Alla inlägg under oktober 2009

Av Sofia Ohlsson - 7 oktober 2009 19:15

Nu är jag äntligen hemma, efter en lång dag, först i skolan, sen i kristianstad. Jag tog tåget tillsammans med Malin och Victor, Malin gick ju av i Bromölla men jag och Victor åkte vidare till Kristianstad och han gick mot resecentrum medan jag gick in till Kristianstadsbladet. Jag och mamma gick för att äta på La finestra Italia, världens mysigaste italienska lilla matställe med helt underbart god mat. Jag åt pasta med rökt lufttorkad skinka, pesto, mozzarella, parmesan och olivolja. Fantastiskt gott, och jag blev så mätt att jag fick ont i magen ett tag.


Efter maten gick mamma till bilen och jag gick in på Candyplock, nu låter det ganska illa en onsdagskväll, spciellt som detta är första veckan jag skulle ta det lugnt med gottiset. Men jag har inte smakat en enda bit ännu, allt är till morgondagens bio, det ska bli så mysigt att hitta på något med mamma sådär, och bio är något man unnar sig allt för sällan helt enkelt.


Efter godisköpet åkte vi till polishuset så jag kunde ordna med mitt pass innan vi körde hem. På vägen hem åkte vi dessutom inom ekohallen för att köpa lite smågrejer och jag fick två små blommor, de var superfina så nu har jag pysslat lite här på mitt fina rum. Jag hade tänkt sätta mig med engelskan men jag vet varken var jag ska börja eller någonting, det känns sådär, får väl ta tag i allting en kväll när jag känner mig redo, för efter en sånhär dag är jag bara trött.


Nu ska jag äta plommon och kolla på simpsons, vi hörs och ses, hare bra!

Av Sofia Ohlsson - 7 oktober 2009 07:48

Pust vad jag är trött, inte morgontrött, eller jo, det också, men framförallt utmattad. Jag har på en timme och 28 minuter hunnit med följande. Tvätta håret, blåsa håret, sminka mig, platta håret, sätta upp luggen, klä på mig, stressa och skriva de här raderna. Det är lite på mycket tid, trots det är jag utmattad.


Jag tror jag hade behövt sova ett par timmar till.


Men det är inte att tänka på en dag som denna. Jag ska ha samhällskunskap, estetisk verksamhet, religion (buhuu) och skapande dramatik. Minns inte om kören börjar den här veckan men isåfall ska vi ha det med. Jag blir tokig, sen direkt efter skolan bär det till Kristianstad, passet skall ordnas och mat skall ätas.


Vi hörs när jag är hemma, troligtvis runt halv sju ikväll, då ska jag dessutom skriva på mina arbeten.


Hare bra!

Av Sofia Ohlsson - 6 oktober 2009 21:16

Aaah, så var dansen över för den här veckan och jag kan luta mig tillbaka för att attackera resten av livets härligheter. Dansen var mysig idag, jag har fått göra mig hörd ett par gånger bara men det är så det ska vara, tycker så mycket om alla mina goa elever. Jag läste Jane Austens - "Stolthet och Fördom" på Sofias uppvärmning och sen gick jag in för att lära mig resten av vår första dans, den blev klar sist men eftersom jag inte var med fick jag se det idag och lära mig en hel del.


Därefter körde jag snabbt hem till ett mörkt och tyst hus, mamma var så himla trött så hon hade redan lagt sig, det märks att Jacob flyttat om man säger så och det är lite ledsamt på ett vis.


Imorgon ska jag in till kristianstad efter skolan för att förnya mitt pass, sen ska jag och mamma äta där innan vi åker hem. Hemma ska jag skriva mer på svensk-analysen eller engelskan, får se vilket jag väljer. Jag har varit smart (tycker jag) och satt upp gränser för mig själv, eller deadlines kanske man skulle säga, när jag ska vara färdig med skrivuppgifterna. De är satta så pass tidigt att jag kommer ha tid för att fila på dem, lägga till och ta bort onödig fakta samt be om kritik från olika håll.


Imorgon får vi även tillbaka religionsprovet vi gjorde förra veckan tror jag, själv fasar jag för resultatet, är beredd på det värsta. Ja det är hemsk vad dramatisk jag är såhär på kvällskvisten, ni får hålla tummen för mig. Nu ska jag entra sängen, nattinatt!

