Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia Ohlsson - 23 juli 2009 09:55

Ännu en ny dag, ledigheten krymper sig allt mindre framför mig och snart finns den inte alls. Idag har jag inga måsten, inga krav, inget att göra. Är första person att vakna i huset om man bortser från katterna. Funderar på att sola benen litegrann, det blir ju aldrig någon färg och jag brukar tröttna efter en halvtimme, men det är värt ett försök.


Ska nog läsa lite idag med, om det n inte är orsaken till min huvudvärk, isåfall måste jag skaffa de där läsglasögonen snart, för det är hemskt att känna så som jag gjorde igårkväll.


Nu ska jag påminna mamma om att klockan är tio och sen ska jag äta frukost kanske, om jag orkar, om det går ner.


Hejdo

Av Sofia Ohlsson - 22 juli 2009 22:48

Nu på kvällen har det inte hänt mycket, men jag klagar inte, inte denna gången. Om en vecka är jag i full gång med jobb, jobb sex dagar i veckan tis-sön. Så jag försöker njuta av min lediga tid och bara slappar (Som om jag inte kommer göra det på jobbet sen liksom)


Jag körde ner och hämtade mamma på stationen klockan sju, svängde inom k-marknad också för att köpa kyckling, pommes och dip-sås, fick bli sån mat ikväll. För övrigt åt jag så jag blev alldeles mätt. Så typiskt mig, vet aldrig när det är dags att sluta utan äter tills jag mår illa och nu sitter jag här, trött och mår illa. Ja och ont i huvudet har jag också, varför vet jag ej men vädret kan vara en bidragade faktor. Det är spänning i luften, är det inte därför sitter jag väl för mycket vid datorn eller tv:n, eller läser för mycket, något är det alltid.


Kvällen ska iallafall avrundas med lite natt-tv på sexan, gos med Tilda-mysen och sova, jag ska sova. Godnatt.

Av Sofia Ohlsson - 22 juli 2009 10:48

Onsdag, sista onsdagen innan jag börjar jobba, tradigt. Visst ser jag fram emot att få något att göra, samtidigt är det tråkigt att spendera varje dag hemma, framför datorn, i trädgården och nere på stan. Jag vill hitta på något, blir så lätt rastlös.


Idag ser planerna inte mycket mer annorlunda ut än tidigare dagar, jag ska lägga mig i trädgården och läsa lite, sola ryggen kanske och som sagt, njuta av ledigheten.


Mamma är i helsingborg och jacob lär inte gå upp på ett par timmar. Så vi hörs senare, med fler uppdateirngar om min händelselösa tillvaro!

Av Sofia Ohlsson - 21 juli 2009 14:51

Jag vill resa, resa överallt. När jag blir stor (större, äldre välj själv) så ska jag åka runt om i världen och besöka alla platser som finns. Jag har varit lite runt om i europa - Frankrike, Spanien, Italien, Mallorca, Irland, Kanarieöarna, sen har jag varit i Indien också. För varje gång jag reser får jag mersmak, dels för att åka tillbaka men också för att upptäcka alla nya platser jag inte besökt. Ena dagen vill jag besöka storstäder som Moskva, Sofia (såklart) eller New York. Andra dagen är det en lång sol och bad-semester till Thailand eller Indonesien som lockar.


Min mamma sa till mig "Men Sofia, du vill resa överallt, plugga länge, få en bra karriär och ha många barn, hur ska du hinna med allt?". Men det är ju de drömmar handlar om, att ha många, förverkliga de man hinner med och leva livet som man själv vill. Jag är säker på att jag kommer hinna med och lyckas med allt, bara jag vill, så kan jag också.


Nu har jag en resa till Rom inplanerad. Den 25 oktober åker jag och Cocco till Italien, fem dagar inklusive resedagarna och vi ska besöka alla sevärdheter den staden har att erbjuda. Så vem vet, nästa resa kanske bär av till Asien för en solsemester, eller Usa för shopping.


Jag längtar iallafall.

Av Sofia Ohlsson - 21 juli 2009 12:23

Tisdag, lunchtid, idag har jag hunnit med mer än jag normalt hunnit med före tolv de senaste veckorna.


