Alla inlägg under februari 2009

Av Sofia Ohlsson - 24 februari 2009 19:48

Kom precis hem, blev ingen dans för min del idag, tyvärr. Jag kände mig sjukt omotiverade och kunde inte sluta tänka på allt annat, men så blir det väl när man varit i lokalen två - tre timmar och plötsligt ska man skärpa till sig och vara koncentrerad, fast jag inte ens ätit något sen halv fyra, och då, två mackor.


Sen att blinkerserna gått sönder på det.. Jag blir galen! Vågar inte köra runt utan fungerande blinkers, ibland funkar dom, ibland är det något jäkla glapp så det inte går. Det är alltså inte lampan som är sönder, utan själva spaken man slår på dem med. Sen har jag en jobbig dag imorgon:( slutar egentligen 12.55 men vi har högskoledag så jag måste gå och lyssna på olika högskolors information, det är inte det att jag är negativ till att läsa vidare.. Bara det att Jämshögs folkhögskola, Växjö eller Kristianstad inte lockar mig. Den enda jag kan tänka mig, är uppsala, för att en utbildning jag vill gå finns där. Men Högskolan jag nästan bestämt mig för kommer ju såklart inte, tre och en halv timme for nothing.


Japp,  så nu ska jag kika på tv, vänta på att mamma ringer, ta en dusch, och hämta henne på stationen elva.


Längtar efter nästan vecka! eller helgen för den delen!

..

Av Sofia Ohlsson - 24 februari 2009 16:14

Har precis suttit och skrivit ut en massa lappar, anmälningslistor och liknande till dansen. Det skulle gjorts för flera veckor sedan, på grund av olika skäl har jag helt missat det, men bättre sent än aldrig. Därefter ska jag lämna in listorna, även det för sent. Jag skäms alltid när jag gör saker för sent, det händer inte ofta men när det väl händer.. Ja det är pinsamt.


Och dagens största nyhet är förlovningen mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.


Och jag måste verkligen byta om och köra(?) ut till dansen. Om våra blinkers vill funka nu, de slutar ibland, något glapp, måste ordnas.


Ha det gott.

Av Sofia Ohlsson - 24 februari 2009 07:46

 .. Börjar om en halvtimme, och jag har inte ens klätt på mig, jag vet inte ens vad jag vill ha på mig. Det är ett problem som brukar vara störst såhär på senvintern/tidiga våren.


I skolan ska vi göra en enkät på matten, inte om matte då förstås. Därefter är det pianolektion. Geografi, lunch, religion och Gemu. Tråkig dag på många vis, mest för att den är lång för mig, nog längsta dagen? Om man bortser från torsdagen då vi ibland håller över till halv fyra.


Klockan fem börjar dansen och just nu vet jag inte om jag får ta bilen dit, vi får väl se. Dans hela kvällen, slutar klockan 20.30 Hem, duscha, eventuellt hämta mamma på stationen när hon kommer med 23.07 tåget, därefter hem och sova. Upp 07.00 imorgon också.


Där har ni min dag, nu måste jag byta om för nu är det nämligen bara 25 minuter till skolan börjar.

..

Av Sofia Ohlsson - 23 februari 2009 20:36

För några veckor sedan hade jag, precis som alla brukar göra runt jul/nyår bestämt mig för att bli bättre på motion. Det var den 17 December närmare bestämt, så mer än två månader sedan som jag började med att gå en runda, den var på drygt 40 minuter och jag gick snabbt, blev lite sådär varm så det verkligen kändes att jag gått också. Sedan dröjde det nästan en hel vecka innan jag gick igen, därefter dröjde det bara några dagar, och nästkommande två veckor gick jag minst fem - sex gånger i veckan, 40 minuter varje gång. Jag var riktigt duktig, och det var skönt. Jag började till och med bokföra varenda liten promenad, och i mitt randiga block, på näst sista sidan har jag skrivit ner alla 15 promenader, sammanlagt alltså 10 timmars promenad.


Sedan började allt med körkortet på allvar, uppkörningen och skrivningen närmade sig och min tid gick allt mer åt till lektioner. Sedan är ju mina nerver som de är och jag slutade gå, för att jag helt enkelt var nervös dne tid jag inte körde.


