Alla inlägg under oktober 2009

Av Sofia Ohlsson - 17 oktober 2009 12:17

Godmorgon på er alla, eller godmiddag kanske är bättre att säga. Nu ska ni inte tro att jag har varit lat och sovit bara för att dagens första inlägg kommer efter klockan tolv. Nej jag har varit en duktig dotter och handlat lax, slängt skräp, tankat bilen och köpt tio kilo kattmat. Efter en orolig natt klev jag upp runt tio-tiden, jag gjorde mig iordning, åt lite av Edgarspizzan från igår och körde iväg. Jag orkar inte sätta mig med svenskan nu så jag skiter i den, faktum är att jag är riktigt sugen på att gå ner på stan men mamma håller på och gör sig iordning så jagh tror inte hon orkar det. Här ska nog handlas lite i affären senare också potatis och sånt mumsigt.


Jag har fotrfarande inga planer för kvällen men jag kanske skulle packa lite, ta fram väskan och packa ner viktiga saker, en vecka i förväg borde vara lagom, och skriva en packlista, jajamän. Nu kommer jag på en massa saker som behövs göras.


Vi hörs senare iallafall så får vi se hur det blev med mina planer, ha det fint.

Av Sofia Ohlsson - 16 oktober 2009 20:46

Det blir en tidig kväll för mig. En mycket tidig kväll. Både jag och mamma är jättetrötta och jag känner verkligen att det snart gått tio veckor in på terminen, ett lov är välbehövt nu.


Jag och mamma har ätit pizza, myst lite där nere och nu ligger jag i sängen och kollar på idol. Jag misstänker att jag somnar snart, jag har ändå fått höra Calle och Reza, resten är inte lika intressanta. Imorgon är en ny dag och jag ska unna mig själv att sova länge, lite svenska ska hinnas med och koreografi är ju aldrig fel. På kvällen planerar jag inget speciellt, det känns så skönt att bara vara hemma när jag ska skriva prov hela nästa lördag och sen åker utomlands ett par dagar, jag hinner knappt komma hem innan det är tillbaka till skolan.


Nu har Idol börjat igen, bäst jag bäddar ner mig, vi hörs imorgon, ha en bra dag allihop!

Av Sofia Ohlsson - 16 oktober 2009 14:20

Jag kom hem från skolan för en dryg timme sedan. Det har varit en väldigt ovanlig fredag och än en gång ställdes lektioner in och jag vet inte varför, men det är så typiskt vår klass, återigen.


Om en stund ska jag iallafall gå en runda med Helena, jag ska mysa med familjen ikväll och jag borde äta någonting snart för potatisbullar och potatisgratäng är nog inte det bästa och jag åt det för ett par timmar sen och känner redan blodsockerfall.


Jag och Malin var de enda som gick på svenskan som skulle vara frivillig. Där hade jag ett långt snack med min svensklärare, hon är ju bara för bra, nu ska jag inte tänka på allting omking mig för oavsett hur allt går så är jag duktig. Det är en mening jag behöver lära mig, inte bara att säga, men att förstå. Ja det var ett kort inlägg denna fredageftermiddag och nu borde jag vila lite framför tv:n jag är så trött.


Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 16 oktober 2009 08:35

Varje dag är det fredag, jag älskar fredag. Det är alltså fredag nästan varje dag, veckorna går så snabbt så det känns som man allt oftare säger "Nu var det fredag igen", och är det inte skönt? Slut på skolveckan, mina fredagar är så sköna att jag blir riktigt lycklig när jag ska få gå till skolan. Idag gick jag upp "tidigt" men trots allt senast sen i måndags. Jag gick upp halv åtta ungefär och nu en dryg timme och tio minuter senare är jag färdig med allt, det är duschdag fredagar och eftersom jag börjar redan halv tio så fick jag gå upp lite tidigare. Vi har elevrådsmöte halv tio och det är en massa punkter som ska diskuteras. Efter mötet är det naturkunskap b och därefter svenska b som är min sista lektion. Sweet.


När jag kommer hem tänkte jag jobba med svenskan filmanalysen och så kanske jag åtgärdar mina fel på engelskan, eller det kanske jag ska göra i skolan? Nej just det, biblioteket är stängt hela dagen, skumt.


Ikväll är det mys på hög nivå. Jag vill äta på Salvatores men jag misstänker att mamma tycker det är för dyrt, det är rätt dyrt och man borde ha något riktigt att fira. Vi får se hur det slutar helt enkelt.


Nu ska jag skriva ut dagordningen och sen går jag till skolan för att förbereda! Vi hörs i eftermiddag, ha det fint.

Av Sofia Ohlsson - 15 oktober 2009 19:31

Jag är, för första gången den här veckan, pigg halv åtta på kvällen. Jag överdriver nog om jag påstår att jag är jättepigg och sugen på att springa flera mil men jag känner ändå att livet kommer åter till mig. Haha jag är så dramatisk, men jag tror ni förstår vad jag menar, Måndagar och tisdagar i all ära men det är på onsdagarna och torsdagarna som jag känner att jag har tid med mig själv och tillfredsställelsen med att vara nästan färdig med engelskan ger mig nya krafter. Även om jag nog måste påstå att jag inte är sådär supernöjd med mitt arbete så får jag nog säga att det är skönt.


