Alla inlägg under maj 2009

Av Sofia Ohlsson - 21 maj 2009 23:28

Jag är hemma från genrep, ja jag var hemma för över en timme sedan men ni vet hur det är, duschen, mat, förberedelser och allt. Genrepet gick iallafall bra, showen är lång denna gången, eller lite längre än vanligt kanske. Många pausnummer och många danser, många glada elever, och framförallt en fantatsisk ledargrupp lovar att bjuda alla er med biljett på en oförglömlig show.


Dagen har varit mycket lång och imorgon är jag först ut till frisör Alexandra som stylar ledarna vilket innebär att jag måste gå upp lite efter nio. Och därifrån drar dagen igång helt enkelt. Jag har en del som ska fixas här hemma också, mat ska ordnas och de sista kläderna ska packas ner. Klockan två träffas alla vi som är färdiga i aulan för att smycka scenen, finputsa foajén och förbereda oss mentalt inför premiären.


Det som skulle fullända min torsdagskväll nu är att få ligga i sängen och kolla på tv, bara slötitta, som om jag hade all tid i världen. Det är en värdefull sysselsättning, speciellt i sånna här stresstider.

Om det vara slutade blixtra och åska.


Vi hörs hörrni, borsta tänderna står på tur och sen får vi hoppas att vädret är på min sida.


GODNATT

Av Sofia Ohlsson - 21 maj 2009 09:18

Godmorgon godmorgon då var jag uppe, tidigare än jag vill egentligen men jag kunde faktiskt inte sova längre. Om en dryg timme kommer Cornelia och hennes mormor och hämtar upp mig, vi ska handla, baka och öva på ledardansen. Ja, jag och Cornelia ska öva på ledardansen, men bakandet ska nog Barbro hjälpa till med, i vilket fall ska hon stå för köket, fantastiskt snällt.


Nu bakar inte vi mitt i showveckan för att vi bara tycker att det är SÅ roligt att baka, nej det handlar om fikan till showerna så det skall göras.


Ikväll är det genrep för övrigt och vi ska köra alla danser och pausnummer från start till slut.


Nu måste jag fixa mig lite innan det bär av till Valje, mycket som ska fixas idag och vi hörs antagligen tidigast klockan elva ikväll. Så trevlig Kristihimmelfärdsdag, trevlig ledighet. Hejhej

Av Sofia Ohlsson - 20 maj 2009 23:37

Dansshow, ledarträning, manusgenomgång, mat åkte hem.


Glömde nycklarna uppe på Bokelund, åkte med sofia hem, satt där till elva då mamms kom och hämtade. Är tröttare än tröttast.


Godnatt

Av Sofia Ohlsson - 20 maj 2009 15:06

Idag hade vi alltså gegrafidag, det gick ut på att svara på frågor om bergarter och lite undersökningar samt lite om stadsplanering. Ganska trevligt faktiskt.


Det var även ballottning på skolan, jag kunde tyvärr inte vara med och lotta (som jag normalt skulle gjort då jag är med i elevrådet) på grund av vår temadag men det fick gå ändå, vi hann se lite av slutet och påminnas om att nästa år är det vi som sitter där på nålar.


Om en timme ska jag vara uppe i aulan men jag funderar på att köpa någon mat till ikväll. Sallad känns bättre än gårdagens kebabtallrik.


Ja, mer än så hinner jag ej rapportera nu men vi hörs ikväll iallafall.


Imorgon är det sovmorgon, muffinsbak och genrep. SNART är det show woow.

Av Sofia Ohlsson - 20 maj 2009 08:53

Nu är klockan sju minuter i nio och kvart över börjar dagen. Det är geografidag som gäller och de två första timmarna ska vi ha naturgeografi uppe vid kanehall, en stor stor sten som vi trodde var ett berg när vi var små, så stor är den!


Sedan är det lunch och i eftermiddag är det kulturgeografi tror jag det heter, något sådant. Ner i stan ska vi iallafall och kolla på stadsplanering samt göra en egen.


Ikväll är det barnshow för de i åldrarna 3 - 9 och därefter ledardans, jag behlver det, kan ju inte den ännu. Men lite v åttorna satte sig igår och imorgon när vi är lediga blir det hårdträning!


Nu måste jag verkligen kila!


