Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia Ohlsson - 13 juli 2009 18:29

Härlig dag idag. De gråa molnen från i förmiddags har spruckit upp och bakom sig dolde de solen. Det blev så pass vackert att jag gick en runda på drygt fyrtiofem minuter och varm blev jag. En riktig powerwalk.


Mamma ha åkt med Eva till stranden för lite kvällsfika och Jacob är hemma nu. Planerna för kvällen är få, dock har jag och elin hunnit planera fika med mammorna och bio .. med oss själva på torsdag. Jag ringde och fixade en sak för fredag alldeles nyss och funderar på om jag ska läsa lite i en bok jag påbörjade igår. En deckare såklart, the way i like it.


Inte för att jag behöver läsa allt jag hittar nu. Det kommer en tid, tiden då jag ska jobba på muséet då böcker kommer vara ett värdefullt tidsfördriv.


Imorgon är det promenad med Helena som är planen och för övrigt ska jag bara ladda upp inför onsdag, torsdag, fredag då allt annat roligt kommer att hända. Lördag för att inte glömma, då jag ska träffa det lilla gänget. Vi som ska ha ett stort projekt ihop året som kommer, kul att vi trivs så bra ihop.


NEJ, nu måste jag ju ringa Cornybanane, min bästa kompis som jag ska resa till Rom med. Jag ska berätta för henne om en FANtastisk hemsida jag hittade med bra priser, på torsdag ska vi nämligen boka resan och i höst bär det av. Ännu en av mina planer som jag lever för.


nejhejhopp nu får jag sluta skriva om sånt jag redan berättat tjugofyra gånger.


Vi hörs senare, TV:n nästa!

Av Sofia Ohlsson - 13 juli 2009 10:49

Jag gick alltså upp för nitton minuter sedan. Efter att ha vaknat från och till sen klockan kvart i fem var jag utvilad nog att pallra mig upp. Huset är nästan tomt, förutom två små inlåsta katter varav den ena stackarn löper, en sovande storebror och en mamma som är på stan, tror jag.


Jag kom på i morse att jag verkligen gillar måndagar. Anledningen är ju nästan bara pinsam men ärligt talat så är tv bäst på måndagkvällar. Sexan it is med Simpsons, Family guy, 2½ Men, My name is Earl och Scrubs. Och eftersom jag är bättre på att ligga i min säng på kvällarna, tittandes på tv, för att hitta på något riktigt sommarlovsaktigt (inget fel med det) så är det itne så konstigt att måndagar har blivit min favvo-tv-Kväll.


För övrigt har jag inga planer idag, förutom att kolla på tv då. Ganska skönt må jag säga, men nu ska jag nog ändå kila ner för att se om det finns något att förtära.


Höres!

Av Sofia Ohlsson - 12 juli 2009 22:58

Denna vecka och nästa som kommer är jag ledig innan jobbet på muséet. Sommarlov kallas det och mina planer är få. Imorgon har jag absolut inget planerat. På tisdag ska jag nog gå en runda med Helena som frågade vilket jag tyckte var jätte trevligt! Jag kan behöva en rejäl promenad. Onsdag är det heldag med DK-tjejerna och sen inga planer varken torsdag eller Fredag.


Dock tänkte jag planera in en liten mys-kväll med mamma på fredag men det är bara en liten myskväll som ska planeras och så ska det funka för henne med. På lördag ska jag träffa mina underbara vänner från skolan. Vi har inte setts och hittat på någonting på hur länge som helst. Planerna är väl inte helt utredda men vi är ganska sugna på Hälleviksbadet så hoppas på bra väder helt enkelt.


Nu ska jag fortsätta här vid datorn innan det blir läggningsdags.


Ha det så bra så hörs vi, Nattinatt.

Av Sofia Ohlsson - 12 juli 2009 15:58

Ja där ser man vilken utflykt det kan bli. När mor coh dotter ger sig ut på vägarna. Jag körde såklart eftersom mamma trivs bra i passagerarsätet efter drygt 28 år som körkortsinnehavare. Och jag som nyss fått mitt trivs bra med att utvecklas som förare.


Vi körde först inom Mcdonalds för lunch. Vidare till Färlöv för att sätta fina blommor på morfars grav och därefter körde vi förbi mormor-och-morfars gamla hus som nu är sålt.  Vi begav oss därefter till Önnestad för att kolla på mammas farmor o farfars gravar, därefter vidare till Nävlinge där mammas mormor och morfar ligger. En liten gravrunda helt enkelt. Men det var rätt fridfullt och vackert att titta på kyrkogårdarna och av någon anledning tycker jag alltid att det är intressant att gå omkring där, speciellt att kolla på de äldre gravarna från 1800-talet.