Av Sofia Ohlsson - 6 oktober 2009 13:45

SÅ glad jag är, att få vara hemma redan kvart i två och dessutom ha hunnit gå på stan en timme innan är rena drömmen, Speciellt en tisdag när det känns väldigt viktigt för mig att hinna med det jag vill.


Jag har sparat ner mitt engelskarbete på datorn så imorgon eller torsdag kan jag ägna en timme åt min investigation. Jag gick en runda på stan med Kajsa, vi hade ärenden på banken, vi hade lite shoppingsug och så köpte jag en sallad som jag kan äta innan jag ska dansa. Nu har jag fört över ett par tusen på mitt konto från sparkontot till italienresan. Jag har kollat på en jacka jag ville ha, sen ville jag inte ha den längre. Nej men den var så lång och jag vill ha något som är mellanlångt, ett krav som inte är alltför lättuppfyllt.


Visst har jag mycket i skolan nu, men det känns ändå som jag kan luta mig tillbaka lite, jag har mest inlämningar och det kan jag fixa med hemma, ska titta på det onsdag-torsdag och dessutom så har jag hela helgen. En mycket glad nyhet är att jag fick tillbaka mitt samhällsprov idag. Först fick vi vänta länge länge för läraren ville ta det med oss en och en. Men tanke på hur dåliga nerver jag har så var det en grym tillfällighet att jag råkade vara typ näst sist i ordningen. Men det var värt väntan och jag hade 60 poäng. Först sa hon att 66 var högsta möjliga poäng men efter en genomräkning av min poäng kom vi fram till att det bara kunde vara runt 62 som maxpoäng, vilket gjorde min prestation större och jag är supernöjd med resultatet.


Nu ska jag bara slappa och så smånoingom äta min lilla sallad. Vi hörs ikväll ha det fint, heej!



Av Sofia Ohlsson - 6 oktober 2009 07:37

Idag kan jag erkänna att det tog emot att gå upp. Klockan var väl några minuter i sju när jag min trötthet till trots gick ner i badrummet. När jag väl är uppe ser jag fram emot dagen. Först har vi engelska där man jobbar med sitt individuella arbete, jag ska sätta igång direkt eftersom jag har tagit fram faktan här hemma och markerat saker jag anser vara intressant.


Samhällskunskap, naturkunskap, slut för idag. Jag ska köpa lite grejjer när jag kommer hem, en sallad bland annat. Jag ska nog bara slappa, kanske skriver jag på mitt arbete om jag nu känner att jag vill. Som sagt, man bör ta vara på de dagar man har närmare fem timmar mellan skola och dans, samtidigt som jag kanske borde unna mg att ta det lite lugnt efter skolan.


Som mitt liv ser ut nu så har jag dans direkt efter skolan måndag-tisdag, det är bara så jag hinner äta och byta om innan jag måste gå bort dit. På onsdagar och Torsdagar jobbar jag med skolarbeten, pluggar till prov eller läser läxor. Fredagar tenderar till att bli likadana som tidigare dagar men har jag tur får jag även ta det lite lugnt. Lördag, slappa och småplugga, söndag koreograferar jag. Jag vet inte när jag ska ha tid till allt, men ändå hinner jag. Jag har insett att mitt bästa sätt att få saker gjort är att vara tvungen att ta tid till det. Jag blir lite smått förvånad när människor som inte ens har hälften av det jag gör på sin fritid men ändå inte gör vad de ska, men så är man ju olika också. Jag jobbar bäst under press och när jag måste ta mig tiden, hade jag haft "närsomhelst" på mig att få saker gjorda så hade jag kanske adrig gjort dem.


Nu ska jag ta på mig ett par strumpor och vandra bort till Furulund. Ha en fin dag idag, vi hörs garanterat tidigare än vi brukar, Hej!

Av Sofia Ohlsson - 5 oktober 2009 21:13

Hej dagboken. Jag är hemma nu. Jag är hemma från dansen, det var jag visserligen för nästan en timme sedan och på den tiden har jag hunnit duscha, sminka av mig och hämta storebror vid tåget. Inatt är hans sista natt här hemma och imorgon ska han, pappa och mamma fixa det allra sista inför flytten.


