Alla inlägg under mars 2009

Av Sofia Ohlsson - 8 mars 2009 17:04

Mycket bloggande idag, jag är mätt från spaghetti carbonara och snart ger jag mig på att baka syltekagor. Ikväll ska jag blir FÄRDIG(?) med minst en av danserna, har fortfarande ingen aning om vilken dans två blir till yngsta tjejerna:///


Imorgon äts det pizza och spelas i furulundsskolans matsal, ingen som kommer och lyssnar på mig tyvärr, men det är sånt man får ta. Jag får umgås med de härliga tjejerna i musiken istället:))))


Okej men det var nog allt för dne här gången, köket here i come.

...

Av Sofia Ohlsson - 8 mars 2009 14:03

Okej nu känns engelskan liiite bättre, men bara lite. Jag kan inte göra mycket åt den mer ikväll så imorgon blir det engelska för hela slanten eller nej JUST det, vi har ju musikcafé på kvällen = engelska på håltimmen, hur lyckat är det? Det får vi väl se.


Dansen har jag inte ens börjat med men planen ser ut som så att jag klär på mig, går ut och packar ur bilen, orkade inte igårkväll/natt så nu ligger jag back där också. Efter det tänkte jag planera söndagsmat, baka lite och ikväll runt sex? sju? så koreograferar jag klart, då har jag förhoppningsvis mer inspiration, för det kan bara bli bättre från nu.


Wish me luck..

Av Sofia Ohlsson - 8 mars 2009 11:07

Gick nyss upp. Japp, och nu sitter jag här. Får snart stark ångest över engelskan eftersom jag inte vet vadf jag ska skriva, hur jag ska skriva, och dessutom hänger mitt betyg på det här (känns det som) och jag behöver verkligen det betyget jag vill ha för att kunna komma in där jag vill komma in.


Just det, sen ska jag koreografera idag också, skit också på den här söndagen, allt belv jobbigt. Jag har knappt tid att hinna med mitt liv.

Av Sofia Ohlsson - 8 mars 2009 00:58

(obs till elin; JAAAA DU OCH JAG? FINALEN?)


Okej, hemkommen från falkvik, hemma från sambolivet, återgå till det normala, tråkiga, vanliga och alldeles underbara hemmalivet. Efter att Kalle, sacko och arvid åkt hem så städade jag och cornelia lite i huset, Salli som varit uppe på tok för länge blev instängd i sitt lilla rum, cocco cyklade hem och jag körde. Ute på vägarna trivs jag bra, men återigen slogs jag av den hemska tanken at jag blivit så gammal. Det bara kommer ibland, helt otroligt att lilla jag sitter i en bil, kör hem, genom rondellen, förbi min gamla låg- och mellanstadieskola och parkerar framför huset. Går ut, låser bilen, in upp på mitt rum. Jag känner mig som fjorton, inte (o)mogen som en fjortonåring, bara till sinnet, jag fattar inte att jag och mina kompisar kommer att få säga vår åsikt i nästa riksdagsval. Eller att lilla Elin antagligen är nästa vän på tur med körkort. Eller att lillalilla cocco får beställa vin på en restaurang om några månader. Jag kan inte fatta det riktigt, allt har bara gått så snabbt, det är roligt, men skrämmande.


Missförstå mig rätt, jag trivs som artonåring, men jag fattar inte riktigt hur det blev såhär..


Hemma i falkvik bra men hemma i "stan" bäst. När jag kom hem satt en liten tatt ovanför trappan och väntade. Eller så var hon bara nyfiken på vem som kom hem kvart i ett, i vilket fall tog jag henne i min famn och tvingade in henne på mitt rum. Nu sitter hon nedanför och spinner, jamar, och ler med sina ögon. Min lilla älskling. Min LILLA säng och mitt svartvita rum har aldrig varit mer välkomnande, sambolivet har varit fantastiskt skönt och välbehövt, men att komma hem likaså. Ibland är det bara skönt att lära sig uppskatta sitt egna hem. Katterna, Sin mamma och sin bror, och jag har saknat dem, otroligt mycket.

Av Sofia Ohlsson - 7 mars 2009 15:29

Idga är det lörday, dagen började med att jag gick upp runt tio i tolv, sweeet eller vad? Ont i halsen har försvunnit, däremot har jag lock i öronen, men hellre det. Dagen har varit lite smått kaosartad men jag börjar väl från början:


Jag och Cornelia gick till Danskompaniet där jag dammsög lokalen, min städvecka nu. Väl där ringde Heidi och berättade att det är en snöstorm påväg och de måste åka hem redan ikväll, eller klockan fyra, alltså om en halvtimme åker dem. Detta innebär att de är hemma fyra i natt, alltså inte så smart att jag och cocco sover över. Därför började vi packa allt vårt hemma här, jag ringde min mamma och fick lov att låna bilen, vilken relief, slippa gå hem i natt iallafall.


