Alla inlägg under oktober 2009

Av Sofia Ohlsson - 4 oktober 2009 14:32

Usch, jag sov för länge idag, alldeles för länge. När jag väl pallade mig upp så tänkte jag prata lite med Jacom om hur vi skulle dela upp dagens arbete, men icke sa nicke, han vägrade gå med på kompromissen att han ska hämta mat till oss om jag dammsuger hela huset och borstar katterna. Trots vår överrenskommelse i onsdags när jag hämtade maten så ville han absolut inte gå med på det. De hela slutade med att jag dammsög nedanvåningen, han tar ovanvåningen snart (hoppas jag) och jag har kammat katterna. Vi får fixa vår egen mat. Synd att jag inte har några pengar ute och troligtvis måste vänta till mamma kommer hem iallafall, runt sju, innan jag kan fixa mat. 


Gissa om jag är avundsjuk på Alexandra och Micke som just nu är i Grekland efter att ha flugit typ nio imorse. De lämnade festen runt två kanske, blev skjutsade till Kastrup vid fyra, och ska spendera två veckor utomlands. Jag har alltid drömt om det, att göra något sånt roligt galet som att gå på t.ex en bröllopsfest och sen åka utomlands direkt efter det. Nästan så jag och Cocco gör, något så galet som att skriva prov hela lördagen och åka till Rom dagen efter, ååh jag längtar mer än någonsin.


Festen var iallafall helt underbar. Till bröllopsmarschen på elgitarr gick Heidi i sin fantastiska klänningen och Peter i matchande kostym och efter kommer rockklädda tärnor och bestmen. I kyrkan spelades det musik, akten tog inte så lång tid och när de var ute fick alla fotografera det vackra brudparet. Vi åkte ut rätt snabbt eftersom Cocco skulle fota alla paren när de kom in. Där fick vi champagne och chokladdoppade jordgubbar och physalisbär. Vi minglade runt och efter ett tag var det dags för trerätters middag, eller fyrrätters tror jag, fem om man räknar tårtan. Det var två förrätter, en hummersoppa och en hjort-och fetaostrollad med en västerbottenmuffins och hjorton, ja ni kan bara tänka er, jag som älskar riktigt fin mat stortrivdes. Till huvudrätt var det baconinlindad fasan med färskost och potatisgratäng om jag minns rätt. Portvinssky också. Till efterrät var det en mandel.. minns inte vad det heter, med ingefärspäron. Ja sen var det tårta, baren öppnade och en lista med nio drinkar granskades noga. Såklart hette drinkarna något med hårdrock och för min del var nog Rob Halford en favorit. Förutom maten innehöll kvällen många tal, mycket skratt och minnen. Vi dansade sent in på småtimmarna och sen tog vi alltså taxi hem som jag nämnde i förra inlägget.


Idag känns det som om en hamburgare vore på sin plats. Visst låter det hemskt med tanke på maten jag åt igår men handen på hjärtat är nog det sista jag orkar att stå vid spisen. Duktiga mamma jobbar och gick upp strax innan sex imorse, då hade jag sovit två timmar, jag saknar henne lite när vi inte träffats så mycket men det blir de ändring på nu, Yesbox. Efter tisdag kommer jag och mamma träffas mycket för då är sista förberedelserna färdiga med Jacobs flytt och sen ska vi träffas varje kväll och mycket på helgerna och lika ofta ska vi åka ner till Jacob för att träffas och gå ut och äta, aah najs.


Nu borde jag ta tag i mitt liv, räkna åttor på refrängen och söka information till mitt arbete. See ya later. Haj

Av Sofia Ohlsson - 4 oktober 2009 03:51

Haha, jag är hemma nu, eller ja för en kvart sedan kom jag nog. Jag är inte särskilt trött, däremot glad och nöjd med en helbra kväll. Vi har ätit så gott, umgåtts, dansat, pratat och skrattat.


Jag ska nog sminka av mig och krypa under täcket om en stund iallafall. Så ska ni kanske få höra detaljer när jag vaknat. Ska visserligen koreografera och leta fakta om dödsstraff, låter det roligt? Nej, tycker inte jag heller.


