Alla inlägg under oktober 2009

Av Sofia Ohlsson - 14 oktober 2009 07:30

Hej, jag heter Sofia, jag är arton år och mina nerver är alldeles för dåliga för det här.


Om en drygt tjugo minuter traskar jag nog bort till skolan, jag hatar hela känslan med att alla i samma årskurs springer omkring med små godispåsar, extra pennor, radergummi och en orolig blick. Det värsta är att jag överdriver det något så vansinnigt själv, jag får för mig en massa saker och egentligen är det ett vanligt uppsatsprov och om ett par timmar är det över. Jag har mina nappar i en liten plastpåse nerpackat, jag har mina rosa pennor, mnitt stora svarta radergummi och pennvässaren a.k.a penndödaren och ett glatt humör ... not.


Men iallafall snart bär det av mot skolan och resten av dagen är frid och fröjd så jag har inte så fasligt mycket att klaga över. Kör, skapande dramatik, kristianstad, äta mummemat, hämta passet, hem och vila. Jag är så trött att det är sorgligt på måndag-tisdagskvällar. Det värsta är ändå att trots denna trötthet kan jag verkligen inte sova. Igår gick jag och la mig drygt femtio minuter efter jag kommit hem. Jag låg i sängen i uppskattningsvis en timme innan jag insåg att det inte gick att sova, så jag satte igång tv:n och somnade till den, vaknade vi ett-tiden kanske för att stänga av min tv och sov sen fram till kvart i sex, vilade en halvtimme och gick sedan upp. Nu är jag trött som bara den och jag fattar inte varför jag inte kan känna så på kvällen istället.


Nu tänkte jag nog förbereda det sista innan jag går till skolan, ha en underbart fin höstdag, från 12.15 hoppas vi att jag får det. Hejdå på er!

Av Sofia Ohlsson - 13 oktober 2009 21:32

Nu har jag landat i hemmet, dansat i över tre timmar och pluggat lite emellan. Jag har ätit en sallad som middag/lunch och är jättesugen på min nappar som ligger där nere och gottar sig. Men icke! Napparna är till för morgondagens prov och inget annat.


På tal om morgondagens uppsatsskrivning mellan 8.15 och 12.15 så känner jag mig lite halvdöd redan, jag har prestationsångest, ont i handen (redan) och idétorka. Men det brukar ändå lösa sig när man sitter där och skriver, något litet kommer man ju alltid på, sen om det är bra eller inte, det är en annan historia. Efter skolan åker jag in till Kristianstad, ska hämta passet, äta på la finestra med mamma och sen åker vi hem. Hoppas jag hinner skriva in mitt sista på written assignment imorgonkväll så kanske jag är färdig i tid och kan börja rätta alla grammatiska fel jag troligtvis dragit på mig. Onsdagar är som bekant mina favoritdagar men eftersom morgondagen är lite specialutformad är det högst tveksamt vad jag tycker, egentligen vill jag bara ha allt överstökat.


Så kanske är det lösningen? Om jag lägger mig för att sova nu, äter en clementin och släcker här i rummet, då komme rmorgondagen att komma snabbare, den kommer bli möjlig att avverka så snabbt som möjligt och innan vi vet ordet av sitter jag på ett tåg påväg in till Kristianstad, gott.


Så gör vi, vi hörs imorgon, när och hur vet jag inte, men vi gör det. Ni får ha så fint på alla sätt och vis, godnatt godnatt!




Av Sofia Ohlsson - 13 oktober 2009 07:31

Jag har nog aldrig känt för att stanna hemma från skolan SÅ mycket som jag gjorde idag. Jag låg och fantiserade om att sova till tio-elva och därefter gå upp, göra mig iordning i min egen takt och plugga lite. Men jag kan inte, jag kan inte göra så och idag är sista ensemblelektionen innan musikcafét nästa måndag så jag behöver gå till skolan. Tisdagar är by far de värsta på veckan. En lång dag med långa. tråkiga och för många teoretiska lektioner, när jag kommer hem hinner jag knappt sätta mig ner innan jag ska iväg igen.


Visserligen kunde jag valt att sova på engelskan, vi fick ju göra så. Men jag måste ta tillfälle i akt och jobba med mitt arbete denna tisdagen också, det ska vara färdigt på söndag enligt mina beräkningar, det är ju bra, tur att jhag inte är stressad ...


