Alla inlägg under september 2009

Av Sofia Ohlsson - 4 september 2009 09:56

Nu är jag uppe, ja uppe har jag varit länge än såhär visserligen, men nu är jag uppe och färdig! Klockan nio kunde jag faktiskt inte sova längre, otroligt va? somnade nog som jag skulle igår och vaknade utvilad idag. Har suttit inne hos min bror en stund som också vaknade ungefär samtidigt. Gjorde mig iordning på en halvtimme ungefär, har ätit ibumetin med kräm, en strepsil för halsen och som sagt, nu är jag redo för skuula.


Skolan börjar som bekant inte förrän om fyrtiofem minuter så slå ihjäl lite tid vid datorn är precis vad jag håller på med.


Imorgon hoppas jag på att jag mår bättre för jag vill inte till kristianstad för lite shopping, ett par tröjor ska inhandlas. Kanske vågar jag mig ner på stan idag för jag har sett en kempesnygg t-shirt-blus på MQ som jag borde prova, och shopping är bra för kroppen när man känner sig lite dålig har jag hört.. ehe.


Nu borde jag kolla mitt konto för att vara säker på att jag har råd med lite shopping, vi hörs senare, hare bra hajo.

Av Sofia Ohlsson - 3 september 2009 21:28

Usch, jag kan inte påstå att jag mår bättre nu, men kanske inte heller sämre. Halsen är som innan, kroppen är lite varm men sen jag tog en dusch känner jag mig iallafall fräschare.


Jag ska snart bege mig till sängs, orkar inte vänt en timme och fyrtiofem minuter innan något sevärt på tv börjar. Då somnar jag hellre lite tidigare. På sexan är det day after tomorrow just nu, jag mår dåligt av den filmen, gillar inte budskapet även om jag är medveten om att filmen är seriös och tar upp ett aktuellt ämne så mår jag dåligt av att se den. Oväder, stora orkaner, monstervågor, allt sånt där skrämmer mig, men sen är jag en människa som fascineras av allt som skrämmer mig också, så kanske kikar jag en stund iallafall? Haha nu blev det svårt att välja.


iallafall så är det ändrade planer som ni förstår, Jacob mådde inte heller bra utan sover hemma inatt, tur för mig, riktigt skönt, gillar inte att ligga här hemma i mörkret själv.


Imorgon är det bara tre lektion så vi håller alla tummarna för att jag ska lyckas bli bättre, inte minst till lördag då planen är shopping. Nu ska jag iallafall börja göra mig iordning för sängen, Godnatt på er<3

Av Sofia Ohlsson - 3 september 2009 15:44

Hejsvejs, dagens första inlägg är ett litet smått ledsamt inlägg. Jag mår inget vidare, ont i halsen, ont i huvudet, problem med magen, småproblem som tillsammans är väldigt jobbiga.


I skolan blev det värre för varje lektion och vid lunchtid hade det nått sin höjd när magen strejkade och bubblade och höll på. Det blev lite bättre efter att jag fått lite mat i mig och nu är det bara halsen som vill mig ont.


En glad nyhet däremot är att min bror är hemma, dessvärre av anledningen att han heller inte mår så bra, men för min del är sällskap välbehövt. Snart ska jag gå ner till affären och handla lite glass till våra halsar. Vädret har spruckit upp så det ska bli uppfriskande med en liten promenad ner på stan. Kanske äter vi skräpmat också ikväll för ingen av oss är pigga på att stå vid spisen, vi får väl se.


Nu ska jag iallafall göra mig redo för att gå ner, vi hörs nog ikväll en runda och hoppas på att en sovmorgon och lite alvedon gör sitt jobb så jag kan komma till skolan och må bättre imorgon, hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 2 september 2009 21:41

Uschamej, det hade inte varit fy skam att sova natten lång och slippa vakna förrän tolv-tiden. Jag önskar jag kunde göra så, men jag kan inte, kalla det självdisciplin men börjar skolan kvart över åtta så måste jag gå upp senast sju, och jag gör det också. I mitt liv har jag försovit mig två gånger vad jag vet.


Imorgonkväll och natt är jag helt ensam hemma, bortsett från tre små kisar såklart. Det känns lite konstigt, är ju inget stort fan av att sova ensam, iallafall inte i vårt hus. En liten etta hade nog gått bra.


Nu närmar sig klockan tio och jag är rejält trött, en liten powerwalk-promenad blev det på hemvägen, jag gick inom konsum för att handla och backen upp. Att gå utifrån falkvik och den rundan hem är inte överdrivet lång, på sin höjd tar det väl 25 minuter, men jag gick fort så det gick nog på 25 minuter med inräknat tiden jag gick inne i affären och handlade. Var riktigt svettig när jag kom hem så det var väl lite positivt med att jag har rört på mig idag.


