Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia Ohlsson - 27 juli 2009 11:10

Nej, inte riktigt så illa som titeln påstår är det. Till och med positivt känns det, att få börja göra lite nytta igen. Men idag är sista dagen och jag behöver verkligen få ordning på lite saker.


Jag ska skicka ut rekommendationer till mina elever, men det är inte lätt när jag har många obesvarade frågor. Jag ska köra ut till danskompaniet och lämna lite saker som jag haft nu ett par veckor. Jag ska handla mat, laga kvällsmat som jag även kan ta med mig imorgon, pastsallad står högt på listan, enkelt och gott.


Jag ska göra en massa olika saker och imorgon börjar kommunjobbbet. Som jag tjatat om detta jobb, klagat, längtat, funderat. Det är alltid lite smått nervöst när man inte kommit igång, första dagen och sådär. Men det känns mycket bra för övrigt.


Nu ska jag gå ner och påbörja allting, skriva ut rekommendationer, tjingeling.

Av Sofia Ohlsson - 26 juli 2009 17:08

Oj en sån tokig söndag det blev! Här satt jag och mamma runt halv två och klagade på hur tråkigt vi hade det. Som mamma sa hade hon ingen ork till att plugga och själv höll jag på att dö av tristess.


Vi försökte komma på något vi kunde göra som inte skulle vara allt för dyrt eller ta allt för lång tid. Nova - för långt iväg. Hässleholm - tråkig stad, ronneby - vad gör man där? ungefär så lät det.


Sen sa mamma, och skrattade lite samtidigt. "Ska vi åka till Bromölla möbelaffär?". Något var vi ju tvungna att göra åt vår situation och det verkade inte bättre än att den bästa idén hade kläckts. Så vi satte oss i bilen, jag körde och mamma bestämde åt vilket håll. I bromölla köpte jag en ram och mamma ett ljus. Efteråt åkte vi till humletorkan, ett mysigt litet fik där de sålde hemtextil utanför Näsum och sen körde vi förbi vånga och hem igen, ett pa timmars utflykt och en liten verklighetsflykt blev det. För det var först när jag kom hem som jag kom på att det är ista dagen ledighet imorgon och första dagen i skolan för mammis.


Ramen jag köpte användes till att rama in min mormor och morfars bröllopsfoto, visst blev det fint?


Av Sofia Ohlsson - 26 juli 2009 10:17

Idag är det söndag, igen. Jag avskyr söndagar och att det aldrig finns något att göra. Ibland intalar jag mig själv att om jag bott i en större stad eller i ett intressantare samhälle så skulle jag inte avsky söndagar lika mycket. Någonting att göra ni vet, att kunna gå ut och gå en runda och stöta på mer än två personer. Att kunna gå t på stan och möta någon iallafall, inte gå genom döda sölvesborgs centrum och inte se en enda själ.


Imorgon börjar alla sommarjobbare på kommunen period tre. Förutom vi fyra som ska sitta nere på muséet, vi har vår lediga dag på måndagar. På ett sätt roligt, men på ett annat sätt mindre roligt. Det som gör det mindre roligt är nog faktumet att jag kommer jobba dagen innan jag börjar skolan, fast det är ju ändå bara fyra timmar visserligen.


Nu har jag absolut inga planer för dagen, men duschen och en promenad lockar. Mm så får det bli. tjingtjing

Av Sofia Ohlsson - 25 juli 2009 14:12

Min tråkiga lördag blev betydligt mycket mer spännande när det trillade in ett sms från Heidi som undrade ifall vi skule fika. Självklart! Jag skulle bara göra mig lite iornding sen träffades vi nere på kristinas för lite lunch-fika.


Vi gick en runda på stan, det var Rea på MQ och Shack matt bland annat, trevligt när man inte har några pengar och allt jag hittade var riktigt snyggt. Åh vad jag längtar till min shoppingrunda, då ska det handlas kläder.


Nu har jag kommit hem och vi fikade här med, en varsin grodbakelse som traditionen säger, eftersom min storebror har namnsdag. Kan tyckas överdrivet att fika för en namnsdag men ända sedan jag och min bror var små har vi fikat och fått en liten present eftersom vi fyller år samma dag. Vi är inte tvillingar utan jag råkade vilja födas på hans två-års dag. Så är det med det och min rättvisa mamma ville att vi skulle få en egen dag då vi hade lite mys.


Tur att hon inte döpte oss till samma namn för då hade ju inte det heller funkat, med namnsdagarna alltså!


