Alla inlägg under oktober 2009

Av Sofia Ohlsson - 24 oktober 2009 16:36

God morgon världen, neeej ni tror väl inte att jag sovit fram tills nu? Nej det vet ni ju, att jag har suttit i skolan första dagen på lovet och skrivit högskoleprovet. Jag tycker det är lika bra att göra det och beroende på hur det går gör jag det igen till våren. Går det sämre nu än sist så gör jag det inte, kan tyckas lite konstigt men jag satsar hellre på betygen än betalar trehundrafemtio spänn för att göra ett prov när mina mattekunskaper är ännu blekare. Det kändes inte så bra och i efterhand känns det som om allt blev fel, men jag gjorde det iallafall och nu är det gjort.


Dagen har alltså varit en lång, men mycket trevlig dag, iallafall om man ser till de små stunderna jag fick umgås med mina kompisar, på rasterna mellan proven. På lunchen åt vi pizza, jag, malin och johan. Nu är jag hemma och väntar på samtal från Cornelia som ska berätta när det vankas mat hemma hos hennes mormor, dit jag är bjuden ikväll.


Jag ska nog gå ner och köpa en blomma till snälla Barbro för att jag får äta där och för resepengarna, det var mammas idé så det är inte jag som fjäskar. Jag ska ringa pappa också och sen ska jag undvika festen på stan där alla firar att Mjällby är i allsvenskan, lite för att jag tycker sånt är lite .. ja vad ska jag dit och fira för när jag inte sett en enda match med dem? men allra mest för att imorgon åker jag.


Vi hörs ikväll eller tidigt imorgonbitti, för övrigt får ni ha en fantastisk höstlovsvecka, jag kommer tillbaka på fredag, HEJ

Av Sofia Ohlsson - 23 oktober 2009 16:04

IIII'MMM HOOOMEEE. Ah jag är helt utmattad, av någon anledning blir jag det lättare när jag fått sova ut och sådär, precis som man aldrig kommer igång riktigt. Skolan var bra, jag är äntligen av med filmanalysen, dessutom är jag nöjd med den, dubbel glädje, jag misstänker att min lärare är nöjd också. Tur att jag började i tid med den, vissa verkar skriva den fårn början till slut och sen skicka in den direkt, själv måste jag skriva fårn början till slut för att sedan redigera, ändra och lägga till en massa grejer, det är så djupet kommer dit, iallafall för min del.


Fikan var välbehövd och det var skönt att prata ut om saker, framförallt fick jag och Cocco värdefulla tips inför vår egna resa. Det blev mycket snack om bröllopet också, jättemysigt helt enkelt.


Nu ska jag snart ringa mamma och se om hon är okej med taco-tårta till kvällsmat, det är mumsigt, får se vad hon säger, sen ska jag handla och laga mat tills hon kommer hem runt sex. Kvällen är mys hemma och jag börjar känna lite nerver inför högskoleprovet, men som sagt, jag har inte så mycket att förlora, även om jag får sämre än sist har jag ett helt okej resultat. Vi hörs senare, ha en fortsatt bra dag!

Av Sofia Ohlsson - 23 oktober 2009 10:10

Åh vad jag älskar fredag, och vad jag älskar dessa morgnar, idag var en "tidig" morgon och jag gick upp strax innan nio. Det var en tidig morgon därför att jag skulle duscha (det gör jag visserligen varje fredagmorgon) och för att vi har naturkunskap som ibland är inställt när vi labbar. Nio är bland de finaste tiderna man kan vakna en morgon, det är tillräckligt sent för att man ska få sova ut, tillräckligt tidigt för att man ska få hinna med mycket på dagen.


Om tjugo minuter kommer jag att gå bort till skolan för mina två lektioner som dagen numer består av. Repetition och instuderingsfrågor på naturkunskapen följt av filmanalys på svenskan. Jag sltar 13.15 och klockan 13.30 ska jag befinna mig nere på Ritz för en fika med Cocco och Heidi. En sån mysig fredag va? Alla fredagar borde spenderas på ett fik, precis som förra veckan när jag träffade Helena.