Nu är det sängen som väntar, och en längre natt, nämligen till klockan sju, ska jag få sova. Vi hörs någon gång imorgon, ha det bra tills dess, like always. Bye



Av Sofia Ohlsson - 2 september 2009 15:50

Nu är jag alltså hemma från skolan, lite sådär onsdags-sliten som man kan bli ibland ni vet. Mitt i veckan, trött efter tre skoldagar till 15.30 men ändå positiv för helgen är snart här.


Idag hade jag ju drama, vi bestämde oss för vad vi ska ha för dramaproduktion till våren och idéerna bara flödade. Det var jag och mina kompisar som presenterade grundidén till pjäsen och de flesta nappade helt enkelt på det. Många kom med roliga förlsag som vi inte ens tänkt på. Det kommer att bli hur bra som helst.


Ikväll är det alltså ledarmöte, det brukar ta tid de där mötena och det börjare redan om två timmar. Jag vet inte hur jag ska hinna äta, men jag åt en riktig pastasallad till lunch så något litet borde räcka ikväll.


Nu är jag så trött att jag tänkte vila en stund innan det är dags att traska ut till nakterhuset. Vi hörs ikväll ha det!

Av Sofia Ohlsson - 2 september 2009 07:37

God morgon god morgon tjalalaala, idag är det onsdag, klockan är 07.37 och jag är färdigare än jag normalt brukar vara vid den här tiden, jajemän. Klockan stängdes av runt tio över sex, in i duschen, fixa mig, äta frullebulle och nu sitta vid datorn.


Idag är det en ganksa lång men ganska trevlig dag i skolan. Samhälle b är först ut, tätt följt av estetisk verksamhet, religion b är nästa lektion att ta plats, återföljt av en håltimme där det egentligen står kör på schemat.


Dagens sista lektion är Skapande dramatik och halv fyra beräknas jag vara hemma. Det hade inte varit fy skam med en kväll då jag kunde ha det trevligt, äta vad jag vill och hinna med att laga det, titta lite på tv och bara slappa. Men dansen är kvar i mitt liv ännu denna kväll då vi har ledarmöte, men från och med imorgon slipper jag de flesta bekymmer förutom bekymret att koreografera som jag slipper först i december nån gång.


Nu låtet det som att jag inte gillar dansen, det gör jag ju, men när fantasin tryter är det inte lika roligt att korra så att säga.


Nu bär det snart av mot skolan, ni får ha en fin dag, jag ska ha det hade jag tänkt, vi hörs i eftermiddag då, Hejsvejs!

Av Sofia Ohlsson - 1 september 2009 21:54

Här kommer ett inlägg den sena timmen till trots. Klockan är fem i tio och jag har hunnit äta en sallad, gå till dansen, leda dans 2 timmar, dansa 1,5 timme, åka hem, dricka, köra ner på stan så mamma kunde ta ut pengar, duscha och sätta mgi vid datorn, sen jag skrev sist.


Can you believe it? what an evening. Så mycket som har hunnits med och det är lite sorgligt att jag går till dansen när himlen är blå och solen står högt och kommer därifrån först när fullmånen är synlig på den nattsvarta himlen. Då får man lite ångest sådär. Men jag är inte färdg för ikväll, vindruvor väntar på mitt nattygsbord, en religionläxa som inte blev färdigläst förra veckan till imorgon och så lite scrubs om en timme innan min dag är över.


Imorgon ska jag upp sex så det blir inte mycket sömn för min del inatt. Jag ska duscha och allt det där. Nu kom min lilla Tildamise in till mig, hon gnällde rätt mycket när jag öppnade dörren, förbannad över att jag inte släppt in henne tidigare och nu ska hon tvätta mina fötter, till och med ne puss på munnen fick jag, skabbekise, hon är min vän.


Så då var det sängen och religionsboken nästa! Ha det fint ikväll eller när ni nu läser detta så hörs vi någon gång imorgon, Natti natt!

Av Sofia Ohlsson - 1 september 2009 15:53

Oj, sicken dag det har varit, hemskt trevligt i skolan, inte minst sista lektionen måste jag säga. Vilken mysig gehörsgrupp vi kommer att få!


Jag och Malin förtellde också idén om dramaproduktionen som vi ska göra detta året och de som lyssnade verkade gilla den, hoppas det blir så som vi vill.


Mycket mer har jag inte att säga, eller snarare, hinner jag inte säga, har så lite tid här hemma så den spenderas bäst om jag äter något och klär om till danskläder, så jag kommer iväg nån gång. Antingen har jag inget liv måndag tisdag så som jag flänger och far eller så är det just det jag har, något att göra, något att glädjas åt i dystra skoltider, ett liv.


Vi hörs kanske inte förrän imorgon då efterosm jag är hemma kvart över nio ikväll. Ha det bra tills dess, hajrå!

Skapa flashcards