Ha det gott vi hörs hej!

Av Sofia Ohlsson - 19 maj 2009 22:16

Hemma från scenrep, hemma från kebab i bröd, hemma från manusrepetition.


Ja ni såg rätt, det blev en kebab i bröd eftersom lasses bara hade en baguette kvar och den samt vindruvorna jag köpte tog slut redan vid fyra-tiden då min lunch tidigare i dag bestod av två knäckebröd och tre äppelbåtar.


Så när andra ledare åkte upp för att handla lassesmat insåg jag att NEJ, jag måste verkligen äta mer för att orka. Så en kebab i pitabröd - skippade pommesen är väl inte helt dumt.


När jag kom hem ringde jag mamma så fort jag bara kunde, hon skrev nämligen omprov i anatomi idag och hon klarade det. ÅH så stolt jag är över min lilla mamms, hon kan hon! Ni ska veta att det inte är lätta grejjer de lär sig där, mycket svårare än det vi läser på biologin på högstadiet, och då ska de "bara" bli hudterapeuter. Vilken härlig dag det blev.


Imorgon har vi geografi-dag så fint väder vore inte helt fel.


Vi hörs iallafall en stund! Hajja

Av Sofia Ohlsson - 19 maj 2009 14:22

Stressigare tisdag har jag inte varit med om på länge. Men nu är det mesta uppstyrt så det är väl lugnt antar jag. Jag har pratat med Mats från Photomic och eftersom jag är ansvarig för balfotograferingen ska jag nu mejla alla paren på balen - deras address, namn klass osv om två veckor till Photomic. Jag har precis skickat in mitt religionsarbete till Martin och hoppas på högsta betyg. Dock är det mer av ett hopp ön vad jag tror på det, tyvärr, han säger nte mycket den och förut har jag fått mina minus av småsaker som inte förväntas påverka betyget, från min sida.


Om en halvtimme ska jag gå ner till K-marknad och köpa lite frukt, därefter upp till Lasses för att köpa baguetter, hoppas de har sånna kvar för jag är jättesugen. De är väl inte vidare nyttigare med alldeles ljust bröd men ost - gurka, tomat och sallad väger väl upp det litegrann.


Klockan fyra träffas ledarna och halvtimmen senare kommer alla dansare mellan 9-13 för scenrep. De ska få köra igenom sina danser två eller tre gånger var och sen är det de äldre gruppernas tur. Det blir sent ikväll helt enkelt. Dock misstänker jag att mamma inte är hemma när jag kommer ändå... Imorgon är det geografidag och sen är det barnshow på kvällen. Jag hinner inte riktigt med, tur att jag inte har några prov och att jag är ledig på torsdag då det för övrigt skall bakas muffins hela dagen.


Vi hörs kanske ikväll! Ha de gott.

Av Sofia Ohlsson - 18 maj 2009 21:15

Ojoj, vilken dag detta har blivit. Första inlägget kvart över nio på kvällen. det betyder att det har hänt mycket.


Jag var i skolan som vanligt halv tio, musikhistorielektion följt av lunch och håltimme. Därefter hade vi mattelektion och äntligen skulle vi få reda på nationella som gjordes för en vecka sedan. Jag hade ont i magen och alla pratade om hur dåligt det gått (för de som redan fått reda på det) eller hur deras lärare sagt att det var ett mycket svårt prov. Fick vänta en stund innan jag fick mitt prov - sist av alla nästan. VG stod det, och så glad jag blev. Trots att det var mitt sämsta VG någonsin det vill säga ett poäng över gränsen så var det ett VG vilket innebär att jag är färdig med kursen och får ett Vg i slutbetyg för den.


Därefter var det Italienska, vi skulle beställa biljetter med tåg och en massa sånt, som små sketcher vi spelade upp liksom, fast alla deltog.


Efter italienskan var det roddning ner mot slottslängorna där det hölls musikcafé hela kvällen. Äta middag på stan - sallad och sen började musikcaféet halv sju, Jag var hemma kvart i nio.


Det var min dag det, hoppas ni haft en lika bra dag.


Imorgon är det scenrep och jag längtar efter mina söta barn, NU ska jag se på komediserier på sexan. HAJSVAJS OCH GODNATT

Ovido - Quiz & Flashcards