Alla inlägg under mars 2009

Av Sofia Ohlsson - 19 mars 2009 19:23

Usch jag är så trött och slö, har suttit framför datorn sen fem nu, visserligen lite från och till, men överlag har jag varit här i över fyra timmar. Jag har hunnit skriva tre av sex instuderingsfrågor på geografin och nu är det simpsons på sexan.


Idag har alltså varit en bra dag, men ensam, mamma är hemma vid elva ikväll och brorsan är nog ledig idag = han är hos kompisar på lister.


Imorgon kommer mamma iallafall hem "tidigt" med nio-tåget är hon inne, så vi får träffas en längre stund, + att jag tänkte äta riktigt gott och mysa till det! Ensam också antar jag, men det kan vara rätt skönt, kika på let's dance själv och sådär.

Av Sofia Ohlsson - 19 mars 2009 15:26

Idag vaknade jag runt sju, tog det lugnt, gjorde mig iordning och spran bort till Furulund. Tog faktiskt ett par av mina sommarskor, jeans och dunjacka, lite sådär blandat, fantastiskt skönt att våren snart är här.


Vi började med ensemble som alla andra torsdagar, valde låt och killarna plankade, vi skrev ut texten så vi börjar väl spela nästa vecka. Efter ensemble var det kör, där fick vi tårtan som blev över från rädda barnen - middagen igår. Sen sjöng vi en tjugo minuter och därefter var det idrott. HLR som jag redan gjort innebar fri aktivitet och vi lekte lejonkungen! ååh vad det är roligt!(det ska jag nog leka med mina barn någon lektion)


Efter idrotten slutade vi för ovanlighetens skull. Så jag och Elin sprang ner på Coffe house, åt lunch och några timmar senare är vi hemma i ett varsitt hus. Vi har blivit så tajta det senaste halvåret, speciellt när det kommer till fika, i like it;)


Ikväll ska jag skriva geografi, titta på tv, och bara chillllla.

Av Sofia Ohlsson - 18 mars 2009 17:05

Dagen började med ett matteprov, det varade i 1,5 timme, inte de två timmar man tidigare lovat. Men det gick som det gick och jag var färdig efter en dryg timme, resultatet kommer nog någon gång nästa vecka.


Efter matten hade vi hål och sedan italienska, engelska och klockan ett gick jag och Elin ner på stan för att äta lunch. Steakhouse, lite vardagslyx är aldrig fel.


För en timme sedan var jag nere på Konsum, hämtade mitt Visa-kort, mitt paket från Gina Tricot och nu sitter jag här och glädjs åt mina paket.


Från Gina tricot köpte jag ett par shorts som visade sig vara för stora, men jag behåller nog dem för jag och Cocco är rörande överrens om att det är snyggt med lite små-baggy shorts, och det är mycket softare nu till sommaren. Två tröjor med 3/4 - armar, en mini-kjol i tyg som får bli i sommar när det är varmt och man ska slappa lite och. Ett blårandigt linne blev det också, tänkte nog köra lite på blått i sommar, eller nej, men jag köpte tre plagg som var blå, blå-mönstrade eller marinblå nu så...


Om tre kvart (??ELIN; NÖJD?) ska jag sjunga med treornas kör, elin, jennie och Gördis för rädda barnen. Tyvärr var det för många förstasopraner som var borta ikväll = Gördis lånade lite tvåor.


Sådärja, det var min dag än så länge, Ha det gott =)

..

Av Sofia Ohlsson - 17 mars 2009 20:41

Jag Avskyr Matte B.

Av Sofia Ohlsson - 17 mars 2009 15:14

Idag är det Tisdag, eller Tissdag som en av mina lärare på mellanstadiet sa, hon var nog någonstans från Karlshamn - Karlskrona.


Dagen började med en mattelektion, jag har absolutningen aning om hur morgondagens prov går, men det blir nog inte utan en kamp, det där jäkla betyget ställer till det för mig, jag vill så gärna ha ett VG. Av en bra anledning med;)


Därefter pianospel och sedan geografi med filmtittande. Vid geografin började jag må illa så lunchen var ingen höjdare, fisk som inte gick ner resulterar i en hungrig sofia med vege-lasagne i mikron! Religionsprovet gick, mer säger jag inte, får väl reda på det nästa vecka hoppas jag. I vilket fall så gick det inte åt H-vete, och det är alltid en början.


Jag och Malin kom på idag att vi är fruktansvärt dåliga på att uppskatta, allt från avstånd, till förmågor.


Nu ska jag äta, därefter ska jag handla - ut till Danskompaniet och hem ikväll för att plugga, kanske, om jag orkar, vi får se.


