Alla inlägg under september 2009

Av Sofia Ohlsson - 22 september 2009 21:21

Håhåjaja, en sån dag. Jag är hemma, jag är utmattad, jag är lättad och jag är så glaad!


Jag tror alltid att dansen är värst i början av terminen, prestationsångest, kan jag verkligen göra ännu en dans? kan jag komma på steg? kan jag göra klart den? kommer jag att lyckas? samtidigt som allt hopar sig i skolan, precis i början, en massa läxor. Nu är jag färdig i båda grupperna och ska börja på helt nytt nästa vecka, riktigt skönt.


Som vanligt pluggade jag samhällsgrejjer på Sofias uppvärmning/styrka och kom lagom till koreografin, är så glad att jag kan vara med, att jag står ut och löser det genom att äta något, ta en paus och sen behålla fokus under koreografin.


Skolan var helt okej även om jag precis kom överrens med mig själv om att tisdagar är by far den värsta skoldagen, från 8.15 - 15.25, inga långa raster, tre tunga lektioner, först 90 minuter engelska c, sen en timmes samhälle b, följt av lunch, och en timmes naturkunskap b. Sen på det, två timmars ensemble som kan bli rejält påfrestande och jag blir så lätt rastlös om jag är i samma sal och jobbar med samma sak i två timmar, spelar ingen roll vilket ämne. Sista lektion är gehörslära vilket är ett av våra få teoretiska musikämnen, det krävs koncentration och vad tror ni man har efter en sådan dag? Ja koncentration är väl inte en av dem. Tur att min grupp är så liten, det är ett stort plus som väger upp den sena tiden.


Imorgon är det studiedag, på gott och ont, mest gott, såklart. Jag ska plugga, samhälle - svenska c - psykologi. Det är prov och inlämningsarbeten. Som sagt, allt har hopat sig rejält och jag misstänker att alla lärare tänker "jag lägger det nu när de inte har så mycket i de andra ämnena" och så blev det fel, i all välmening. Ja, för det är ingen idé att gå runt och vara arg på lärare för deras planering, då skapar man onödig energi.


Nu ska jag bara slappna av, ni vet sjunka tillbaka, varva ner och somna precis när jag själv känner för det, imorgon tänkte jag sova till max tio och så sätta igång med pluggandet någon timme senare, måste göra mig iordning före, åh vd skönt med en ensam dag, åh så skönt. Ha det bra ni med, vi hörs säkert ett par gånger redan imorgon, Godnatt!

Av Sofia Ohlsson - 22 september 2009 07:37

Aah, snabbinlägget här, jag är uppe sen drygt 37 minuter tillbaka, jag är färdig och redo för skolan, tänkte gå så snart som möjligt nu, läsa igenom naturkunskapen en gång till och sen ska vi se på film på engelskan, den är bra så det längtar jag efter. Därefter är det samhällskunskap, sen lunch, naturkunskap och två musiklektioner, efter det ska jag snabbt hem, handla mat/äta, gå till dansen, danslektion i tre och en halv timme, såklart inte samma lektion hela tiden, nej först har jag två sen ska jag dansa själv i en. Hinner säkert med pluggandet en stund på Sofias uppvärmning.


Imorgon är det studiedag åh vad jag längtar, längtar efter att få sova till klockan tio och i lugn och ro få jobba med mina prov och läxor.


Nu drar jag, ha en fin dag, pusspuss!

Av Sofia Ohlsson - 21 september 2009 20:29

Aaaah, en sådan dag det har blivit. Jag och mamma tog en promenad tillsammans en timme efter vi ätit. Jag har hunnit plugga samhällskunskap och tillsammans med vännerna bestämt att ha studiedag på studiedagen så att säga, vi har nog med läxor att jobba med under dagen om man säger så.


Jag var även duktig och skrev lite till på psykolgiuppgiften och sen har jag bara slappat, pluggat lite i reklampauserna och sånt ni vet. Imorgon är en trevlig dag nu när provet är uppskjutet och dagen i allmänhet är ganska trevlig med två musiklektioner, dock har jag läxa i naturkunskap så måste hinna med det innan jag lägger mig i sängen.


