Alla inlägg under december 2009

:)

Av Sofia Ohlsson - 10 december 2009 08:38

Godmorgon torsdag, idag väntar en riktigt spännande dag. Först ska jag till skolan för opponering i svenska c. Därefter har vi Rolfmöte, elevrådets styrelse och Rolf, kan bli trevligt. Därefter väntar luciaövning i kyrkan inför morgondagens luciatåg. Jag kommer ta tåget tio i tre för att träffa mamma på ytterligare äventyr.


Ikväll kommer min bror hem och allt detta innebär att vi inte hörs på rätt många timmar nu. Därför önskar jag er all lycka och att ni får en fantastisk dag, lika bra som min fast mindre hosta. CIAO

Av Sofia Ohlsson - 9 december 2009 15:55

Nu är jag hemma från skolan och om det inte hade varit för mötet och Lucia-övningen imorgon hade min säng kommmit då. Jojomen, mamma ringde och berättade men jag får snällt vänta till nästa vecka för då kan vi förhoppningsvis se till att vara hemma, någon av oss, så vi kan mottaga människorna från Bromölla möbelaffär.


Ikväll är det Bonde söker fru på tv, lite småmysigt sådär, min näsa rinner fortfarande och jag känner ingen smak, då får man nöja sig med lite trevlig underhållning helt enkelt. Jag tänkte lägga mig i sängen och halvsova/kolla på tv tills mamma kommer hem, det har jag inte kunnat göra på ett par månader känns det som, alltid ett arbete som ska skrivas, alltid något prov som ska pluggas på, men just nu är jag fri, för det här året.


Vi hörs senare då, tjadå!

Av Sofia Ohlsson - 9 december 2009 07:39

Goddag i pannan på er. Jag börjar känna att jag har slut på hälsningsfraser, i alla fall normala hälsningsfraser. Dessutom börjar det bli långtråkigt att inte få några kommentarer, ni är ju ett par läsare varje dag, då kan ni väl skriva ett litet fint ord också, när ni ändå är här? Skolan startar om trettiofem minuter och här sitter jag och hostar, ett riktigt litet sjukt paket är vad jag är. Hoppas bara bli frisk till fredag, möjligtvis torsdagkväll, om Sofia själv får välja!


Vi är inne i en ny månad, tja, för en vecka och en dag sedan gick vi in i december men det har jag glömt att notera här eftersom jag varit så upptagen med show, sjukdom och skola. Jag går i alla fall till skolan, sköter mig på den fronten liksom, orkar man det ena så orkar man det andra, det är min filosofi, dessutom är jag så oerhört upptagen med saker. Gårdagens redovisning på framförallt naturkunskapen ville jag inte missa, av den enkla anledningen att jag satsar högt så jag slipper falla lågt och då är det bättre med fler betygsgrundade uppgifter. Idag är det ett luciasmycke och sista-lektionen drama som jag inte förmår mig att missa. Ja det där luciasmycket som jag, i egenskap av elevrådets ordförande, ska köpa måste ju helt enkelt göras, imorgon finns ingen tid.


Jag älskar Rom, så står det i alla fall på min tröja idag. Jag saknar staden och drömmen är att få praktisera där, kanske på svenska ambassaden, men först måste jag komma in på universitet så jag har någon anledning att åka dit och praktisera. De fyra första lektionerna idag i skolan är för övrigt helt värdelösa för mig, samhällskunskapen = min grupp är färdig, EsVe = inget att göra, Religion = Seminarie, jag blev färdig för två veckor sedan vilket innebär en timme och tjugofem minuter av bara lyssnande. Kören kan jag inte sjunga på, min hals ni vet. Ja så ser det ut för ett stackars flickebarn som mig, glöm inte den där kommentaren nu, vi hörs senare.


Puss och Kram skumbanan

Av Sofia Ohlsson - 8 december 2009 20:02

Vilken konstig kväll det här är. Jag är inte van vid att duscha en tisdagkväll runt halv åtta, sitta hemma och titta på tv eller umgås med min mamma. Efter 14 veckor av dans eller andra aktiviteter känns det jättekonstigt att plötsligt ha tid med saker.


För övrigt är jag sjukt sugen på ett par nya tröjor jag hittat, snygga och fräscha, tyvärr har jag inte riktigt råd. Hoppas pengar trillar in på kontot snart.


Det är fotboll på tv ikväll så jag lär somna tidigt. Med min hals får vi hoppas på det iallafall så jag är någorlunda pigg imorgon. Vi hörs nån gång när internet tillåter, natti på er!

Av Sofia Ohlsson - 8 december 2009 16:30

Hej bloggen, idag har jag inte mått prima direkt. Men skolan väntade ändå, redovisning i både engelska och naturkunskap kändes lite för mycket att missa och i ärlighetens namn är det bara näsan och lite i halsen som känns av. Vi slutade dessutom tre timmar tidigare, trevligare kan det knappast bli.