Hej och hå, så kan det gå, nattinatt vi ses ... imorgon!

Av Sofia Ohlsson - 3 oktober 2009 13:12

Ett litet snabbinlägg hinner jag med. Sofia och hennes mamma hämtar mig om typ 28 minuter skulle jag tro. Vädret kunde varit bättre, men lite regn ska inte få förstöra denna dag. Jag är så spänd på vad som komma skall. Heidi kommer vara så fantastiskt vacker jag känner det på mig, i sin fantastiska klänning (som ingen såklart sett, eller inte jag iallafall;)) och fantastisk håruppsättning, ååh livet måste gå ut på de stunderna när man får klä sig fint, umgås med fantastiska människor och bara ha det bra.


Jag har fotat mig själv lite, i brist på annat, jag blev färdig så snabbt och ville föreviga denna dagen med lite bilder. Grön.brun ögonskugga, lite änglahår och en fin klänning, det är inte varje dag man får äran. Laddar upp en bild till er också, hoppas ni får en fantastisk lördag, i know i will!


  

Av Sofia Ohlsson - 3 oktober 2009 10:58

Jisses, jag är så trött, har sovit fram tills nu ungefär, vaknade eftersom min bror håller på att packa ihop hela sitt rum och katter som vill mysa med mig har hållt mig vaken från och till sen halv sju imorse, så man kan väl säga att jag fick ligga kvar i sången fram till nu, men vaken har jag varit ett tag. Jag ska närsom helst göra mig iornding för dagen, ni vet, raka benen, tvätta ansiktet, äta lite och sen runt halv ett börjar jag nog med smink och hår. Är så spänd på dagen/kvällen/natten så jag spricker. God mat, gott sällskap och en fantastisk fest.


Mamma jobbar idag, imorgon också, hon är så duktig som sliter på. Ronnebybrunn hela helgen och sen tillbaka till Kristianstadsbladet på måndag. Men sen på tisdag är hon ledig för att skriva kontrakt och allt sånt på lägenheten så lite lugnt får hon ju.


Nästa helg ska jag mysa med Helena, vi ska gå en lååång runda, äta gott med pizza och kanske chips. Prata ut om allt och inget, så himla trevligt. Allt är så roligt nu, händer bara trevlig grejer framöver.


Nu borde jag gå ner och börja göra mig iordning så smått, vi hörs, när vet jag inte, inte hur eller, men det gör vi, vi hörs. Ha det fint alla!

Av Sofia Ohlsson - 2 oktober 2009 21:18

Den absolut mysigaste kvällen på veckan, kan vara uppe så länge jag orkar utan att ha ångest inför morgondagen. Eva har varit här ikväll och jag och mamma har ätit riktigt lagad mat tillsammans för första gången på länge. Vi har kollat på idol, ätit godis, ätit popcorn och myst. Snart ska jag ta en dusch och smörja mig med lite bus, imorgon är det bröllop och fest hela natten.


Just nu pratar jag med Malin på msn, vi är två godisgrisar och mpåste ta tag i det där. Ju mer vi lovar varandra att inte äta sånt desto mer äter vi. Äta mindre godis är något jag verkligen behöver och kanske ska vi jobba fram en plan hon och jag, såhär kan det inte fortsätta.


Hoppas att ni får en underbar helg, det verkar som om jag ska få det iallafall. Jag älskar att klä mig fint och gå på stora fester, imorgon ska jag försöka ta en bild på min klänning som jag köpt och då ska ni få se koftan jag köpte att ha över axlarna, den är jättefin! Wunderbar, Godnatt på er, vi höres en liten stund imorgon.

Av Sofia Ohlsson - 2 oktober 2009 14:47

Nu var den här skolveckan över och jag är hemma, fri, glad och snart ska jag gå ner en runda på stan. Hade bara tänkt gå hem för att ladda min mp3, rensa kattlådorna och ringa mammis. När jag gick hem från skolan kände jag att hösten är den bästa årstiden, iallafall just nu känns det så. Det är kallt ute, men inte för kallt, det är torrt i luften och lite molnigt men himlen spricker upp på vissa ställen, jag bara älskar det. Tänkte kila inom några ffärer i stan för att se om det finns någon fin, tunn kofta som man kan ha på sig i kyrkan på lördag. Har ju redan en svart visserligen men det vore synd att använda samma som jag haft två tidigare helger på fest och förnyelse i garderoben är aldrig fel.