Jag gick upp tjugo över nio ungefär, duschade och blåste håret, klädde på mig och läste lite. Klockan tio i elva ungefär tog jag och mamma med oss Zelda-skrutt i buren för att bege oss till kristianstads djursjukhus. Zelda skulle vaccineras, mot kattpest och allt sånt där. Det var en hemsk bilfärd, både dit och tillbaka, har nog aldrig varit med om ett djur som inte gillar att åka bil så som Zelda. Hon skrek hjärtskärande små skrik hela tiden och sträckte ut tassen genom gallret för att nå oss.


Nästa gång är det Tlidas tur men då går jag i skolan. Tilda med sin lilla tjocka mage som bara hänger, baby-fett är det. Tilda som nyss fyllt ett år och är större än två-år äldre Zelda.


Nu väntar slappe-dag och ikväll ska jag göra vegetariska lasagnen, längesedan nu. Usch vad hungrig jag är, får se till att få lite lunch i mig snart. Vi hörs Hajdeå


Av Sofia Ohlsson - 20 juli 2009 13:09

Aah, så tråkigt att bara sitta hemma, så tråkigt att bara klaga utan att göra något åt min situation. Så tråkigt att mamma inte är hemma.


Jag vill ha lunch, klockan är tio över ett och jag vill ha en macka med riktigt gott på, kyckling, eller kanske räkor. Och vad gör jag, jo jag sitter här vid min dator, slappar och drömmer mig bort. Måste ta tag i det där nu, livet.


Det är så att jag längtar efter att få börja jobba igen. Min första sommar på två år då jag är ledig längre än en vecka i streck. Jag har alltid jobbat, gillar att jobba, gillar att tjäna pengar, nu vill jag ut på banan igen, och vakta muséet som är mitt nästa jobb, ja så är det.


Mackan here i come, antar att jag får springa ner på stan och köpa min lunch. Hajj.

Av Sofia Ohlsson - 20 juli 2009 10:12

Usch vad trött jag är. Usch vilket tråkigt sommarlovsväder det är ute. Usch vad jag känner mig irriterad på själva faktumet att jag är vaken. Usch vilken USCH-morgon det här blev.


Jag har drömt lustiga drömmar, vaknat till och från, ställde först klockan på halv tio men när jag vaknade klockan nio stängde jag av den och tog en dryg timme till på mig att vakna.


Jag är sugen på frallor, nybakade och redan bredda från något café här i stan.


Jag har inga planer idag, förutom att titta på tv ikväll om vädret håller i sig.


Imorgon ska vi åka med Zelda till veterinäris, Zelda ska vaccineras igen, mott kattpest och sånt där. Hon är så go min lilla mise. Tilda ska också vaccineras, fast någon annan dag. På tal om Tilda så blev hon av med sista stora knutan igår. Skönt att hon slipper dessa stora hårsamlingar, jag har varit och klippt i henne päls flera gånger och igår gav det slutgiltigt resultat.


Nu ska jag nog gå ner och hälsa på min mamma, äta lite frukost.


Vi hörs senare.

...

Av Sofia Ohlsson - 19 juli 2009 12:16

God söndagmorgon. Idag sov jag ut riktigt ordentligt och när klockan var lite efter elva traskade jag ner på nedervåningen. Där frågade mamma mig om jag kunde dammsuga huset, precis så man vill starta sin söndagsmorgon, genom att dammsuga hela huset, yrvaken, i sov-tshirt och med gårdagens smink kvar.


Men jag gjorde det, och det tog väl ungefär en halvtimme, vårt hus är inte megastort och jag är väl ganska noggrann. Nu är här iallafall fräscht igen och så fort mamma är färdig i badrummet så hoppas jag kunna kasta mig in i duschen och göra mig iordning för dagen.


Jag ska på något vis ta mig till bion i bromölla, eventuellt med tåg om det går något så att jag är framme i tid. Jag har verkligen inte råd att tanka bilen eftersom det har blivit en del utgifter nu på kort tid.


För övrigt har jag många och inga planer alls för veckan. Måndag är jag ganska fri men hoppas på stranden, tisdag ska Zelda vaccineras hos veterinären och sen ska jag fika med elin, mamma och elins mamma. För övrigt ser det rätt tomt ut, skönt måste jag nog ändå säga, snart bara en veckas ledighet innan jag jobbar tre veckor i rad.


Vi hörs senare, hejsvejs!

Ovido - Quiz & Flashcards