Jag är jättetrött i både kropp och sinne, på tv6 går 2½ men, scrubs, my name is earl och annat roligt. Jag ska alltså varva ner framför tv:n så länge jag orkar sen ska jag sussa sött. Imorgon är det en kort dag, bara engelska, samhällskunskap och naturkunskap. Jag slutar redan halv ett och tän kte köpa en sallad, varva ner, nyta om och mysa här hemma innan jag går till dansen som börjar halv sex. Sånna dagar får man ta vara på, kanske läser jag på någon läxa eller skriver på något arbete, men just nu är det relativt lugnt på den fronten och man ska väl vila när man kan.


Nej nu säger jag hejdå för mig, en massa snack om morgondagen så det är väl lika bra att jag lägger mig i sängen och väntar in denna spännande tisdag. Godnatt allihopa!

Av Sofia Ohlsson - 5 oktober 2009 16:02

Sicken dag det blev, heltokigt. Psykolgoin inställd, vilket vi förstod efter att ha stått och väntat på läraren alldeles för länge, en sovmorgonstimme extra gick vi miste om. Men vi utnyttjade tiden på bästa sätt och satte oss med projektarbete, jag och Kajsa snöade in oss helt på en takt och skrev in en helt annan, som tur var räddade Elin-med-gehöret oss. Vidare var det samhälle b där ett par killar inte förstod innebörden av att sitta tyst och läsa utan envisades med att prata om senaste matchen.


Vi fick sluta tidigare från projektarbetet eftersom vi disponerat vår tid redan på förmiddagen och effektiva Sofia tog tag i sitt liv. Nej men jag insåg min chans kan man väl säga, sprang snabbt hem, tog pengar, ner på stan, handla, hem, laga mat, och nu är min efterlängtade lasagne i ugnen.


Om en och en halv timme går jag till dansen. Just nu känns det kämpigt att lämna huset, jag behöver min ro, men det får jag nog ta igen när jag är pensionär så som jag far och flänger, skola, dans, möten, dansmöten och sen skolan igen. Nej nu ska jag gå ner och duka fram min lilla tallrik och sätta mig och äta min lilla lasagne innan jag pallrar mig bort härifrån. Ha det så fint, jag skriver en stund ikväll med, vink vink!

Av Sofia Ohlsson - 5 oktober 2009 09:10

DÅ var det måndag igen, ny vecka och allt. Jag har inte samma måndagsångest som förra veckan dock, inga prov eller inlämningar den här veckan utan istället är det en hel del roliga saker som händer. Värre är det kanske nästa vecka då vi ska skriva uppsatsprov i fyra timmar hela onsdagen, men det får gå, inget man behöver plugga på iallafall.


Om femtio minuter så börjar min första lektion, psykologi som vanligt. Det kan nog vara den roligaste lektionen i veckan, väldigt intressant och jag känner att det är något jag har nytta av i vardagen när jag anlyserar allt som händer runtomkring mig. Samhällskunskap b är inte heller fy skam, särskilt inte som vi precis börjat på ett nytt område och lektionerna är krävande på ett annat sätt, stressen över prov är inte lika påtaglig, lunch och sen svenska där vi förbereds inför tidigare nämnda uppsatsprov. Dagen avslutas med projektarbete och förhoppningsvis får jag och Kajsa komma igång med Hope and glory så pass att vi kan börja öva in låtarna tillsammans snart.


Efter skolan ska jag ner och handla mat, vad jag ska äta är ett mysterium som jag ska spendera från nu fram till 15.30 att lösa. Det måste vara något enkelt som tar max 25 minuter att tillaga och samtidigt ska det vara tillräckligt mättande att stå sig på för resten av dagen. För många krav? kanske är det så, men något ska jag nog komma på.


Dans ikväll, över två veckor sedan jag dansade en måndag sist. Jag börjar känna mig ur form men det löser sig väl, det gör det alltid. Med tanke på förra terminen när jg hoppade in med fem gånger kvar och lyckades lära mig två danser trots att den ena var helt färdig så tror jag att det ska gå, min egna dansträning får liksom komma i andrahand nu när allt är som det är. Det är en fair uppoffring om jag säger så.


Nu måste jag nog klä på mig hörrni, måste vara i skolan om cirka tjugo minuter, vi hörs senare, Hejdå!

Ovido - Quiz & Flashcards