Nu blir det iallafall natukunskapen, ni vet syror och baser och sånt mys, sen är det såklart komedikvällen som halvt börjat. Vi hörs kanske en stund imorgonbitti, ha're bra:)

Av Sofia Ohlsson - 21 september 2009 15:41

Idag har varit en fin dag i skolan, lite överraskningar som endast tas emot positivt av mig även om jag normalt inte är ett fan av att skjuta upp saker och ting. Jag snackar såklart om samhällsprovet jag tjatat om så länge här i bloggen, det blir inte av imorgon! Vi får fortsätta plugga en vecka till och idag var det en fördel med att gå i samma grupp som högljudda killar med bra övertalningsförmåga. Nej, nästa tisdag smäller det och då lär jag kunna det lite bättre.


På svenskan påbörjade vi filmanalysen, jag har bestämt mig för att inte lägga energi på den utanför skolan ännu. Därefter var det projektarbete och vi pratade nästan hela lektionen, tog ett litet snack och efteråt kändes det mycket bättre. Nu ska vi sakta ner lite, hjälpas åt och jobba som EN grupp. I all vår hast har vi helt enkelt haft så bråttom att vi glömt bort varandra lite och det sista jag vill är att mista mina vänner på grund av missförstånd och ett skolarbete. Men jag tror att det är lugna hästar nu iallafall.


Jag ska alldeles strax sätta mig och skriva om mina anteckningar om EU:s historia, det blev lite ändrat idag eftersom jag hade förstått vissa saker fel och vissa saker var det boken som rörde till, så efter lite konferens med Gerdie är jag på rätt spår igen. Därefter blir det nog en paus från pluggandet, vi ska äta här hemma så fort mamma är hemma, om en dryg en och en halv-timme. Sen ska jag nog fortsätta med psykologi-uppgiften som ska lämnas in om en vecka. Slutligen ikväll fortsätter samhällspluggandet, är väldigt peppad att läsa in mig ännu mer nu när jag har möjligheten. Ikväll är det såklart komedikväll på sexan och så hoppas jag somna gott runt elva.


Skriver en stund ikväll också, tills dess får ni ha det gott, Hej!

Av Sofia Ohlsson - 21 september 2009 09:11

Idag gick jag upp senare än jag hade planerat, klockan var ställd på halv åtta men med en bror som hade sovmorgon och helst duschar fyra minuter innan han ska gå hemifrån lät jag klockan flytta fram en halvtimme. Dock vaknade jag ändå redan kvart i åtta och valde att gå upp. I duschen förhörde jag mig själv på alla grejjer jag kunde komma på inför samhällsprovet, jag förhörde mig en gång till under tiden jag blåste håret och sminkade mig och nu sitter jag här, lite halvt redo för skola. Jag avskyr prov, nerverna är på helspänn och i mitt huvud snurrar det runt meningar som "Europeiska rådet består av medlemsländernas regerings-eller statschefer." Och "Kommissionens uppgift är att lägga fram lagförslag till parlamentet för granskning." Hur ska jag kunna allt det där?


Om fyrtiofem minuter börjar min första lektion, Psykologi står på schemat. Det är alltid intressant med psykologi och lektionen brukar gå snabbt. Därefter är det samhällskunskap som innebär att vi får plugga på lektionen. Därefter lunch, svenska, projektarbete och hem. Ikväll är det som sagt ingen dans vilket känns jättebra, sista taget med pluggandet och lite mys hemma är aldrig fel en måndagskväll.


Nu får jag nog fixa det sista så hinner jag till skolan i tid. Vi hörs efter skolan, tjo så länge:)

Av Sofia Ohlsson - 20 september 2009 19:43

Nu var snart den här dagen till ända. Klockan är visserligen bara kvart i åtta men som jag skrev förra vecka (tror jag) så är det så mörkt tidigt på kvällen så det känns som om klockan är runt nio-halv tio.


Jag har hunnit plugga litegrann, vet inte riktigt vad jag ska läsa på nu men kämpar på. Jag har bakat chokladtårta och så kom Eva hit för att fika med oss. Jag har ätit kvällsmat också, blev korv idag men eftersom korvbröden var slut i affären så körde jag och mamma på en alternativ lösning nämligen små baguetter som man själv värmer i ugnen, det var gott!