Dessutom är jag inte ett dugg sugen på naturkunskap, man blir så trött av att sitta och skriva hela tiden, usch vad grinig jag är. Jag tänkte iallafall äta en clementin eller satsumas hette det kanske, innan jag går till skolan. Ska kela lite med misarna också för jag fick så dåligt samvete, stängde nyss ut lilla bruna kisen från mitt rum för hon har en vana att tvätta mina fingrar, tår, ja allt hon kommer åt, problemet är att jag upptäckte så sent som igår att mina händer har blivit sådär höst-torra som de brukar och varje gång jag tvättar dem i varmt vatten så svider det, då är det inte bra att blöta händerna i onödan.


Vi hörs nog i eftermiddag, jag ska äta min lilla frukt nu, ha en fin icke-stressig dag. Hejrå



Av Sofia Ohlsson - 12 oktober 2009 16:30

Jag blir heeelt galen på min katt, detta är mitt tredje inlägg som jag skriver. Den lilla fisen ansåg det nödvändigt att trampa på F11 på sin väg ner från mitt skrivbord så jag hade stora problem med att fixa till min webbläsare. Av någon anledning var det helskärm och det funkade inte för mig, jag förstod ingenting.


Nu så, dagen har varit bra, på psykologin jobbade vi med en inledning till reklamanalys och så fick vi tillbaka våra gruppanalyser. På samhällen hade vi mest genomgång av olika brott och graden på straff, genomgång på svenskan och projekarbetes .. arbete helt enkelt sista timmen. Jag tog ett snack med Cornet en stund innan svenskan om allt som rör sig i våra huvuden just nu, tur att vi har varandra får jag säg. Nu borde jag äta lite mat så jag orkar med kvällen, tror dock att det blir att ta det lungan på dansen för jag är fortfarande inte helt pigg.


Jag har hunnit skriva lite mer på engelskan och mejla till mig själv inför morgondagens lektion. Ikväll ska jag bara titta på tv och ta det lugnt, hoppas mitt illamående går över i veckan för såhär vill jag inte må. Ha det så fint iallafall så skriver jag en stund ikväll efter dansen, Heejdå

Av Sofia Ohlsson - 12 oktober 2009 09:04

Nu tycker jag att veckan kan dra igång, det är värdelöst att sitta här hemma och dega. Min klocka var ställd på 06.40 för jag hade tänkt gå upp och duscha för att därefter hinna med lite nytta. Men jag var trött efter gårdagens bravader och bestämde mig istället för att sova en timme och tjugo minuter till.


Så jag gick alltså upp klockan åtta för dem av er som kan er matte. Jag duschade, blåste håret, sminkade mig och plattade håret, i vanlig ordning alltså. Nu har jag valt ut kläder och är en tandborstning ifrån helt klar. Om mindre än en timme börjar psykologin, samhälle b och svenska b är också dagens lektioner, som vanligt avslutas måndagen med projektarbete och idag ska kameran med för dokumentering.


När jag kommer hem från skolan hoppas jag hinna med en knapp timme med läxläsning eller arbete eller vad man nu vill kalla det. Dansen börjar kvart i sex, jag hoppas få köra dit för första gången på terminen. Efter dansen är det straight to bed, kanske en dusch också, beroende på hur mycket jag dansar. Som ni minns mådde jag sådär igår, kanske åker jag ut för att titta på och medverka en eller två gånger per dans, ja vi får se helt enkelt.


Nu måste jag börja här, vi hörs i eftermiddag hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 11 oktober 2009 19:54

Alltid sådan ångest söndagkvällar, jag har alltid ont i magen för veckan som kommer och denna veckan är helt klart bland de värre som väntar. Uppsatsskrivning i fyra timmar, stress med dansen, engelskarbetet som ska skrivas på och till råga på allt så har jag lyckats bli halvsjuk. Med halvsjuk menar jag att jag har haft ont i huvudet större delen av dagen, mått illa, känt mig yr och varit otroligt trött. Men jag stoppas sällan av sånt där, medan andra stannar hemma för en förkylning så brukar jag gå till skolan med feber. Nu är inte jag ett exempel att följa, och jag har inte heller feber, men till skolan det ska jag.


