Alla inlägg under september 2009

Av Sofia Ohlsson - 9 september 2009 15:53

Nu är jag hemma från skolan, min efterlängtade onsdag var ungefär lika trevlig som jag hoppats. Speciellt sista lektionen och jag har en riktigt bra magkänsla när det gäller vår dramaproduktion. Idag fick vi samlas i de små arbetsgrupperna som vi delade upp i fredags. Vi i manusgruppen tog oss ner till musiksalarna för att börja med manuset. Vi skrev en Synops, tror jag det heter, och fick ihop 15 scener från början till slut. Vi fick med allt samt små sidospår och nya roliga idéer dök upp. Skoj!


Snart ska jag gå ner till affären, handla kvällens mat och sen ska jag laga den, maten alltså. Det får nog bli spaghetti och köttfärssås, har inte världens fantasi tyvärr. Ikväll är det VM-kval, Sverige Malta, nu är jag inget inbitet fotbollsfan men när det är större evanemang tycker jag alltid det är lite spännande, men det är väl Idol klockan nio som lockar mest. Dock är det morgondagen och Fredag som de sänder från Malmö, DÅ ska jag titta. Det är nämligen så att David i min klass är med, då tycker jag att ni alla ska titta, han är bra han, även om han tyvärr inte gick vidare, så kan det gå.


Nej nu, jag fortsätter här och vi hörs senare, hare bra;)

Av Sofia Ohlsson - 9 september 2009 07:12

Uuh vad jag längtat till idag, trots det tog det emot rejält att kliva upp imorse, nu när vi är tre personer i hemmet som alla har behov av badrummet på morgonen och vid ungefär samma tid så lappar vi över varandra. Mamma gick in i badrummet runt halv sex i morsen, kvart över sex gick jag in, sju gick Jaocb in. Man kan undra vad det är somn tar så lång tid för oss alla, men det är duschen, föna håret och för min och mammas del, sminkning.


Jag ska gå till skolan om tjugo minuter redan, tänkte renskriva dagordningen till stormötet så iallafall styrelsen kan ha ett par ex att kika på.


Ikväll är jag ensam igen, när will detta have a end? ska ut och äta med en vän från Gilda-skolan, inte någon från hennes klass utan en som gick ut ett halvår före henne. Jacob vet man aldrig när han är hemma och eftersom jag åt en kebabtallrik i måndags så får jag dåligt samvete av att köpa färdig mat någonstans idag också. Så det blir nog spaghetti och köttfärssås eller något i den stilen.


För övrigt hoppas jag att ni får en bra dag, att jag får en bra dag, att vi alla kan njuta av denna onsdag, vi hörs iallafall i eftermiddag, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 8 september 2009 15:58

Tiden går så snabbt, nu är det redan tisdageftermiddag och om en och en halv timme ska jag ha min första grupp ute på Dk. Jag är fortfarande förkyld och ligger lågt med träningen men det hindrar inte mina barn från att dansa! Leda kan jag ju fortfarande och det är inte så värst ansträngande att visa koreografin.


Jag har iallafall ätit för ikväll, åt pasta med ost-och skinksås, katterna har busat omkring runt mina ben och uppe på bord och vid spisen så jag blir galen på dem. Tittade lite på tv tidigare och nu försöker jag, via sms, diskutera fram en lösning på problemet med hur jag ska ta mig ut till danskompaniet.


Idag var skolan ganska trevlig, en vanlig tisdag ungefär förutom att gehören var inställd. Jag kom på att min engelsklärare är väldigt trevlig, förtsatt att man är trevlig mot henne såklart. Inte för att jag någonsin tyckt illa om henne, jag var väl bara lite besviken att jag skulle behöva byta lärare sista året på gymnasiet eftersom jag gillade min förra väldigt mycket. Men hon vi har nu är båda bra och snäll, så det känns bra, min samhällslärare är också väldigt gullig och när gruppen är tyst är den trivsam, men det har vi nog inte fått uppleva fler än en gång heller.


Imorgon är ingen vanlig dag nej det är en härlig onsdag hurra hurra hurra. Då är det skapande dramatik bland annat, det är religion b och vi har estetisk verksamhet. Spciellt på den sistnämnda lektionen är det skoj för vi ska göra egna kompositioner i tre små grupper, sist hittde vi en sskrik-effekt på synthen vilket la grunden till vår låt som blir en skräck-inspirerad liten kompostion. Idag hittade jag även en skrattfunktion som jag tänker presentera imorgon som vi måste ha med helt enkelt.


Åh ja, inte så intressant kanske, nu ska jag försöka få kontakt med mor min, ha det bra så hörs vi en liten stund ikväll. Poss å Krahm

Av Sofia Ohlsson - 8 september 2009 07:37

God morgon och allt det där. Jag är så trött att ett par timmar extra i sängen hade lockat. Men det är den där självdisciplinen, jag kan aldrig medvetet försova mig, skolka eller sjukanmäla mig trots att jag egentligen bara är trött. Eller kan, kan jag väl, det beror lite på omständigheterna...


Jag gick upp för rätt så exakt 39 minuter sedan. Har hunnit med sminkningen, håret har plattats till lite extra och för ovanlighetesn skull ha rjag även klätt på mig före jag satte mig vid datorn.


Förkylningen är som den är och halsen är väl lite bättre, lite morgon-bättre. Man brukar ju alltid må bättre på morgonen ni vet. Jag funderar på att ta en alvedon i kräm innan jag går till skolan, varför chansa på att idag ska vara den dagen som jag mår bra utan smärtstillande och febernedsättande? Nej precis, och kräm är ju också gott.