Ikväll ska jag laga lite mat till mig och mamma sen ska vi mysa framför Idol hoppas jag. Det blir läggdags tidigt för oss båda, hon ska jobba och vad jag ska göra vet ni ju. Lite smånervös kommer jag att vara, det vet jag. Anledningen är väl att jag bryr mig om resultatet därför är det naturligt att vvara lite nervös. Men hur det än går är det betygen jag främst kommer att satsa på och om det går sämre än sist är 0.9 inte det värsta resultatet att ha med sig, det är ju snittet på vad de flesta får, jag är ganska normal alltså.


Nej nu ska jag sluta tjafsa, borde borsta tänderna och gå till Furulund. Vi hörs i eftermiddag någon gång, ha en fin fredag allihopa!

Av Sofia Ohlsson - 22 oktober 2009 20:09

Sen sist vi hördes har jag hunnit träffa Cornelia, vi smidde stora planer för vår resa. Jag har hunnit handla och laga mat med mamma, det blev spaghetti och köttfärssås, vi köpte även ballerinakex med pepparkakssmak, riktigt gott må jag säga. Jag har strukit kläder och packat ihop lite i min fina väska. Jag och mamma klippte nyss katternas klor och nu är jag ledig att göra lite vad jag vill. Jag tror jag ska kolla på family guy, jag är väldigt sugen på lite humor och avslappnat tv-tittande men eftersom inget bra är på så får jag gå in på familyguy-sidan, kanske lika bra, jag blir lite uppdaterad och kan prata med någon rolig om avsnitten.


Ja, det är precis vad jag ska göra fast jag hade behövt kolla på sleepy hollow-analysen, men äsch, ja nu ska jag njuta lite, det är jag värd. Vi hörs imorgon någon gång, Pusspuss!

Av Sofia Ohlsson - 22 oktober 2009 14:29

Jag är hemma från skolan nu, jag är jättetrött men otroligt peppad på att få gå hem till cornelia om en dryg timme och planera vår stundande resa. I skolan jobbade jag med svenskuppsatsen i svenska c, därefter lämnade jag in mitt arbete i engelska c så nu är det avklarat. Lite synd att läraren sa först idag att man kan få lämna in senare eftersom det verkar vara många som har mycket att göra, Jag har inte mindre än andra, iallafall inte mindre än andra i min klass, i vissa fall har jag till och med mindre fritid och är ändå färdig, i vissa fall handlar det om prioritering, inte alla fall såklart.


Därefter var de en smaskig lunch, följt av naturkunskap, klassråd och piano. Pianolektionen gick åt att spela in en av delarna i låten jag ska spela, skönt att vara av med det.


Jag har rensat kattlådorna och jag funderar på om det finns något sista att packa ihop och snart går jag till Falkvik. Inatt ska jag sova bra har jag bestämt för de två föregående nätterna har jag vaknat flera gånger. Jacob har varit hemma sen i tisdagskväll men jag har inte sett honom en enda gång, han har kommit hem mellan fyra-fem de båda nätterna han sovit här och jag har vaknat och sovit oroligt pågrund av det, idag har han åkt hem igen så förmodligen kan jag sova när jag vet att ingen ska komma hem sent.


Nu ska jag vila lite iallafall, det kan jag behöva, vi hörs ikväll!

Av Sofia Ohlsson - 22 oktober 2009 06:59

God morgon god morgon, minst sagt, jag vet faktiskt inte ens om jag är vaken eller fortfarande sover, så trött är jag. Mamma fick en timmes sovmorgon av tjejerna på jobbet vilket innebär att våra badrumstider krockar och jag får inte komma in förrän kvart över sju. Inte mig emot, faktiskt, jag tar igen det genom att gå upp i vanlig tid och bara börja med datorn helt enkelt.