Jag har lite ångest för veckan som kommer och önskar faktiskt att jag kunde stanna tiden en liten stund, just nu känns det att det är en jobbig tid, mycket prov, läxor, studiedagen på onsdag kommer troligtvis att till stor del gå åt skolan ändå. Vi ska träffas på morgonen för att jobba med vårt projektarbete och sen har syftet med studiedagen liksom försvunnit lite, att vila ut och jobba med olika läxor. Sen är det nästan helg igen, helgen ser jag fram emot ordentligt mycket, jag och mamma ska nog åka in till Kristianstad och hälsa på mamma så ska jag hoppas hitta en fin klänning värdig ett bröllop. Nu tänkte jag kolla på Urban legends  en timme innan jag tar ett sista tag med läxläsning. Ha det gott så hörs vi nog en liten stund imorgon bitti! Hejrå.

Av Sofia Ohlsson - 20 september 2009 14:57

Söndageftermiddag och tiden bara springer iväg, jag orkar inte med att börja skolan igen, jag har på riktigt ångest inför vårt samhällsprov som jag såklart inte har hunnit plugga på idag. Allt annat har jag dock hunnit med och eftersom jag inte ska lägga mig förrän om sju timmar drygt så lär jag hinna med att läsa igenom boken och anteckningarna ett par gånger till.


Jag har hunnit koreografera klart 11-13's dans, nu är det dags för en ny dans men koreograferingen börjar jag med om först en vecka, har redan en hel del idéer så det känns lugnt. Jag har rensat kattlådorna, lagat mat, ätit mat och skrivit en inköpslista till idag. Kom på att jag ville baka en tårta idag och ingen i min familj har något emot idén så dagen blev lite roligare. För övrigt är jag fortfarande sjukt trött, trots att jag inte gick upp förrän runt halv tolv, den ångesten säger jag bara. Avskyr att gå upp sent, när jag var tretton-fjorton år så sov jag till tolv-ett varje helg och lov men jag har kommit över det nu, ett vuxenpoäng till mig.


Imorgon är det ingen dans vilket jag knappt kunde vart gladare över, det innebär iallafall en hel kväll med förberedelser för provet och jag ska lära mig det där nu, fusionfördraget, mötet i Messina och enhetsakten, ja ni fattar. Det är inte så just nu att jag inte fattar nånting, nej jag oroar mig bara för att läraren sa att "för de högre betygen krävs att man läst igenom boken och kan svara på frågor från den" och jag har aldrig haft prov med henne förut så jag vet inte vad jag ska fokusera på. Men äsch, det får lösa sig, nu ska jag iallafall läsa igenom några sidor i boken en gång har jag bestämt mig för och sen ska jag gå en runda till affären med mamma.

Av Sofia Ohlsson - 20 september 2009 11:43

Okej, jag ska berätta lite kortfattat om den roligaste festen. Det började runt fem-tiden när vi alla anlände till Hörviks hembygdsgård. Vi gick in för att hälsa på lite av gästerna, me n tillslut blev dem så många att det kändes löjligt att skaka hand med alla, runt femtio pers kan vi ha varit sammanlagt. Vår present var störst, det gillar vi, mycket fint inslagen också.


Därefter valde vi bord och vi åtta som lagt ihop till presenten passade precis in på ett litet bord där vi till stor del höll oss för resten av kvällen. Vi åt god mat, olika kötter, pastasallad, potatissallad, bullar, ost, och en massa olika frukter. Vi satt och pratade om en massa saker och skratt blev nog kvällens tema, för så mycket har jag inte skrattat sen jag minns inte när. Det blev lite tillbakablickar på allt roligt vi gjort, som t.ex de två stockholmsresorna och en massa sjuka grejjer vi gjorde. Det blev underhållning i form av humor/trolleri sammanslaget i ett nummer, det blev spex för Tina, "här är ditt liv" och så kom Tingeling och Sibylla för att hälsa på.


Efterrätt, mer dans, mycket skratt och en hel del snack med trevliga människor jag träffar för sällan kan nog sammanfatta kvällen. Såklart var vårt lilla åtta-bord kvar allra sist tillsammans med Gina och Martin så alla delade på en taxi hem. Klockn var kvart i tre när taxin anlände, så en fest på tio timmar blev slutresultatet, vi var alla ganska trötta, och några fortfarande väldigt glada när vi åkte hemåt. Fantastiskt rolig kväll helt enkelt.


Nu sitter jag här med lite ångest, framförallt över idag eftersom jag måste koreografera, plugga och städa kattlådorna. Ska nog börja med lådorna, därefter blir det koreografering och slutligen hade jag tänkt plugga.


Vi hörs en stund i eftermiddag och då hoppas jag att jag kan skriva att jag kommit längre med mina planer, det får helt enkelt framtiden utvisa. So loong:)

Skapa flashcards