Alla inlägg under maj 2009

Av Sofia Ohlsson - 24 maj 2009 19:52

Fy fasen vad jag är trött säge rjag bara, helt slutkörd, helt illamåendes äckligt jättetrött. Jag har sovit eller vilat tretton minuter innan, hunnit kolla på 10 scrubs-avsnitt sammanlagt hela dagen och bara slappat, förväntas det något annat än att man är dödens trött?


Anyhow är planerna att sova tiiidiigt ikväll, imorgon kan jag sova till iallafall kvart över åtta och på kvällen ska vi ut och äta.


detta är början på mina tre månader av bara tänkande på mig själv, not. Iallafall en dryg månad ska jag låta bli att tänka på dansen, jobb, ja allt. Attans att jag redan kommit på minst en låt jag måste göra en dans till. Vad gör man...


Nu ska jag fortsätta mitt scrubsmaraton helt enkelt, för något annat orkar jag verkligen inte!

Av Sofia Ohlsson - 24 maj 2009 16:15

Dansföreställningen varade längre än jag trodde, jag är så otroligt, otroligt trött och vill bara ligga i sängen och smaska på en massa godis. Kajsa var såklart duktig när hon sjöng så fint och denna dagen avslutade en hel vecka full med dans.


Jag hade planerat att springa ett varv på slingan eller gå en runda, men allvarligt talat så måste det väl vara okej att vänta någon sdag till med träningen efter en sånhär fullspäckad vecka.


Mitt rum är fullt av blommor och jag har planerat att köpa två fina tavlor sen ska jag ta foto och visa er, härligt att vara på sitt rum när det ser ut såhär.


Nu hade jag planerat att fortsätta min eftermiddag i sängen, kolla på scrubs och bara slappa är livet.

Av Sofia Ohlsson - 24 maj 2009 10:41

Klockan är tjugo i elva och jag är uppe, ofattbart. Jag var hemma halv tre i natt ungefär, efter städandet åkte alla i ledargruppen och de från styrelsen som ville ut till lokalen för att äta, prata och kolla igenom dansshowsfilmen. Vi hade jättetrevligt och på många sätt var det både sorgligt och skönt att detta var över.


Det sorgligaste är att det är ett halvår tills nästa gång vi står där, fem minuter i sju och peppar bakom ridån, tillsammans. Skönt för att man nu kan tänka lite på sig själv, inga måsten efter skolan, inga krav på att varken koreografera eller tvunget vara där varenda tisdags och måndagskväll. Jag ska ta det lite lugnt nu i tre veckor framåt, sen är det sommarlov, igen.


Tiden går så fort, det är skrämmande ibland.


I vilket fall så kom vi på igår att vi skulle träffas idag igen för att gå på dansshow, i bromölla den här gången. Jag tror att vi alla vill umgås så mycket som möjligt och för min del var det väldigt, väldigt längesedan jag bara satt och kollade på en dansshow utan att delta.


Vi hörs senare och kanske kommer en och annan bild upp.

Nu måste jag blåsa håret, hej!

Av Sofia Ohlsson - 23 maj 2009 14:34

Nu är jag hemma igen, och snart bär det av, igen. Frillan är mycket snyggare nu, att sova med det här håret har varken varit lätt eller särskilt bra för frisyren. Så lite creppande, några klämmor och mycket hårspray senare är jag back on track. Min lilla mamms har dessutom köpt en tonfisksallad till mig från coffe house så när jag kör upp på Bokelund om tjugo minuter ska jag bara städa lite, fixa barnens kläder som de förhoppningsvis lämnat i klassrummet och därefter ska alla ledare och de som vill samlas för att se showen igen, äta lite mat och ladda inför kvällens avsltningshow.


Jag har förhoppningar på en bra publik, det skulle vara pricken över i, att veta att det var showen och vi som fick respons och att publiken inte "bara" var bra.


Vi ses och hörs, ikväll är jag nog hemma allt för sent och imorgon tänker jag inte gå upp alltför tidigt, men ni kommer att höra av mig trots allt.


Hejdåe!