Idag är mammas första dag på jobbet dessutom, så roligt, hon var spänd, tyckte det skulle bli kul att träffa alla och skönt att komma in i lite rutiner. Dessutom kunde det ju inte löst sig bättre eftersom boendet för Jacob löstes igår och allting börjar falla på plats, nu är vi snart en normal familj.


För övrigt längtar jag något enormt till min nittonde födelsedag, åh ja, den 22 Januari smäller det, jag vet, långt dit men det är inte själva fyllandet som lockar mest. Nej det är nog Januari, kylan, snön (som brukar komma mot slutet), brasan på kvällarna och de mörka morgnarna som blir allt ljusare som jag ser fram emot mest. Härlig tid det där.


Nej nu är klockan snart kvart i åtta, vart tar tiden vägen egentligen? Jag ska ju vara på skolan om en halvtimme och ha hunnit äta kräm samt snyta mig, håhå jaja, vi hörs nog en sväng i eftermiddag. Puss och kram skumbanan.

Av Sofia Ohlsson - 7 september 2009 21:10

Men Godkväll på er, jag är en Sofia med ont i halsen, still. Det är vidrigt att svälja och hela svalget river som om det är sand jag svalt. Men jag får hoppas att det snart är över. Alltså ingen dans för mig ikväll, imorgon endast att leda och eventuellt kika lite på koreografin.


Imorgon har vi ingen gehörslära så jag slutar "redan" halv tre. Sen hinner jag väl äta innan det bär av till Danskompaniet.


För övrigt längtar jag till onsdag, min nya favoritdag, mitt i veckan, lugn dag och allt det där. På ONSDAG ska min halsont vara över, så säger vi, så är det utrett, uschamej, och på onsdag har jag planerat att anmäla mig till högskoleprovet, måste helt enkelt göra det igen. Tyvärr har jag svårt att tro att det går mycket bättre den här gången, men sån är jag, aldrig överdrivet positivt inställd till sånt, vi får hålla tummarna helt enkelt. Dagen efter provet åker jag ju till Rom, underbara Rom, som jag längtar.


Nu är det sängen och komedikväll som väntar, vi hörs imorgon, Natti!

Av Sofia Ohlsson - 7 september 2009 15:40

Hemma från skolan, och hemma för att stanna idag. Ingen dans för min del eftersom halsen fortfarande vill något, imorgon får jag bara leda och eventuellt vara med när vi ska dansa på Sofias, inget annat.


Igår kom mammsen hem och imorse fick jag en liten present i form av en plansch med en målad katt, pengarna gick för kattfonden och mamma sa att hon skulle hjälpa mig med en ram så kan vi hänga upp den här hemma. Hittade ett perfekt ställe eftersom jag är lite trött på två småtavlor som hänger här och kattens nyanser passade bättre in i mitt rum än just de tavlorna.


En annan glädjande nyhet är att min mamma numera även är lägenhetsägare, hon och Jacob har vunnit budgivningen som innebär at i slutet av månaden ska Jacob flytta till Lund. Det i sin tur betyder att jag och mamma kommer spendera mycket mer tid där nere och jag blir ensamma barnet hemma mitt sista år, lite småskönt måste jag säga. Har förhoppningar om att lasta in lite saker på Jacobs rum, i smyg såklart.


Så var det med de, så jag är alltså ensam hemma ikväll också, jacob och mamma är och skriver kontrakt nere i Lund och jag tänker äta lasagne även ikväll. Om jag inte börjar hänga upp planschen eller sätter andra inredningsplaner i verket, detta är en win win situation, att Jacob ska flytta alltså. ha det bra allihopa, vi hörs ikväll en sväng!

Av Sofia Ohlsson - 6 september 2009 20:46

Jag har hunnit laga mat, äta, gå en runda och lyssna lite på musik här hemma sen sits jag skrev. Angående musiken handlade det om att jag tror jag valt en ny låt till mina dansgrupper istället för den jag först tänkte.


Rundan var på ungefär 45 minuter och jag gick snabbt, kändes skönt att göra det och jag har lite bättre samvete med tanke på mitt osunda leverna de senaste dagarna.


Om två timmar på ett ungefär, kommer mamma hem. Sweet, mindre sweet att det blir sängen nästan direkt efter det och skolan imorgon. Jag gillar visserligen måndagar, 10.00 - 15.30 och sen dans efter det. Jajemän.


Nu ska jag återgå till Urban legends och sen är det 2 ½ men, ha det bra, och sov gott för vi hörs inte förrän imorgon, Godnatt!

Av Sofia Ohlsson - 6 september 2009 13:46

Hujedamej sån dag det var ej värre tänkas kan. Eller jo, det kunde ju absolut varit en värre dag, det får jag erkänna, jag har sysslat med papperarbete, koreografi, sätta ut platser och koreografera poser. Det tog från klockan halv tolv till halv två, alltså längre än det normalt gör. Men bra blev det tillslut och det är ju de som räknas.


Nu är jag bara så glad att ha lite ledig tid så jag ska fira det med choklad och tv. Därefter bär det ner till affären för att inhandla mat. En tanke som kom över mig är att jag verkligen behöver ett par skor, so bad. Jag har slängt nästan alla mina höst/vinter-skor eftersom de blivit söndriga och fula men nu behöver jag nya, får nog leta fram ett par här hemma tills jag får min nästa pengacheck in på kontot sen får det bli skor som är nästa mål. Hade tänkt köpa något i Rom, både skor och lite snygga kläder och framförallt en väska, men det är nästan två månader dit så något måste jag ju ha på fötterna.


Det är bara att konstatera att jag älskar att shoppa, can't get enough.


Vi hörs senare i eftermiddag eller fram emot kvällen, Ha det!

Ovido - Quiz & Flashcards