Skolan var riktigt rolig och jag och mina vänner i manusgruppen skrev klart två scener. Det märks att vi är mycket mer effektiva i två mindre grupper och två av sex tävlingar är i princip färdigskrivna, sen ska allt renskrivas och finputsas men det är en annan sak. Det kommer bli en jätterolig pjäs, iallafall att spela, inte nödvändigtvis för publiken, hoppas kan man. DU kommer väl?


Nu ska jag sätta igång med alla sysslor jag har, vi hörs en stund senare, puss och kram.

Av Sofia Ohlsson - 2 oktober 2009 10:13

God mrgon, god morgon alla fåglar sjung i kör tjalalalal. It's friday today och ännu en vecka har gått, skööönt. Två prov och en inlämning mindre på min kalender efter den här veckan. Jag fick sova till kvart över nio och känner mig riktigt redo för en skoldag. Mamma och Jacob tog tåget för tjugofem minuter sedan, hon till malmö, han till lund. Mamma är dock bara ledig idag, ska gå runt och handla i affärer, mysa och ha det bra. Jag ska laga någon slags mat till ikväll, till oss båda. Jacob och pappa ska till Ikea i helgen och på tisdag flyttar min storebror. Flyger ur boet, lämnar mig, mamma och katterna ensamma. Vi kommer att hälsa på honom ofta, och han lär komma hem flera helger. Jag gillar lund, kanske lyckas jag åka ner när han åker upp någon helg också, hade varit sweet.


Just nu väntar jag på att diskmaskinen ska bli färdig så jag med gott samvete kan lämna huset. Det är inte bra att låta den stå på för länge ni vet. Roliga lektioner idag gör ju allting ännu bättre.


Nej om jag skulle avsluta här så det blir någon ordning på allt, vi hörs senare tjarå!

Av Sofia Ohlsson - 1 oktober 2009 20:17

En sådan dag! Jag har knappt varit hemma alls känns det som, trots att det är kortaste skoldagen för det här året. Vi slutade strax innan två, pianolektionen var inställd så jag sprang ner till Alexandra på salongen för att se om hon hade någon tid till mig. Man kan väl säga att hon tog sig tid till mig, det är den sortens service det ska vara på en bra salong tycker jag! Hon petade in mig mellan två kunder så hon höll på med oss alla tre samtidigt.


Jag blev mycket fin, ljus och fräsch helt enkelt. Klockan var tjugo över två när hon satte igång med mitt hår och hon var nog tjugo över fem när jag gick hem. Jag skrev av mitt favvo-recept på vegetarisk lasagne till Alexandra, hon är vegetarian och jag tycke rom att dela med mig av sånna saker. Sen hämtade jag min plånbok som jag såklart glömt när jag skulle gå ner, körde ner på stan och tog ut pengar, betalade, sen köpte jag ett volym-puder och ett blond- schampo också. Schampot ska ta bort de gula pigmenten så jag får en kallare färg på mitt blonda hår, me like, me like.


När jag kört hem åt jag och mamma spaghetti carbonara och därefter var det tänkt att jag skulle hämta jacob vid stationen. Dessvärre så har han varit med om en olycklig tåg-dag med signalfel, tåg som skyltas fel och förseningar på obestämd tid. Det hela slutade med att jag och mamma körde in till Kristianstad för att hämta honom och nu är vi hemma. Fram och tillbaka hela tiden har jag sprungit och nu ska jag äntligen sitta hemma och bara ta det lugnt. Imorgon får jag sova till halv tio, sen går jag i skolan fyra timmar, därefter ska jag bara mysa med mamma och på lördag är det bröllop och fest hela natten. Värre kunde man ha det.


Nu ska jag bara luta mig tillbaka till Idol, fantastiskt, livet börjar lugna ner sig litegrann nu. Ha det bra allihopa. Godnatt:)

Ovido - Quiz & Flashcards