Därefter begav vi oss på en liten körrunda till ett fik/inredingsbutik ute i skånska obygden som mamma en gång besökte för två år sedan. hon mindes det som mysigt och var dessutom sugen på en kopp kaffe. Efter drygt två mil fann vi det söta "Humlelyckan" som var ovanligt fint och stort för att ligga ute i ingenstans. Där fikade vi och ho köpte en ljuslykta och jag ett ljus som jag ska ha i min glaslykta som jag köpte förra veckan.


Nu är vi hemma och ikväll ska vi äta Kenyansk Kycklingfilé och nu ska jag rensa kattlådorna.  Sen ska jag nog spela the sims, kul va. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 12 juli 2009 11:10

God morgon rent ut sagt. Idag är nog den första söndagen på länge då min förhoppning om att ångesten inte ska komma, stark. Anledningen är att jag har sommarlov, min mamma har sommarlov, vi ska äta god mat ikväll, vi har chips och popcorn hemma och vi ska åka på en utflykt till orten mamma växte upp i, Färlöv. Det känns helt enkelt inte som en söndag, nej det är mer av en Lördagtvå.


Jag är ganska trött men ändå inte, skönt att sova ut litegrann och skönare att gå upp. Min bror har kommit in på sin civilingenjörutbildning i Lund och det är en positiv nyhet för familjen. Visserligen inte en jätteöverraskning, han är duktig min bror. Men man blir alltid glad och är det på rätt väg så hamnar jag också i Lund. Gör jag inte det får de bli Uppsala, det vill säga stad nummer två på min lista över ställen jag kan tänka mig att bo på.


Kisarna busar som aldrig förr och lilla Tildafnatte har gjort det till en vana att sova med mig. Kärlek to the people, eller till vår familj, från katterna.


Nu har jag absolut ingnenting att skriva om mer, som ni säkert märker. Så jag väljer att avsluta med ett par väl valda ord.


Vi hörs senare tjenixen!

Av Sofia Ohlsson - 11 juli 2009 13:56

Ojojoj, "Hjälpa mamma med städningen" blev dammsuga hela huset, skaka alla mattor, svabba trappan och köket. Städa i hallen och bära ut skor i uterummet  samt finputsa och rengöra ställen som dammsugaren inte sett sen 93.


Okej, en liten överdrift men en rejäl städning blev gjord. Och en rejäl städning med ett fint resultat, det känns bra. Om två timmar kommer Elin hit för att äta Edgars-Pizza. Klockan fem kommer resten och innan dess ska jag ha hunnit handla chips, popcorn och sånt, sminka mig klart och klä på mig.


Den stora frågan är, Varför sitter jag då här?

Av Sofia Ohlsson - 11 juli 2009 10:27

Nu är jag pigg och vaken. Piggheten kan diskuteras eftersom en stor gäsp smög sig på samtidigt som jag skrev första meningen. Jag har vaknat från och till sen femtiden och den senaste timme drtömde jag en jobbig dröm som bara var skön att vakna upp från. Oj ytterligare en gäsp nu, kanske lika bra att jag tar tag i mig själv och går ner.


På schemat står dusch, val av kläder till ikväll. Hjälpa mamma att städa där nere och handla popcorn och läsk.


Ikväll, eller först klockan fyra kommer Elin hit. Vi ska äta pizza och sen kommer Kajsa. Klockan fem kommer resten, Manne, Kalle, kristian och Jesper. Eventuellt Rebecca. Vi ska ha det lite trevligt och tillsammans åka in till Kristianstadsdagarna. Hoppas det blir lite trevligt, de flesta av oss har inte träffats på en månad ungefär så förhoppningarna är väl stora på att något blir bra.


Och med de orden måste jag verkligen springa ner och börja städa. Det blir nummer ett på att-göra listan.


Vi hörs senare! hejsvejs.

Av Sofia Ohlsson - 10 juli 2009 21:48

Trevlig dag det här blev, minst sagt. Jag tog tåget till Malmö tio i ett. Framme drygt halv tre redo för att småshoppa. Det blev fem svarta ljus och ett ceriserosa blockljus.


Klockan halv fem hade jag tid hos mamma och mina fötter fick sig en rejäl makeover. Fotbad, filning, slipning, målning. Ja allt möjligt, så nu är de rätt snygga för första gången på år.


Tåget hem, av i Kristianstad, köra bilen hem som stod där så fint. Nu är jag trött och borde mysa med min mamma som precis gått på två veckors sommarlov.

Ovido - Quiz & Flashcards