Det var mysigt i Lund, vi var på Ilva, mamma var på Nova men på grund av tidigare nämnda besvär så valde jag att stanna hemma i lägenheten med Jacob. Det är verkligen jättemysigt i hans lilla etta, fina möbler, hemtrevlig känsla, gulligt litet kök och precis lagom stort.


Innan jag och mamma åkte åt vi alla på Max, mamma körde den långa sträckan hem och jag mår lite bättre än tidigare, vilket bara är bra för nu ska jag koreografera.


Jag hoppas att kvällen slutar tidigt och att jag ligger i sängen senast halv tio, känner verkligen inte för den veckan som är framför mig. Vi hörs imorgon, Hejdå.

Av Sofia Ohlsson - 11 oktober 2009 09:40

Uppe tidigt är jag minsann. Riktigt tidigt. Ledarmöte står först på schemat, närmare bestämt om tjugo minuter bör jag befinna mig där ute. Klockan tolv måste jag köra för att hämta min mamma och storebror, sen kör vi till Lund. Nere i Lund ska vi nog till Ilva (heter den så?) ett danskt IKEA fast mer exklusivt, för att citera Helena, när jag sa "Vad är Ilva?".


I bilen hoppas jag på lite koreografering, jag ska ha hörlurar på, tänka en massa steg och förhoppningsvis har jag kommit någon vart när vi landar här hemma ikväll igen så det bara är att skriva ner.


Vi ska äta gott i Lund också, jag älskar att äta gott, jag gillar lund och jag fullkomligt ä l s k a r att shoppa, tyvärr har jag inte riktigt råd med något, pengarna ska sparas till Italien. Det påminner mig att om exakt två veckor befinner jag mig i en bil påväg till Kristianstad där första anhalten blir innan vi tar tåget ner mot Köpenhamn.


Nu bör jag göra mig redo sen kör jag ut till Danskompaniet, ha en fin dag!

Av Sofia Ohlsson - 10 oktober 2009 17:07

Nu skulle jag vilja påstå att min städning är helt klar. Jag avslutade med att rensa det sista i tidningskorgen, rengöra plattorna på spisen, byta påse i sopkorgen och rensa kattlådorna. Min insats idag har varit värt det med tanke på resultatet.


Jag har varit och handlat också, det fick bli saffranspasta med kyckling och räkor till middag, hoppas det duger åt mamma för jag kunde faktiskt inte komma på något bättre och orkar inte direkt stå vid spisen i flera timmar heller. Innan jag gick ner till affären försökte jag med engelskan i en och en halv timme. Jag skrev väl drygt 25 rader på hela den tiden, det känns förjäkligt, jag vet inte alls vad jag ska skriva, hur jag ska uttrycka mig eller på vilket sätt jag ska lägga fram faktan. Det är tråkigt och svårt, tur att ämnet ändå intresserar mig, annars hade det garanterat varit värre.


Om exakt två veckor skriver jag högskoleprovet igen, kan inte fatta att jag utsätter mina nerver för det men jag hoppas verkligen att jag lyckas höja mig, det hade inte varit fel alls. Jag tror dock inte jag lyckas få så hög poäng som jag önskar att jag kunde få, mest på grund av matten och diagrammen. Men de tär ändå kul att se hur bra jag lyckas och jag får satsa på betygen helt enkelt. Men högskoleprovet till trots, jag längtar efter den dagen mer än allt annat, det är nämligne dagen innan jag åker till Rom med Cornelia. Åh vad jag tjatar det men det är en fantastisk känsla helt enkelt, jag har verkligen varit arton år det här året. Körkort, tatuering, köpt öl/cider, röstat och åka utomlands utan föräldrar, vilket år helt enkelt.


Nu ska jag snart börja skala räkor och skära kyckling, mamma är hemma om kanske två timmar, lite mer så det är inte bråttom direkt. Tittar på London Ink samtidigt men tyvärr har jag redan sett programmet, det är min favorit. Jag är så sugen på en till tatuering även om det inte lär bli någon på ett par år.


Vi hörs kanske ikväll, ha det så fint alla.



Ovido - Quiz & Flashcards