Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia Ohlsson - 10 juli 2009 10:16

Goder morgon, eller glad förmiddag, eller tidig lunch, välj själva. Jag vaknade nyss, närmare bestämt för en halvtimme sedan. Nere i badrummet sminkade jag mig för första gången sen i söndags har jag för mig och sen plattade jag mitt hår.


Det där med smink har jag blivit dålig, eller kanske bra är rätt ord, på. Jag orkar inte sminka mig om jag bara ska gå hemma ner på stan eller vara med kompisar. Inte på sommaren. Jag kommer sminka mig när jag ska till skolan men det är för att jag vill det. För övrigt har jag nog varit som duktigast dagen då jag tog tåget ner till Malmö helt osminkad, det är ett framsteg för mig själv och ett steg mot ett självsäkrare jag. Iallafall har jag lärt mig att jag inte behöver ha smink för att känna mig säker.

Nog om det.


Klockan 12.52 ska jag ta tåget ner till Malmö. Där ska ljus och kanske en strapless BH inhandlas. Klockan halv fem ska jag på behandling, pedikyr, hos min mamma. Fotbad, filning, tånagelsmålning, ja lite allt möjligt skönt ska mina fötter få uppleva.


Därefter ska vi nog äta en liten bit mat och sen bär det av hem igen. Tillsammans, därefter har Mamma två veckors semester, precis vad jag har kvar innan jag börjar jobba.


Nu ska jag snart klä på mig något vettigt. Därefter ska jag äta lite lunch-aktigt och så småningom ska jag vandra ner mot tåget. Dock inte småningom som jag först trodde eftersom jag trodde klockan var en hel timme mer än den faktiskt är. Lite gos med katterna och lite tv-tittande har aldrig skadat. Ni hör mer när jag är tillbaka.


Ps. Love, jag är arton år gammal. Ds

Av Sofia Ohlsson - 9 juli 2009 23:07

Jaha, nu var det kväll igen, och snart har ännu en vecka gått. Tur är att de två kommande är de trevligaste som börjar med Pardey på lördag. Mammas semester börjar måndag officiellt och sen redan nästa lördag ska jag träffa gänget. Vi fyra med Malin, jag, Elin och Kajsa. Vi ska ha mys och träffas för första gången på över en månad tillsammans!


För övrigt har jag hittat en Moraklocka på blocket som jag är helt kär i. Sorgligt, ellerhur? Jag kommer aldrig kunna köpa den för den finns inte i de södra regionerna av vårt land om man uttrycker sig så.


Imorgon ska jag småshoppa i Malmö, lite ljus till min kandelaber och ett blockljus till min ljusstake. Sen är det lyx på mammas salong, mina fötter ska slipas och bli snygga.


Nu väntar jag på att resten av familjen ska komma hem, därefter väntar sängen. Ännu en trevlig sommarlovsdag. Gudnatt.

Av Sofia Ohlsson - 9 juli 2009 18:46

Vilken dag detta blev, jag gick hem till Heidi och var där ungefär kvart i tolv. Stannade i närmare tre timmar innan jag begav mig ner på stan för att köpa pastsallad till kvällsmat. Orkar inte laga mat om dagarna så jag gör vad jag kan. Inne på Kristinas ringer Elin, förvånat svarar jag (hon jobbar ju) och lika förvånat hör jag henne säga orden som jag själv skrev till henne på msn för några månader sedan "Jag tänkte att du kanske ville åka en liten runda med mig?" Glad som en liten apa ropad ejag rakt ut "Skojjar du?" och alla kunder inklusive den trevliga kassörskan vänder sig om och tittar på mig. Sen kommer skrattet, och nästan litet gråt. För Elin tog sitt körkort idag och jag är en av hennes två vänner som vet vad glädjen för henne betyder lite extra.


Konstig mening där som jag avslutade med. Så kan det vara ibland.


I vilket fall som helst så åkte vi runt en massor, bland annat hem till Gördis och träffade Kajsa. Och en sak är så säker, Elin var mer än redo för sitt körkort idag. Hon kör säkert, lugnt och bra. Hon är inte den där nya-körkortstagaren som tror att hon är bäst på vägen, hon har förståelse för trafiken och ger sig ut i den med sunt förnnuft.


Ja, nog med lovord till Elin, nu ska jag titta på tv, slöa, slappa och mysa med kisarna.


Jag längtar efter imorgon och lördag, för nu ska vi ha roligt ihop igen! Stora gänget ska träffas med lite nytt och lite gammalt folk. Mer om det senare, tjoflöjt.

Av Sofia Ohlsson - 9 juli 2009 10:32

God morgon, eller god förmiddag i vissa fall. Jag har faktiskt varit vaken sen drygt nio och uppe sen lite innan tio. En dusch har hunnits med, jag har blåst mitt hår och nu sitter jag här med min ansiktsmask som också går att använda som ansiktstvätt. Den ska rengöra min hud som aldrig förr för jag behöver det nu, som aldrig förr. Den tog alltså slut i slutet på förrförra veckan. Men jag som åkte till Åhus för att jobba hade allt annat än tid att åka till apoteket. Speciellt som jag slutade jobba efter sex nästan varje dag.


