så att säga. Mycket rapporter och uppsatser som ska skrivas, sen har vi nationella proven och några småtest men jag har valt att lita på alla som säger att sista terminen i trean var rätt okej.


Nu tänkte jag ringa min pappa och stämma av lite inför morgondagen. Vi hörs kanske då en stund, inte lika mycket som idag dock. Ha det bra iallafall, HEJDÅ

Av Sofia Ohlsson - 23 januari 2010 15:33

Härliga lördag, favoritdagen på veckan, eller så är möjligtvis fredag bäst. Idag har jag fikat på Ritz med mamma, jag åt fralla och en liten bakelse. Därefter gick vi en runda på stan sen körde vi hem. Jag körde och handlade också, åt mamma på Ica, det blev två fulla kassar och med en låda kattsand till det så kände jag mig som hemmafru på veckohandling. Vi ska laga lite mat och äta tårta här hemma idag också, som ett litet sent firande på hemmaplan efter gårdagens restaurang och storstadsbesök.


För tre år sedan ungefär, hade jag mörkbrunt hår och röda slingor i luggen, jämfört med nu när jag är väldigt blond påväg mot en kall, alltså inte den gula färgen, snarare vitblont. Det är mycket som kan hända på tre år, inte bara utseendemässigt såklart, jag känner att den här hårfärgen är mer jag, det känns som om JAG kommer fram på ett annat sätt och det speglar mitt inre bra. Den mörkbruna färgen speglade också mitt inre då, och det är väl också vad jag menar, jag mår bättre nu.


Imorgon är det party igen kan man säga. Nästa lördag är det roligheter på gång och helgen efter det är det fest. Härliga tider, Nedan är två bilder på mig, den första - så som jag såg ut för tre år sedan i nian, den är tagen i mars. Jag håller fast vid att det är en bra bild på mig, även om jag ser naken ut med topless tröja, men som sagt, tider förändras och för det mesta till det bättre som ; Den nedre bilden, är den senaste bilden på mig om man säger så.


Ha det gott alla bloggisar!


    

Av Sofia Ohlsson - 23 januari 2010 10:00

Första dagen som bekräftad nittonåring idag. Jag känner mig .. tja inte gammal utn lagom gammal. Det här är en ålder jag trivs rätt bra i, arton var också bra, lite hetsigt, massa saker som skulle hinnas med mn blev "stor" på riktigt liksom. Ja, den bästa tiden är nu och gårdagen var den bästa födelsedagen jag kan minnas.


Av mamma fick jag en klocka som jag länge kikat på nere på stan, den finns i många olika färger och jag fick den i vit vilket passar perfekt! en färg som passar till allt men ändå är häftig nog att märka ut sig litegrann vad man än bär den till. Jag och brorsan byter inte paket eftersom tja, vi fyller båda år och kan istället spara de pengarna, vi byter julklappar månaden innan så det får räcka.


Av mormor och kusinerna fick jag pengar, jag har fått ett födelsedagskort på posten och en dvd med family guy och en stor chokladkaka, MUMMA. Imorgon ska vi fira hemma hos min far med familj, släkt och vänner kommer, mer paket, can't wait. Om två veckor minus en dag är det fest med vännerna och kanske får jag ett och annat paket då med, det får vi se helt enkelt!


Idag ska jag handla åt mamma, gå ner på stan och justera klockan så den passar min fagra handled (hihi, mina handleder är rätt stora faktiskt) och så ska vi äta tårta till mig och min låtsastvillings ära! Nej in i duschen är första destinationen, Ha det bra kexchoklad!

Av Sofia Ohlsson - 22 januari 2010 17:04

Här sitter jag och bloggar på självaste bemärkelsedagen men faktum var att jag fick lite tid över. Än så länge har det varit en fantastiskt trevlig dag och jag är uppe i närmare 60 Grattishälsningar på facebook och mobilen sammanlagt, så härligt att känna sig speciell en dag om året iallafall!