Nu ska jag fortsätta med allt och inget, vi höres!

Av Sofia Ohlsson - 25 juli 2009 10:38

Usch idag är det lördag, usch idag orkar jag inte göra mig iordning, duscha eller tvätta av ansiktet.


Ikväll får jag fixa mat själv för mamma ska äta på Lax och Vin i Hällevik. Det är mest tråkigt för att jag inte har någon fantasi, och än mindre, lust att laga mat ikväll.


Positivt för dagen är att jag fått reda på vilka tre till som jag ska jobba med nere på muséet/konsthallen. Alla tre är från Bokelund, precis som jag. Den ena gick i min klass på högstadiet, en annan gick på dagis samtidigt som jag och den tredje vet jag helt enkelt vem det är. Känns skönt nu - en trygghet att veta vilka man ska spendera tre veckor med.


Vi får väl se hur den här dagen slutar, jag gissar på att det blir mycket läsande och en liten runda ut och gå, ha det så bra idag, jag ska sannerligen försöka!

Av Sofia Ohlsson - 24 juli 2009 23:14

Det blev kyckling, tagliatelle och en god sås till kvällsmat.


Jag och mammsen gick en liten runda ner till hästtorgskiosken för mamma skulle hämta ett paket där. Vi begav oss snabbt hem igen eftersom den blåa himlen, sig själv till trots, öppnade upp och lät regnet vräka ner. Skumt väder, minst sagt.


Hemma laddade vi för film, vilket innebar att jag fick ta en av mina förlängningssladdar och bära ner, koppla in dvd:n som visserligen redan är nere men inte når ända fram till det vanliga uttaget. Det blev Harry Potter 2, för mamma har redan sett ettan.


Två - tre timmar senare var vi färdiga och nu ska lilla mor sova och jag ska sitta uppe, för jag är inte ett dugg trött.


And guess what, imorgon har jag inga planer, igen. Dock mycket tid eftersom mamma ska ut och ätas på kvällen, inte med mig den här gången, så jag får se till att hitta någon ellet något, om jag inte vill spendera min sista lördag på fyra veckor som jag är ledig, ensam.


Något får jag komma på, nu ska jag fortsätta vid datorn, men inte här. see ya!

Av Sofia Ohlsson - 24 juli 2009 17:53

Idag gick jag upp hyffsat sent, gjorde varma mackor till frukost/lunch, duschade, sprang ner på stan där jag mötte mamma för att låna böcker på bibblan och handla lite.


Inne på biblioteket fanns det en gammal fotoutställning av en fotograf som var verksam under sena 1800-talet och de första decennierna på 1900-talet. Jag som är så intresserad av historia och älskar att kolla på gamla foton fastnade såklart och senare kom även mamma för att titta. Det var fina och intressanta foton från Sölvesborg och plötsligt brister mamma ut "Men kolla, är inte det vårt hus?" Vi tittar noggrant, det svartvita fotot är väldigt likt vårt hus, speciellt som det står att området låg mellan möllebackskolan och hellerströmsgatan, där vi bor. Utbyggnaden med hall och matrummet vet vi ju om att den byggdes först på 70-80 talet kanske.


Mamma la iallafall en lapp till föreningen som skötte det (i en liten låda där man kunde lämna uppgifter och synpunkter) att vi ville köpa en kopia av fotot.


Mer har inte hänt idag, inte som är värt att berätta om, vi hörs, Hejrå!

Av Sofia Ohlsson - 23 juli 2009 23:53

Jag avslutar dagen precis som jag började den, framför datorn. Passar på att ta dagen i lite korta drag.


Var ute och gick tjugo minuters powerwalk runt tolv-tiden. Blev inte så länge men jag var varm när jag kom hem så någon slags nytta måste det ju ha gjort.


Vi åt bakad potatis till lunch, hemma-gjorda med ost, skinka och gräddfil - såklart.


Sen åkte jag och mamma till Karlshamn, vandrade runt lite i stan, fikade och mamma köpte en topp. Jag träffade även min kusin-vitamin som jobbar i karlshamn på hemtjänsten, vi träffades dock på stan.


Jag och mamma körde hem igen och åt varma mackor till kvällsmat, sen har jag suttit vid datorn, tittat på kvarteret skatan med mor min och nu ska jag kolla på tv - 2½ men som är i full gång och sen Scrubs.


Nightie!

Ovido - Quiz & Flashcards