Jag och mamma har ätit en liten pastasallad med parmaskinka, mozarella, avokado och sånt gott. Sen gick vi en liten runda men vi gick hem snabbt efter att det började regna ett kallt regn, säkert underkylt. Kanske låter det som om jag försöker glänsa med väderkunskaper, men det stod på aftonbladet att det skulle komma underkylt regn ikväll.


Vad har jag mer att berätta? Jo att nu ska jag lägga mig i sängen, kolla på simpsons och äta nappar. Trevligt va? Vi hörs imorgon, hejsvej!

Av Sofia Ohlsson - 15 oktober 2009 15:59

Idag gjorde jag något väldigt moget. Jag stannade kvar i skolan två timmar mellan min nästsista och min sista lektion. Alla mina andra kompisar slutade och jag hade varken någon att äta med eller göra något roligt med så jag satte mig i biblioteket en timme och skrev i princip klart mitt engelskarbete. För min egen skull gjorde jag det, tyvärr stängde biblioteket av någon anledning redan kvart i ett (jämfört med vanliga; halv fyra) så jag sprang runt halva skolan letandes efter en annan dator, jag hamnade tillslut i mediasalen där jag satt ett bra tag till för att fixa det sista och sen skrev jag ut arbetet. Tillslut hade jag min pianolektion, gick hem och sen snabbt ner på stan igen, något var jag ju tvungen att äta. Det fick bli en räksallad från Kopparsträdets Hembageri, det är väldigt gott där, fräscht på något vis. Jag gick hem med min lilla salato och åt den framför tv:n.


Nu har jag rättat igenom mitt arbete och fann en del slarvfel samt saker jag bör kolla upp, prepositioner är svåra så det får jag säkert en del fel på iallafall. Om en dryg timme kommer mamma hem så jag hade tänkt möte henne och så blir det en lugn kväll, i helgen ska jag sitta med svenska b, filmanalysen.


Det har varit en trevlig dag iallafall och jag lärde mig att jag har självdisciplinen att utföra självstudier när det behövs. Faktum är att jag trivs bättre när jag får jobba själv utifrån vissa riktlinjer, det känns bra. Ikväll vill jag kolla på family guy framför datorn, kanske äta lite nappar och sådär, det är jag värd.


Vi hörs senare!

Av Sofia Ohlsson - 15 oktober 2009 07:31

Idag är det kaaaallt visar min gadget här på datorn, jag vet inte om den stämmer men en grad ska det iallafall vara ute. Det har blåst hela natten och jag lovar att vindarna är isiga. Det får bli upp med luvan på vägen till skolan. Jag börjar om fyrtiofyra minuter, det är svenska c och uppsatsskrivning som gäller. Inte samma som igår, den här har vi ett par veckor på oss. Jag har mer och mer ångest för den jag skrev igår, vilket gör mig själv arg, för det är ingen idé att gå och grubbla.


Efter svenskan är det engelska c och därefter slutar alla ... utom jag. Så kan det gå tänker ni, och i ärlighetens namn bryr jag mig inte heller så värst. Jag skulle ändå sitta kvar och skriva in engelskan i skolan, eftersom det inte funkar så bra med mitt Works här hemma så stannar jag i skolan. Min pianolektion börjar kanske någon gång runt halv två-tiden om jag har tur, så det blir max en och en halv timmes skrivande innan jag kan gå ner i musiksalarna för att därefter gå hem.


Imorgon är det fredag vilket betyder att i övermorgon är det lördag. Det gör mig väldigt glad och eftersom det är min sista lördag på två veckor som jag får sova ut så känns det riktigt bra. Två veckor är inte så lång tid, nej det är sant, men man får ta vara på de stunderna man kan sova längre än till sju.


Nu borde jag borsta tänderna som sista delen av min göra-iordning-lista. När jag kommer hem ska jag nog skriva en packlista till Italien, sånt gillar jag. Vi hörs senare, Hejsvejs!

Av Sofia Ohlsson - 14 oktober 2009 18:18

Jag är hemma efter en lång dag i skolan, kristianstad och polishuset .. i kristianstad. Provet .. ja det gick, inte särskilt bra och jag är orolig som vanligt, men det är iallafall över. Efter jag var färdig följde drygt två timmars väntan på nästa lektion som var kör, sen hade vi skapande dramatik. Jag tog tåget med Victor in till Kristianstad, där sa jag hejdå till Victor och hej till mamma. Jag och mamma gick en snabbrunda på stan, åt på La finestra Italiano sen åkte vi ut till polishuset där jag hämtade mitt pass. Jag ser ut som en riktig fisk, bilden är hemsk men ganska rolig, mamma som altid tycker att jag är fin kom med kommentaren "Det är ju du iallafall". Det säger väl rätt mycket om vad hon tyckte.


Nu är jag iallafall hemma och efter noga övervägande bestämde jag mig för att sitta med engelskan i skolan, imorgon när vi ändå slutar tidigt och jag har piano. Så jag är alltså ganska fri för kvällen. Jag vill helst sminka av mig, byta till sovkläder och krypa ner under täcker. Jag behöver inte somna halv sju för det men jisses vad jag är trött. Ska nog krypa i lite mysigare kläder iallafall så det blir en tidig kväll.


Vi hörs imorgonbitti om jag får en stund över, ha det fint, ciao!

Ovido - Quiz & Flashcards