Alla inlägg under december 2009

Av Sofia Ohlsson - 6 december 2009 14:51

Jag ska inte säga att det bästa med att vara ledare är alla presenter man får. Men jag blir alltid lite rörd när jag ser hur mina söta dansare tackar för terminen.

Här är ett litet urval, på bilderna syns bland annat inte chokladen jag fick, inte för att den redan är slut, nej nej!


          

Av Sofia Ohlsson - 5 december 2009 12:11

Goder morgon i denna sal! Jag är trött som en liten apa, eller var som en trött liten apa imorse, jag gick inte upp förrän tjugo över elva. Så sent har jag inte gått upp på månader. Det var hur svårt som helst att sova igår, en massa tankar som flög omkring och jag var alldeles för uppspelt för att kunna lugna ner mej. Men idag är det dags igen, jag ska klä på mig, sen kör jag till Alexandra för frisering.


Klockan tre bär det av till aulan för samling och uppladdning inför kvällens show. Helt fantastiskt, ikväll kommer två vänner och min mamma igen. Mamma var så glad efter gårdagens show att hon köpte en ny biljett på plats, kan man begära mer som dotter än en sådan komplimang? Hon var nog stolt över mig och imponerad av hela föreningen.


Nu ska jag som sagt klä på mig, vi hörs imorgon tror jag! Cheers.

Av Sofia Ohlsson - 4 december 2009 22:20

VIlken dag, vilken fantastisk dag och jag inser mer och mer vad dansen handlar om för mig, det är showerna. Självklart tycker ni, det är ju showerna vi jobbar för hela terminen. Men när det känns jobbigt med att åka iväg flera kvällar i veckan fast man har en massa läxor och prov så är det under showerna jag inser att det här är värt all stress.


Jag körde och hämtade Cocco vid kvart över tolv, vi hämtade ett skärp i Danskompaniets garderob, körde inom konsum och vidare till Alexandra där vi blev stylade och riktigt ursnygga rent ut sagt.


Jag och Cocco körde hem och hämtade bullar, först hos mig och sen hos henne innan vi åkte vidare till aulan där det var pyntning av scen och foajén som gällde. Vi höll på någon timme innan vi åt en varsin sallad och hämtade andan lite. Sen var det dags för ombyte, eleverna började droppa in och innan vi visste ordet av var det dags för start, några småmissar rent dansmässigt, men showen för övrigt gick fantastiskt. Mycket skratt och underbar respons.


Nu är det bara att ladda om som gäller. Imorgon är en ny dag, nya tag och framförallt, ny show. En ännu längre dag eftersom vi ska städa och sen ha lite debriefing i lokalen efteråt, som det så fint heter. Nu ska jag titta på tv, äta godis och njuta av att kunna sova lite längre än vanligt. Vi hörs när vi hörs, kanske en stund imorgon, ha en bra helg iallafall! Godnatt.

Av Sofia Ohlsson - 3 december 2009 22:03

Uschamej, man säger att genrepen inte ska gå bra, att det betyder att premiären går bättre, vi får väl helt enkelt hoppas på det säger jag. Massa fel, svårt med klädbyten, roller byttes och jag vet inte allt. Men imorgon är en ny dag och trots att jag mer än gärna hade velat stanna hemma så får jag rycka upp mig, uppgång vid sju-tiden för en förmiddag med luciasånger innan jag ska gå ner till Alexandra och sådär. Ja det löser sig nog tillslut, det gör det alltid.


Annars är jag spänd inför morgondagen som vanligt, lite olika lösningar fick vi allt ta till för att hinna med allting men det ska nog gå bra tillslut. Nu ska jag titta om vi har något gott att dricka här hemma, jag är vädigt törstig nämligen. Sen ska jag in i duschen innan det är dags för sängen, huamej.


Ni får ha det så bra, det ska iallafall jag, chaarioos!

Av Sofia Ohlsson - 3 december 2009 15:33

Sicken dag det har varit, jag gick upp vid halv sju för att prata med mamma lite, vi ses så sällan denna veckan. När hon åkt vid kvart över sju så la jag mig igen och sov till kvart i nio. Jag gick upp, gjorde mgi iordning, gick till skolan och skrev ett engelskaprov som inte gick så väl. Speciellt den första delen var svår och jag verkar ha gjort en del slarvfel på de andra så vi får hålla tummarna och hoppas på det bästa!


På naturkunskapen lyssnade vi på redovisningar och sen hade vi klassråd innan det var dags för min pianolektion där jag spelade in lite mer på My immortal, klippte lite och donade så nu ska sången kunna spelas in snart. Lite mer kvar att fixa men det löser sig!


Jag gick direkt ner på stan och köpte min älskade pastasallad från Kristinas, äntligen hade dem kvar och jag ska snart gå upp till Bokelund. Lite mer packning återstår innan det är dags bara.