Hejsvejs.



Av Sofia Ohlsson - 16 mars 2009 14:54

Vanlig måndag för min del, förutom att vi har skolkonferens om sisådär 45 minuter. Det innebär att jag, några lärare och några elever samt rektorn diskuterar ärenden som rör skolan. Det är två timmar efter skoltid och som kompensation för den tiden får jag ett presentkort som gäller i de flesta affärerna i stan på 200 kronor, för varje tillfälle, alltså är jag snart uppe i 400 kronor presentkort, helt okej kompensation enligt mig.


Igår när jag var deppig över mina prov, all stress och mitt mattebetyg som känns far away åt det håll jag vill började jag tänka på sommaren. Det är så jag överlever när allt känns jobbigt. Jag planerar, tänker, drömmer mig bort. Det funkar bra och just igår började det med att jag läste ett inlägg på Kajsas blogg om ett par ursnygga mintgröna ballerinaskor. Då började jag plocka fram mina skor jag köpte förra året, övervägande sommarskor såklart. Jag hittade fyra par som var inne. Nu i morse kikade jag runt i uterummet där resten av mina skönheter var och nyss tog jag de två sista paren som jag inte kunde bära upp. Tre par från förra sommaren funderar jag på att slänga, eller iallafall två par av dem, de är så slitna nu.


Som de flesta vet hade jag ett jobb i höstas, när jag sa upp mig hade jag arbetat där 2 år och två månader, i snitt två helger per månad och stora delar av alla lov. Jag har alltså betalt varenda par på bilden själv, av pengar jag tjänat ihop, helt själv. Det är nog bland det bästa, att få tjäna egna pengar och lägga det på vad man vill. Sen kan jag ju tillägga att hälften, om inte mer, av paren är köpta på rea. De leopardmönstrade Ballerinorna, de vita pumpsen och de vita slip-in skorna med rosett köptes för 150:- sammanlagt när Bianco footwear lades ner i Kristianstad. De röda pumpsen kostade 150:- på Scorett förra året i Mars, det var halva priset på deras utförsäljning en trappa upp (tips, det finns fortfarande, en trappa upp i kristianstadsbutiken säljer de ut skor) De marinblå pumpsen kostade 100:- på mellandagsrean i vintras, ni minns dem kanske som mina nyårs-skor. Men de måste väl funka i vår med?


Ja ni förstår helt enkelt, jag blir lycklig av att tänka på alla mina skor jag kan ha i sommar. Glömde till och med bort för en stund att jag har prov imorgon, möte snart och matteprov i två timmar på onsdagmorgon.


Hejsvejs.

Av Sofia Ohlsson - 15 mars 2009 22:21

Nu tänkte jag lägga mig snart. Jag har kollat på två avsnitt av Medium och parlamentet. Pluggandet får stå åt sidan och matten kan ju bara gå och ...


Imorgon börjar jag, som vanligt 9.30 Det är musikhistoria på schemat och jag gissar att vi ska gå igenom inför provet om två veckor. Därefter två timmars hål, matte och italienska. På eftermiddagen är det skolkonferens vilket innebär fika, diskussioner, och så småningom ett litet presentkort, sweet.


Idag känns allting lite jobbigt. Två prov i veckan som kommer, därefter ett prov, och ett prov veckan efter det. På det dansen, elevrådet och att leva. Jo jag säger då det.

Av Sofia Ohlsson - 15 mars 2009 17:49

Okej, nu har jag iallafall kommit lite längre med danserna, färdig med den ena och så gott som .. på väg att bli färdig med den andra..


Jag hade rätt i den bemärkelsen att jag inte hunnit städa, inte heller har jag tagit itu med någon läxa, börjde med matten men somnade i min säng innn jag löst något tal. Nu tänkte jag läsa religionen men ska nog bädda om sängen först, så har jag det gjort. Läsa en stund i boken, lite anteckningar och matten får vänta till imorgon. På onsdag är det matteprov, schemabrytande, två timmar eller mer ska vi sitta och svettas i aulan/någon stor sal. Jag kan ingenting, har tappat hälften av mina kunskaper såklart.


Och Religionen orkar jag inte ens tänka på, prov på tisdag, men det är om judendomen och frågorna på pappret kan jag nog så det blir som sagt boken. Sen är det dans tisdagkväll och ingen hinner hjälpa mig med så kort varsel. Buhuu tvåans stressigaste tid är kommen, geografin om en vecka har jag inte ens ägnat en tanke.


Hej.

Ovido - Quiz & Flashcards