Men igår bestämde jag mig för att börja bli duktig igen, så jag gick min gamla runda, 40 minuter, och ikväll kände jag att det var på sin plats att fortsätta. För det är ju inte den sjunde gången i rad som är jobbig, nej det är de två - tre första "komma-igång" rundorna som man måste ta tag i. Och nu har jag skrivit upp mina två rundor i blocket, målet är att fylla sidan och nästa innan Maj, är det rimligt? Ja absolut. Cocco ska bli den första att få känna på mina promenader i helgen, söndag, onsdag när ingen av oss dansar, och lördagen, då ska vi ut och gå i Falkvik!

Av Sofia Ohlsson - 23 februari 2009 17:44

Idag började skolan igen, 09.30, för min del. Måndagar är alltid lugna dagar och jag har bara tre lektioner, dock en ganska stor lunch så dagen slutade 14.20 och jag gick hem. En dryg timme senare gick jag tillbaka och mötte Elin som hade en timmes dödtid, så vi gick ner och åt på Coffe house. Före det hann vi inom Slim Kim och jag flyttade fram min tatueringstid en månad så jag har råd:)


Efter att Elin gått till körskolekursen gick jag och hämtade bilen, körde ut till Falkvik och spenderade en 45 minuter med min bästa vän Cornelia, oj vad jag saknat henne! Vi har en rolig sambovecka framför oss snart som börjar nu i helgen. Men före det ska vi se "Män som hatar kvinnor" fredag på bio och Hipphipp på dvd lördag.


Nu ska jag snart köra ner och hämta upp min lilla mor. Ha det så bra Haaj.

...

Av Sofia Ohlsson - 22 februari 2009 17:25

Usch, idag är verklgen en såndär "inget att göra"-dag. Jag har försökt fylla den med allt jag kunnat komma på och allt jag varit tvungen att göra och trots det så går tiden inte fortare.


Imorgon är det skola, och här fyller jag min dag med ingenting och tre värdelösa blogginlägg. Menmen just nu tittar jag på vackra balklänningar på en hemsida som Linda länkade, hon visade sin och den var fantastiskt fin. Jag tror också jag vill ha en knälång då jag inte är så jättelång själv och har lite "kurvor" kan vi ju kalla det:)

Av Sofia Ohlsson - 22 februari 2009 12:28

Okej nu har jag koreograferat fyra åttor till tisdag, SKÖNT. Jag har sån ångest innan jag lyckats få fram något, men efteråt är jag rätt nöjd, så även idag.


Jag lyckades, efter många om och men byta låt, eftersom den första var så tradigt enformig och gick likadant hela tiden kunde jag nästintill omöjligt hitta på något nytt, stegen såg likadana ut, kändes likadant. Och för mig är det viktigt att jag tycker att det är roligt att dansa min egna dans, för då är jag säker på att mina elever också tycker det.


Nog om det, klockan är halv ett och jag har ännu bara gjort dansen, så nu ska jag läsa lite i boken, slappa och laga pasta med räkor ikväll, MUMS.

Av Sofia Ohlsson - 22 februari 2009 09:31

Jag tycker om att plocka isär ord, inte särskriva, utan plocka isär dem och se vad de egentligen betyder. Sun day måste ju ha något med solen att göra, kanske det där med vilodag, att man skulle vila och solen skulle skina och allt ska bara vara skönt, lugnt. Då är det här en dålig sun day. För idag ligger snön mer än någonsin det här året.


Idag vaknade jag runt nio och kunde praktiskt taget inte somna om. Jag låg och vred mig, tänkte en massa.. Ville inte, ville, var tvungen. Så jag gick upp och bestämd emig för att koreografera, därefter ska jag läsa några kapitel i "I know what you did last summer" Vi ska recensera den på engelskan i skolan vecka 10 och jag började läsa den nu i onsdags. Bra Sofia, tur att dne bara är drygt tvåhundra sidor lång, jag har nästan kommit halvvägs.


Jag skulle egentligen bakat idag men vi får väl se hur långt jag kommit med det här i eftermiddag. För övrigt laddar jag krafterna och ser nästan fram emot skolveckan som kommer, iallafall att få träffa mina härliga vänner.


Ha det gött Haaj=)

Ovido - Quiz & Flashcards