Nu har jag alltså köpt en ny och mitt ansikte ska bli fräscht och rent igen. För övrigt ska jag platta håret, klä på mig, förmodligen låta bli att sminka mig och gå hem till Heidi. Där ska det fikas och snicksnackas och därefter bär det av hem, inom Kristinas där jag tänkte inhandla kvällens mat, pastsallad. Förutsatt att det finns någon och att den är god. Det får vi se!


Nu måste jag snart klä på mig, sen bär det av hem till Heidi, skönt att hitta på något nu när jag är ledig, Hejsvejs!



Av Sofia Ohlsson - 8 juli 2009 22:26

Dagen avslutades, och kvällen inleddes, med ett litet bak. Kladdmuffins är helt okej tidsfördriv. Och att prata en massa med min lilla mamma desto bättre. Vi träffas ju inte alltför ofta och i måndags var första gången på en och en halv vecka som vi sågs, jag saknar henne så lätt!


Imorgon bär det av till Heidi för lunchfika, snicksnack och allmänt sommarlovsmys. Vi har ju sommarlov båda två. Jag tror att det är bland det enda som skulle locka mig med att bli lärare, att ha sommarlov. Ja tacksamheten att få arbeta med barn får vi ju inte glömma...


Övriga planer är att på fredag åker jag in till mamma i malmö. Förutsatt att hon får använda sin fot, för att få pedikyr. Mina fötter behöver det so bad, inte minst efter förra veckans arbete.


På lördag ser det ut att bli Kristianstadsdagarna med - än så länge, Kajsa, Karl och Kristian. Några till på gång också. Det blir trevligt, vi strosar nog mest runt och umgås. Iallafall är det vad det varit tal om, så får vi se.


För övrigt går mina tankar i samma banor som tidigare, jag drömmer om den dagen jag får flytta hemifrån, köper en massa onödig inredning och pussar mina katter all day long. Every day long. Så kan man nog sammanfatta varenda dag här hemma. Nu tänkte jag fortsätta en stund framför datorn och avsluta kvällen med tv:n. Det gamla vanliga 2½ men och Scrubs för att så småningom somna in, imorgon är en ny dag. Och som jag sa tidigare, fika hos Heidi, redan klockan tolv ska jag vara där så uppstgningen sker runt halv tio.


Gudnatt!

Av Sofia Ohlsson - 8 juli 2009 19:05

Här är mina nya små fynd. I Glasvasen som är mer av en ljusstake den också ska jag köpa ett färgat blockljus och sätta i. Väntar till på fredag då jag ska till Malmö och köper ett på lagerhaus.


Enjoy.

Av Sofia Ohlsson - 8 juli 2009 13:08

Goder Morgon i denna sal! Klockan är 13.08 och tro det eller ej men jag har varit vaken sen iallafall elva-tiden. Det betyder att jag sov ut idag. Välbehövt och skönt. Jag vaknade dock av att mamma ropade på mig att jag skulle ta ner dammsugaren för tilda-bäbis höll på att äta upp en halvdöd geting. Inte bra, inte bra. Jag fick upp och ner med dammsugaren och sen var jag liksom redan vaken. Tilda-snutte verkar iallafall ha hämtat sig från sin päls-irritation och frågan är om vi ska behöva raka henne också.


I vilket fall så gjorde jag mig iordning, gick ner på stan för att inhandla ansiktstvätt, en vas och tre små söta ljuslyktor. Kvinnan på Chic idé kände igen mig, det var trevligt. Hon är så himla gullig och hennes affär är ju bara underbar. Vasen köpte jag iofs. på interflora men ljuslyktorna köpte jag på chic idé och så spanade jag in min lampa som jag ska köpa i slutet av augusti när nästa lön kommit. Ni ska få se bilder på mina inköp och nu ska jag slappa lite innan jag ska ner och handla till min lilla mor vars fot fortfarande gör ont.


Vi hörs senare, hajja.

Av Sofia Ohlsson - 7 juli 2009 21:39

Jäklar vilken dag detta blev. Mamma ringde och berättade att hon var påväg hem för hon hade en tid hos doktorn i Kristanstad. Orsaken är en fot som gör ont, troligtvis av en speta som vägrar komma ut och nu kunde de inte hitta den. Min stackars mamma haltar och går på penicillin. Som om det inte var nog har hon fått ta två sprutor idag, en mot stelkramp och en för bedövning av foten.


I vilket fall så slutade det som så att jag fick köra in för att hämta mamma i Kristianstad. Vi passade på att gå på Kristianstadspizzerian och äta en varsin mäktig och supergod pizza. Klockan var nio när vi var hemma och mamma jublade över att få vara hemma tidigt, stackars kvinna.


Stackars Tisse är fortfarande irriterad över sin päls, hon ligger bara ner och varje gång hon ställe rsig upp så går svansen fram och tillbaka på henne som om det är någon obehagligt. Jag som lätt blir orolig klarar inte av att se henne sådan. Det är jobbigt att se henne vara ledsen och att det är något som är obehagligt.


Nu ska jag försöka stänga av datorn och vädra lite mer på mitt rum, här är stekhett och jag kan bara inte sova ordenltigt på nätterna när datorn varit igång. Vi hörs imorgon då jag för övrigt inte har något inplanerat alls. Vi får väl se hur det artar sig.


Godnatt!

Skapa flashcards