Väl framme i Lund gick jag som planerat till Subway, det var mycket folk i staden för övrigt och jag älskade folkvimlet, inte för mycket utan sådär lagom, så det känns att man är del av något större än sölvesborg där alla affär stänger klockan 18.00 och gatorna är helt folktomma tio minuter senare. Jag köpte en varsin STOR macka till mig och brorsan, vi tog meny så vi fick dricka och kaka också. Därefter gick jag hem utifrån vägbeskrivning via telefon och minnet, det var en sån befrielsekänsla, en sån otrolig känsla av självständighet att få en beskrivning och gå på gator där man aldrig tidigare gått och hitta. Jag har blivit mer självständig för varje år som gått - som när jag för tre år sedan gick utifrån en karta från tågsationen i Hässleholm ut till en nagelsalong trots att jag aldrig varit i Hässleholm ensam förut. Är man någonsin redo att flytta och starta eget liv i en annan stad så är jag det nog redan. När jag kommit fram till Jacob så åt vi macka och kollade på Signs på hans blue-ray -spelare. Jag kan säga att jag inte märkte någon värst skillnad... Tills vi satte igång kanalerna och jag såg hur det egentligen ser ut utan HD, jäklar vilken skillnad!


Vi har kollat på tv, snackat, fikat lite och helt enkelt njutit av vår födelsedag på bästa sätt. Om en dryg halvtimme ska mamma komma och då bär det av in till city för att äta på någon restaurang, sen ska vi öppna presenter och så senare ikväll åker vi nog hem igen. Ja det var allt för den här gången, ha en bra kväll, vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 22 januari 2010 09:53

Då var dagen D här, jag fyller 19 år, ett år kvar som tonåring, brorsan fyller 21 och ikväll ska vi äta gott i Lund.


Jag vaknade upp runt nio, platinablond i huvudet, väldigt ovant att se i spegeln men jag trivs med det! Smink, plattat hår, försöka torka tröjan jag tvättade sent igårkväll och packa ner lite olika saker som ska med till Lund. Snart ska jag öppna två kuvert som kom igår, därefter ska jag stryka min tröja och klä mig lite födelsedagsfint. Klockan 10.52 tar jag tåget till Lund, vi hoppas allt går som det ska. När jag är framme går jag inom subway, köper lite lunch till mig och Jacob för att därefter leta mig hem till honom vilket jag aldrig gjort från stationen förut. Det ska nog gå bra och vi har bestämt en tid då han ska ringa och se hur det går för mig. Vi ska äta lunch, prata lite, ha det allmänt trevligt helt enkelt, tills mamma kommer.


Jag skriver nog ikväll om hur dagen blev, ni får ha det bra! Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 21 januari 2010 22:16

Hej bloggen! ett tag sen senast, ett sent inlägg är det iallafall. Jag var hos Alexandra i drygt fyra timmar, herregud vad tiden går snabbt hos henne! Vi påbörjade operation "Gör Sofia blond" runt halv fyra, två blekningar (dock inte samma hårdelar som blektes, först botten sen topparna) och en färgning, kall färg så vi fick bort det gula. Klipp av topparna och så var jag färdig. Mycket tvätt av håret och underbara Alexandra har gjort ett fantastiskt jobb. Nu måste jag vänja mig vid det men jag trivs väldigt bra och tillsammans med mitt blond-schampoo ska de allra sista gula pigmenten bort och jag har fått den där kalla looken jag velat ha så länge. Ni ska självklart få se bild men vi väntar lite tills jag känner mig fräsch i ansiktet också!


Helena har varit här, jag åt mat från Lasses och förhörde henne på psykologin, hoppas det går bra för henne (Och Cocco också) som skriver det imorgon. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord och kom fram till att vå båda är synesteter! Det kändes väldigt spännande att möta någon som känner precis som jag och har en sådan övertygelse. För er som fortfarande undrar vad detta svåra ord (som jag lärde mig för knappt ett år sedan) betyder så är det alltså att våra sinnen är ihopkopplade så vi har olika, men bestämda färger för siffror, bokstäver och månader samt veckodagar. Synestesi kan te sig i olika former och kan innefatta det mesta, t.ex att man hör eller smakar olika färger, dock är vi båda mer åt det där med siffrorna - det håller. Lång förklaring för liten poäng = Vi tyckte det var roligt att båda hade detta och gick igenom våra olika färger och det roliga var att hon hade rosa för många olika grejer vilket jag inte har för något, medans min senapsgula färg återkommer (ex. Mars, siffran fem) ofta. Synestesi kan vara genetiskt och min mamma har också någon form av det har vi kommt fram till nån gång.


Nu ska jag göra mig iordning långsamt och i min egna takt, jag ska nog kolla på Scrubs när det börjar, mysa med min älskade Tilda som har slocknat i min säng och bara invänta sömn när jag behöver sova helt enkelt. Imorgon är det uppstigning runt nio, den perfekt tiden, därefter är det Lund som gäller. Ni får ha det så underbart bra allihopa, Godnattkram på er alla!!!

Ovido - Quiz & Flashcards