Jag ljög lite för er igår, ni fick aldrig se bilden, men löftet blev en lögn först när jag glömde bort bilden och insåg det när jag skulle sova, hur som helst är det en mysbild på mina katter när de joinar mig i badrummet. Två av tre bebisar kände för att göra mig sällskap under sminkningen och de var så söta där.


Det är läskigt svart utanför mitt fönster, i mitt rum är datorn det enda ljuset och jag får mer och mer ångest över att gå till skolan. Det är pianolektionen som inte lockar, jag är så trött på allt som har med piano att göra helt enkelt.


Efter skolan bär det hem till Cocco för italien-planerig, det är nära nu, minst sagt. Imorgon får jag sova till nio och på lördag skriver jag det fruktade högskoleprovet. Ja ungefär så se de närmaste dagarna ut för mig sen blir det blogguppehåll söndag till torsdag, så länge jag inte hittar en dator där borta, men även om jag gör det, hur stor är chansen att jag vill sitta och skriva här då? Nej precis.


Nej nu ska jag snart traska ner på den undre våningen här i huset, jag måste ju också göra mig iordning. Vi hörs, hare fint!

Av Sofia Ohlsson - 21 oktober 2009 16:03

Tjena Mittbena, jag är hemma från skolan sen cirka tjugo minuter och de minutrarna fram till nu har jag gjort följande. Satt in i diskmaskinen, städat undan lite i köket, ätit skinka, impregnerat två par stövlar, lagt fram min packlista och ätit två digestive - bars. Jag ska tvätta upp lite kläder, börja packa det som kan packar ner redan nu samt impregnera skorna en gång till. Om en timme är mamma hemma och jag kanske skulle ringa henne och höra om vad vi ska äta.


Skolan är ett inlägg för sig men roligt har vi haft, jobbigt också för den delen, det är lov om två dagar man vi har redan börjat med nya uppsatser, inlämningar och prov. Jag blir helt galen på allt och alla snart.


Ikväll ska jag iallafall unna mig själv att bara jobba med en läxa, nämligen engelskan som ska vara inlämnad imorgon, undrar hur många som jobbar häcken av sig idag och ikväll för att bli färdiga till imorgon/fredag då det egentliga datumet för inlämning är satt. Vi fick sovmorgon i tre veckor varje tisdag eller snarare varje tisdag i tre veckor att jobba med arbetet men ville man ta sovmorgon och jobba med det hemma någon annan gång så fick man. Jag säger bara, lyckos dom som har tid att ta sovmorgon och jobba med arbetet hemma. Jag har varit i skolan varje engelskalektion och det kändes i tisdags då jag knappt orkade dra mig ur sängen.


Nej nu ska jag gå ner och fortsätta med allt mitt som ska göras, vi hörs senare, Hej med er!

Av Sofia Ohlsson - 21 oktober 2009 07:43

Hej, jag är uppe, jag är färdig, jag ska snart gå men ville först skriva ett litet inlägg. Onsdagar är bra, jag ska vara hos tandläkaren tio över åtta vilket innebär att jag slipper samhällen. Det är faktiskt lite skönt, även om jag gillar samhällskunskap så .. Ombyte förnöjer. Ni ska få se en mysig bild hur min morgon såg ut senare idag, spännande va? Nu måste ni bara gå in här runt fem-tiden för då tror jag att jag laddat upp den. Allt för länge sedan jag laddade upp bilder.


Jag vet inte hur lång tid det tar hos tandläkaren, brukar gå på tio minuter men jag har inte bråttom till skolan. Vi har estetisk verksamhet också, därefter religion, lunch och skapande drama. Vi har nog ett hål på kören om jag minns rätt, då skulle vi arbeta med projektarbete.


När jag kommer hem ska jag packa, tvätta och peppa inför helgen. Jag tycker fortfarande att jag är lite halvt galen som ska skriva prov hela lördag när jag sen åker iväg söndag, jag älskar sånt lite halvgalet.


Nej nu måste jag skynda mig så jag inte blir sen till tandis, ha det så bra, vi ses och hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards