Alla inlägg under oktober 2009

Av Sofia Ohlsson - 10 oktober 2009 12:37

Puuh, jag är nästan helt färdig med städningen. Jag har dammat och dammsugit hela ovanvåningen, hela nedervåningen och jag har svabbat trappan och köksgolvet, skakat mattor och rensat undan i hallen samt köket. Jag ska bara dammsuga i tvättstugan snart sen är jag helt färdig med min städinsats.


Jag funderar på att äta lite pizza från igår innan jag börjar med engelskan, och jag har fortfarande ingen aning om vad det ska bli för mat ikväll, men det kommer väl.


Hoppas ni har en lite latare lördag än mig, det känns lite som att jag är husägare just nu. Det är en trevlig känsla att förbereda sig på och ansvar måste ju alla lära sig att ta någon gång, så varför inte redan nu. Nu ska jag nog springa runt i mitt nystädade casa och njuta av ledigheten lite till innan det är dödsstraff i USA som gäller. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 10 oktober 2009 10:46

Upp och igång, direkt, så känns det. Jag vaknade för en dryg halvtimme sedan, jag gick ner och diskade gårdagens pizzaplåtar, rensade tdningskorgen som var ÖVERfull och plockade undan lite saker som kändes onödiga att ha liggandes lite överallt. Snart drar dammsugningen igång, hela huset ska få sig en riktig rengöring, ska bara leta upp dammvippan och damma först. Så fort jag är färdig med städnningen så tänkte jag börja på mitt arbete i engelska. Det är dags och enligt min egna deadline har jag en vecka på mig, lika bra att sätta igång då alltså.


Mamma jobbar 10-18 idag, duktiga mamma. När hon kommer hem runt sju planerar jag vara färdig med en måltid, eller på gång iallafall. Ikväll ska vi bara mysa medans resten av artonåringarna i trean befinner sig på Altona. Imorgon är det ledarmöte klockan tio har jag hört, därefter ska jag snabbt ner till Lund med mamma för att umgås med brorsan, låna lite grejjer av honom och så ska vi nog äta riktigt gott.


Nej nu borde jag börja med den där städningen, om jag någonsin ska bli klar vill säga. Höres, ciao!

Av Sofia Ohlsson - 10 oktober 2009 01:40

Ojoj vad jag är tidigt uppe, eller sent uppe menar jag såklart. Helena gick hemåt för en drygt tjugo minuter sedan och vi har haft det riktigt trevligt ikväll. Först gick vi ner och handlade ingredienser till pizzan och lite gottis, sen gick vi en lång runda på uppskattningsvis en timme. När vi kom hem satte vi igång med baket, det blev två riktigt fina och goda pizzor, hemmalagat är bäst.


Vi tittade på Idol med mamma, sen gick vi upp på mitt rm någon fång efter tio och satt alltså här och pratade om allt mellan himmel och jord i tre och en halv timme. Det är så trevligt att hitta på något sånt här en vanlig fredag utan att känna att man bara sitter hemma och drygar.


Helena visade mig två roliga program på datorn, ett där man kunde ta photoboot-bilder med sin webcam och ett där man kan omvandla sina vanliga bilder till polaroid. Ni får se ett exempel här nedanför, nu måste jag sova om jag ska orka städa huset och plugga imorgon! Vi hörs Godnatt!


  

Av Sofia Ohlsson - 9 oktober 2009 15:04

Nu är jag hemma från skolan, redo för allt annat roligt dagen har att erbjuda. Jag hade tänkt hinna ringa min storebror, rensa diskmaskinen och kolla på family guy innan Helena knackar på. Jag har en timme på mig, och vad gör jag? jo jag bloggar, sån är jag.


Skolan var okej men jag är lycklig att det är fredag, ännu en vecka har gått, bara att vänta på nästa. Nästa vecka väntar ett stort uppsatsprov på fyra timmar, jag gillar inte sånt, men det får gå. Jag ska hämta mitt pass när det kommer också, beräknat till onsdag, det är enda gången de har öppet så jag hinner in iallafall.


Nu ska jag ringa Jacob, hoppas han har slutat skolan, vi hörs senare, hejsvej!

Av Sofia Ohlsson - 9 oktober 2009 11:14

Nere på spisen står en kastrull med vatten. Jag har precis värmt upp plattan och om ett par minuter ska det koka. Pastan ska i, köttfärssåsen ska värmas, maten ska ätas och skolan vankas. En sån poet jag är denna fredagförmiddag, eller kanske inte. Jag är iallafall uppe sen en dryg timme tillbaka, färdigduschad, färdigmsinkad, färdig på alla sätt och vis, utom just matbiten. Om exakt en timme bör jag vara i skolan för att ha svenska b, därefter följer skapande dramatik och förhoppningsvis blir vi något sånär färdiga med en scen.


När jag kommer hem från skolan ska jag vänta in Helena. Hon kommer runt fyra, vi ska handla, gå en lååång runda och baka pizza. Den där rundan blir perfekt med tanke på det fina vädret.


Nu kanske vattnet snart är påväg att koka, bäst jag springer ner och checkar läget, vi hörs nån gång. Ha en jättehärlig dag!

Av Sofia Ohlsson - 8 oktober 2009 20:56

Torsdagkväll, blir inte bättre än såhär. Filmen var riktigt kanonbra, för alla er som inte läst böckerna och tyckte att filmen inte var bra, vänta till trean, där får ni alla svar! Det var väldigt mysigt att sitta i biomörkret med en stor påse godis och trycka i sig. Jag och mamma borde defenitivt hitta på fler saker tillsammans.


Imorgon ska jag gå en lång runda med Helena och prata ut om allt möjligt. Sen ska vi baka pizza, äta gottis och kolla på Idol, sånt mys, sånt mys.


Imorgon får jag sova till tio, kanske halv elva till och med. SKolan börjar tjugo över tolv men jags ka hinna duscha och allting. TIll helgen ska jag jobba med läxor, städa huset och på söndag åker vi till Lund.


Nu ska jag varva ner här hemma, ha det så fint alla mysiga, GODnatt

Av Sofia Ohlsson - 8 oktober 2009 14:15

Nu är jag äntligen hemma från skolan, det var inte helt dumt ändå, kanske var engelskan lite småseg, hungriga som vi var orkade vi inte med prepositioner, men annars helt okej. Jag var lite smågrinig över att min pianolärare envisades med att börja på något nytt fast efter lite förklaring fårn min sida förstod han hur viktigt det är att jag övar på den här låten så även där löste sig allt.


Jag ska snart gå ner till affären och handla mat, därefter ska jag hem, och laga mat. Ska hinna rensa kattlådorna innan jag går visserligen. Ikväll är det mys med mamma och tre timmar i biomörkret, jag är såå spänd på filmen, det är närmare två ochg ett halvt år sedan jag läste boken så det ska bli spännande att se vad jag kommer ihåg och inte.


Nu får jag nog pallra mig bort från datorn, har en tendens att fastna här. todeloo

Av Sofia Ohlsson - 8 oktober 2009 07:39

 ... And I like it. Äntligen torsdag, skoldagen känns sådäär visserligen men resten av dagen är värd att vänta på. Vi har svenska C på morgonen, det är inte helt fy skam, jag gillar svenskalektionerna faktiskt, vår lärare är bra och att skriva är aldrig fel. Därefte rär det engelska C, mindre kul. Mest för att vi bara sitter och gör uppgifter, diskuterar saker and so on. Jag vill arbeta med uppsatsen, men den får vi bara jobba med tisdagar.


Naturkunskap hör väl inte heller till favoriterna, men idag ska vi labba i halvklass och jag tyckte min lärare sa något om bygga kulmodeller. Alltså hur olika molekyler är uppbyggda, det kanske blir kul? Dagen avslutas med en pianolektion som jag är lite halvskeptisk till, mest för att min lärare ville att vi skulle börja med något nytt när jag inte ens är färdig med projektarbeteslåten som känns lite viktigare än "något annat". Men vi får nog se, det löser sig alltid.


Efter skolan ska jag rensa lådor, rensa diskmaskinen, laga mat, spaghetti och köttfärssås blir det nog, så slipper jag fundera mer över det. När mamma kommer hem är det snabbt i med mat innan vi åker ner till bion, MYS. Filmen varar i tre timmar, flickan som lekte med elden - såklart. Jag vet varför den heter så, jag har läst boken, det är ett måste om man ska förstå hur bra allt är, filmer tar aldrig upp allt i detalj, så är det bara.


Nej hörrni nu borde jag masa mig mot skolan, klockan har hunnit bli kvart i och jag måste hitta ett par strumpor innan jag traskar bort. Vi hörs i eftermiddag, ha en fin dag!

Ovido - Quiz & Flashcards