Så vi gick hem till mig, i skor jag lånat av cornelias mamma (då mina läcker) tog bilen, körde iväg, blinkerserna fungerade fram till gatans slut, sen la de av, IGEN. Hoppas ingen är ute och kör i natt bara, brukar inte vara så här i sölvesborg.


Om tio minuter hoppar jag in i duschen, därefter ska det lagas mat, potatis, kyckling och beasås MUMMA. Därefetr kommer Sacko, Kalle, Arvid och Simon, vi ska se andra chansen i melodifestivalen. Sen blir det nog att vi kör hem, imorgon ska jag koreografera, förhoppnigsvis klart och helst hinna skriva klart engelskan, sweet? noot, hade viljat slappa för en gångs skull.


Ha det bra det ska jag, Hajsavjs.

Av Sofia Ohlsson - 6 mars 2009 17:48

Idag sov jag över mig lite, fy på den! Inte så farligt egentligen för jag kom till skolan tjugo minuter innan jag började, men jag hade lovat mig själv att gå till support-corner för att ta itu med matten, är livrädd för att sjunka ner, vill verkligen ha mitt VG. I deserve it?


Jag tänker på alla glada människor som man träffar i skolan, alla söta snälla som gör att dagen blir så mycket roligare. Allt från en lärare som visar sin uppskattning (dessutom har jag en teori om att jag "dras" till vuxna som en kompensation för att jag växt upp med en förälder, ungefär, men det är en annan historia) till en kompis som man bara träffar i korridoren. Hela dagen blir mycket trevligare av ett litet snack, allt mellan himmel och jord, men ändå går man iväg med ett stort leende på läpparna:)


På tal om leende, jag var nere hos alexandra idag, slingor och färgning av håret, jappjapp. Både och, hon slingade ljust och la in en guldigare och varmare ton i en blonda, supersnyggt, tycker både jag och mannen är hemma (Cornelius).


Men förkylningen håller i sig, den är envis den.


Hoppas ni mår bra, det gör jag=)

Av Sofia Ohlsson - 5 mars 2009 20:13

Jag äter för mycket glass, PÅ TOK för mycket glass. Känns som om jag har tömt Heidis sorbet-förråd:( Halsen mår iallafall bra av det och jag kom på att Sorbet är den enda glassen jag kan äta och tycka är riktigt riktigt god.


Cornet kom precis hem, just nu pratar hon med mig men jag hör inte riktigt vad hon säger, hon maler ni vet. Det första hon sa när hon kom in var "Sitter du här och bloggar nu igen?" Jag förstår folk som påstår att vi är som ett gift par. Just nu bestämde vi till och med att Jonas skulle ringa henne först klockan nio, för då börjar medium (vem älskar medium? jo jag, säsongstart med, GR8)


På lördag kommer grabbarna hit och vi ska se andra chansen på melodifestivalen och snacka skit. Godis och chips med hoppas jag, sån är jag. Det ska ni veta, är det fest/myskväll, vad som helst, det SKA finnas godis/chips, gärna massor, helst ska det bli lite över. Dels för att det hör till men också för att det visar att man inte snålar.


Nej hörni, sista inlägget för idag. Nu är det komediserier + Medium för hela slanten (Jag vill ha säsong fyra på dvd.nu)


Hajja

Av Sofia Ohlsson - 5 mars 2009 16:06

Guten tag, idag gick jag alltså till skolan, bokstavligt talat. Jag gick, från Heidis hus till Furulund och det tog ungefär 20 minuter. Då kan jag tillägga att det var motvind och kallt ute. Anledningen = Cykelhjulet har punktering/alldeles för lite luft plus att jag insåg att en av anledningarna till min hastiga sjukdom var att när jag cyklade i tisdags så blev jag så svettig och helt slutkörd att det förmodligen bröt ut något...


Så idag gick jag alltså till skolan (sry mamma såg din kommentar först nu) vilket kan ha varit liiiite för tidigt för jag har delvis mått lite illa och delvis hostat sönder min stackars hals. Men jag är glad att jag gjorde det för vi hade ett stormöte, lite engelska och lite svenska som jag inte fick missa. Och ensemblen imorse såklart, men kören läste jag bara noter, ska vara rädd om rösten.


På hemvägen beställde jag tid till slingning (imorgon klockan två) jippihurra! Trevliga Alexandra ska få gå lös på mitt hår, eller nej, hon ska få fegis-slinga det eftersom jag är sån, feg. Men jag är iallafall otroligt glad att jag tar mig tid och pengar till det, Det ska bli skönt och snyggt som alltid när det görs på Saxess nere i stan. Nu ska jag laga spaghetti och köttfärssås till min sambo, hejsvejs äppelfejs.

Ovido - Quiz & Flashcards