Ikväll har vi genrep, hela showen från början till slut. Får se om jag gör några klädbyten, mår inte prima, hostar och håller på så i värsta fall får jag dansa lite lugnare än vanligt. Annars är allt kanon, imorgon har vi körövning mellan 8.30 - 11.30 sen slutar jag- Det får bli direkt ner på stan för att hämta bilen, till Alexandra för att göra vid håret, hem igen, packa och sen ska vi showa hela kvällen, min mamms kommer och kolla och på lördag kommer vännerna!


Nu måste jag damma av en radio, ha det bra! Vi hörs.

Av Sofia Ohlsson - 2 december 2009 22:24

Sicken dag, sicken dag. Jag gick såklart till skolan, kände att jag inte kunde skolka. De tre första lektionerna kändes dock lite smått onödiga och jag hade inte behövt vara med på någon av dem tvunget. Håltimmen var desto bättre, den mest givande tiden under hela skoldagen. Jag och Malin skrev klart två scener till treornas pjäs och nu har vi bara fem scener kvar allt som allt. När vi slutade följde jag med ner på stan, köpte en sallad, gick hem där jag mötte Kristina på min gata, hon kom i sin bil och undrade om jag skulle åka med till Bokelund så jag fick snabbt in i huset, hämta lite saker och åka med för att komma i tid. Idag har det varit barnshow och därefter ledarövning, dans och manus!


Jag kom hem runt tio och nu har jag tagit en dusch, vilket behövdes! Imorgon börjar dagen 10.05 för min del, med engelskaprov, not so funny, men vad ska man göra, vad ska man tycka? När det är över har vi naturkunskap, redovisning, inte för min del och sen är det klassråd innan jag får sluta. En liten pianolektion som jag tänkte använda mig av att klippa ihop My immortal eftersom Janne inte var i skolan i måndags = jag kom inte in på programmet där låten ligger.


Nu ska jag snart blåsa håret, krypa under täcket och somna, fy så trött jag är, tur att jag får sova lite längre imorgon, hostan är på väg tillbaka och lite huvudvärk. Uschamej, ha det bra ni, vi hörs och ses, Natti!

Av Sofia Ohlsson - 2 december 2009 06:55

Usch och fy, idag hade jag mer än gärna sovit ett par timmar extra och tagit god tid på mig innan jag beger mig bort mot Bokelund för en barnshow och ledarövningar. Jag hade velat hoppa över skolan, har hostat hela natten, somnade runt halv tolv för att väckas av min mobil som fick ett sms kvart i tre. Smset i sin tur sa inte mycket, det var inte från någon jag känner utan bara ett reklammeddelande om att jag kunde gå in på en hemsida för att skicka gratis-sms, KVART I TRE! Tror det är mobilen som har lite problem, enligt mobilen själv kom meddelandet 20.50 men jag hörde det minsann i natt.


Samhällskunskapen hade jag inte behövt gå på, jag har redan skrivit ganska mycket på min egna del och vi har en till vecka på oss innan vi ska  redovisa. Estetiska verksamheten känns som ett hån mot min trötthet och religionskunskapen innebär redovisning som jag är färdig med. Alltså en timme och en kvart för att sitta och lyssna, hurray. Sen därefter har vi håltimme mellan 12.00 och 14.25 vilket också är talar för att stanna hemma. Däremot har vi en sistalektion, drama, den behöve rjag verkligen vara med på, manus ska skrivas och vi har rätt bråttom. Förstår ni mitt dilemma? två lektioner som jag inte behöver gå på, en som jag inte vill gå på och en som jag måste gå på.


Mitt samvete är för dumt ibland, det där med skolk har aldrig varit min grej, nu ska jag gå ner till badrummet, kanske dricka lite hostmedicin så jag slipper hosta och rosta sönder halsen hela dagen. Vi hörs senare, ha det gott!

Av Sofia Ohlsson - 1 december 2009 15:49

Hejhopp! Idag fick vi sluta redan kvart över två eftersom GeMun blev inställd och jag behövde den extratimmen mer än något annat. Jag utnyttjade tiden rejält, gick och handlade en sallad, packade ner lite mer i dansväskan, skrev om alla lappar som ska lämnas in om en vecka och åkte en sväng ut till danslokalen med Sofia eftersom jag glömt lägga över dne mixade versionen av take a bow, som mina barn dansar till, i mappen där alla färdiga låtar skulle läggas över.


Nu ska jag snart gå bort till Bokelund, tunga grejer ska med, en tung dansväska, en papperspåse med 13 t-shirtar, två par skor och min mat. Som tur är tar det väl ungefär tio minuter att gå dit så det ska inte vara alltför farligt, någon gång måste allting dit också och det är lika bra att det görs nu istället för senare i veckan när jag stressar med allt annat.


Nu ska jag leta efter svarta handskar men jag misstänker att det är för mörkt i hallen. Vi hörs senare, kanske inte ikväll men garanterat imorgon, håll ut tills dess, Hejsvejs!

Ovido - Quiz & Flashcards