Jag gick ut en runda till lokalen för att fixa lite musik, gick hem raskt och var alldeles svettig så det bästa jag kunde komma på var att klä av mig och lägga mig i sängen en stund. Jag sov en halvtimme ungefär och när jag vaknade kunde jag inte andas genom näsa. Trevligt trevligt. Just nu drömmer jag om att ha råd med fina kläder till mig själv. Jag kommer få pengar inom kort, danspengar, studiebidrag och en liten månadspeng som pappa fortfarande betalar. Nu är det ju så att jag ska slinga/färga håret och åka till stockholm så redan 1500 försvinner där, vi får hoppas det finns en del kvar till kläder. Jag behöver det verkligen känner jag.


På grund av min lilla sjukdom ska mamma köpa en hamburgare till mig, hon är så snäll, jag orkar inget annat just nu och har varit sugen på det i en vecka ungefär. Ikväll ska jag tycka synd om mig själv och försöka umgås med min lilla mor eftersom vi inte setts några längre stundet de senaste dagarna. Vi hörs kanske om mitt internet vill funka. Ha det fint, Hejrå!

Av Sofia Ohlsson - 7 december 2009 21:57

Hallå i huvudet! Jag är en förkyld Sofia, en liten flicka med en rinnande näsa och ont i bihålorna. Dagen har flutit på bra. Skolan var okej, inget rolfmöte på grund av missuppfattning om mötestiden. Det är ombokat till på torsdag istället. På projektarbetestiden kunde jag inte göra mycket på grund av min förkylning och pågrund av att Kajsa spelade in sin stämma till My immortal, så vi fick snällt sitta utanför för att inta komma med i inspelningen. Jag och Malin tog tillfälle i akt och skrev lite manus till treornas teater.


Efter skolan följde Malin med mig hem, vi handlade och så lagade jag lasagne till oss, gottegott måste jag säga, vi snackade en hel del och kollade på tv också, sen bar det av mot slottsrestaurangen. Vi treor skulle sjunga för ett sällskap med endast män och vibbarna var något liknande en sekt, vilket vi skämtade en del om.


Imorgon är det skoldag, lååång skoldag, jag och mina bihålor hade mer än gärna stannat hemma, vilat upp oss lite inför lucia och tagit en liten förkylningskur. Men icke sa nicke, ni vet jag och mina gå-till-skolan-oavsett-hur-jag-mår-fasoner. Det är redovisning i engelskan och naturkunskapen, gemun vill jag inte missa igen så det är väl lika bra att vandra bort. Dessutom verkar det som jag får gå upp halv sju då mitt hår känns lite halvofräscht och det finns inte mycket värre saker än att känna sig äcklig i håret OCH vara stenförkyld. Nu ska jag iallafall krypa ner under täcket, somna i min 90-säng med en natt närmare att den andra kommer, jippihurra! Vi hörs och sådär, Nattinatt!

Av Sofia Ohlsson - 7 december 2009 09:26

Goder morgon, idag är det vecka 50 vilket innebär att det bara är tre och en halv vecka kvar på året. Jippihurra, tyvärr har jag ont i halsen, eller är tjock i halsen, mindre skönt måste jag erkänna. Men lite sjukdom ska inte få hindra mig, här är superflickan som går till skolan oavsett hur hon mår (nästan).


På dagens kalender står Rolfmöte först. Med e fin guldpenna för rolfmöten är uppskattade, speciellt på en psykologitimme, iallafall idag eftersom jag inte riktigt orkar tänka .. på saker. Samhällskunskapen bör jag ändå hinna till, eget arbete internationell handel, kan det bli mer spännande? Nej jag tror inte det faktiskt. Svenska och dikter slår nog allt ändå, både roligt och nervipirrande, men projektarbete är också något helt fantastiskt, kul att avsluta dagen med. Ett piano och en dator på samma gång, otroligt, OTROLIGT skoj.


Sarkastisk är inte ordet, helt och håller ärlig kanske jag inte är där ovan, men skitsamma för en dag blir mycket bättre om man börjar den med lite glädje sådär. Allting blir vad man gör det till helt enkelt. Nu ska jag ta på mig ett par byxor och borsta gaddarna innan jag måste vandra bort till Furulund. Vi hörs och ses iallafall senare, Ha en riktigt fin dag, puss!

Av Sofia Ohlsson - 6 december 2009 19:56

Jag är trött. Otroligt trött efter en vecka full av aktiviteter varje kväll och fysiskt jobbiga saker, som att dansa, byta kläder och in på scen tre minuter senare igen.


Jag ska ta en dusch så jag slipper gå upp tidigare än nio imorgon och sen ska jag kolla på parlamentet och dubbelavsnitt av 2½ men innan det är dags att sova. Veckan är ganska full av olika aktiviteter den också, bland annat lucia, små resor utanför sölvesborg, t.ex Malmö med mera.


Det är drygt åtta riktiga skoldagar kvar det här året, inte helt fel det inte. Jag mår ganska bra och förutom ett antal saker som gör mig småledsen så är det okej. Hoppas att sängen som jag beställde för tre veckor sedan snart kommer, ska bli skönt att breda ut sig litegrann. Nu hoppar jag in i duschen, om vi inte hörs senare så.. GODNATT

Ovido - Quiz & Flashcards