Av Sofia Ohlsson - 23 maj 2009 10:26

Uppe, denna fantastiska lördagsmorgon, den roligaste av dem alla. Det är den här tidern som är bäst, mittemellan två shower. Iallafall när man fick den responsen från publiken igår och man vet att det är dags ikväll igen.


jag gick upp för en kvart sedan, kunde sovit en timme till men insåg att jag behövde vakna till lite eftersom jag ska vara hos frissan Alexandra klockan tolv och behöver fixa till mig rejält innan. Tväta ansiktet, äta, plocka ihop mina grejjer, borsta tänderna. Ja och jag har inte börjat ännu.


Jag är så spänd på kvällens föreställning att jag bara vill börja direkt, men ändå inte, för som sagt. Den här tiden är dne bästa, förväntningarna, längtan och att få umgås med världens bästa danskompani.


nej, hej på er, nu ska jag börja med alla mina grejjer!

Av Sofia Ohlsson - 22 maj 2009 23:14

BÄSTA showen på länge, inte bättre än förra nödvändigstvis, men bästa, roligaste, jag har haft så skoj så ni anar inte.


Bilder och mer utförlig beskrivning kommer. Ni får nöja er med den fina på håret som jag tog i morse.

Av Sofia Ohlsson - 22 maj 2009 12:48

Nu är jag hemma från Alexandras salong och om en timme ska vi dra oss ut till Bokelundsskolan för att bli färdiga med scenen, foajén och det allra sista. Min bror är hos optikern och gör en synundersökning och efter det tänkte vi äta pizza från edgars, men nu ser det ut som det inte går för de öppnar först fyra. Ingen mt för mig innan showen idag, har svårt att tro att han vill ha något annat och själv tar jag mig inte någonstans när håret ser ut såhär, några få regndroppar och allt är förstört!


På tal om Alexandra, uttrycket "vill man vara fin får man lida pin" har nog aldrig passat bättre. Min hårbotten lär vara sårig av varm våffeltång och hårt flätande. Men jag klagar inte, absolut inte, för jag vill vara fin, eller tuff kanske är rätt ord, och just nu är jag urtuff.


Efteråt köpte vi mat på det nya stället också ja! "Rikard en trappa ner". Det är hämtmat men inte skräpmat, man får plocka vad man vill ha och det kostar 15 kronor hektot, vad man än väljer. Jag plockade ihop kycklingfilé i citron, ruccola och parmesan-röra. Klyftad bakpotatis och lite örtpotatis, champinjoner och tillslut lite tzatsiki. Men det ska vi äta ikväll, en timme innan show ungefär så något annat hade jag behövt.


Jaja, nu ska jag sluta tjata, show ikväll, nu tänkte jag kolla på scrubs. hejsvej.

Av Sofia Ohlsson - 22 maj 2009 09:30

Nu är det showdag, helt otroligt, känslan har inte riktigt infunnit sig ännu. Jag gick upp, ganska förvånande, tio i nio trots att det var drygt tjugo minuter till min klocka skulle ringa. Även idag kunde jag verkligen inte sova längre och jag bara låg och vred mig, tänkte en massa saker, tillslut gick jag upp.


Nu har jag tvättat ansiktet, klätt på mig och försöker döda lite tid framför datorn, som sagt är jag först ut hos alexandra idag och därefter ska jag hem för att fixa det sista.


Kvällens föreställning är dessutom slutsåld idag, det är lite av en tradition att fredagens show är slutsåld och jag tror inte vi har gjort en enda show sedan 2005 som inte har varit slutsåld den ena kvällen.


Ja just det, de var ju det där med mat till ikväll. Beroende på hur frisyren ser ut ska jag försöka köpa något att äta, är den alldeles för fin vågar jag inte, eller ja, där handlar det ju om vädret. Det är väldigt blåsigt ute men regnet igår har försvunnit, några moln hopar sig på himmelen men har vi tur så försvinner de lika snabbt.


Nej, om jag skulle köra ner till stan, jag vet ju av erfarenhet att det kan vara svårt att hitta parkering ibland!

Skapa flashcards