Alla inlägg under januari 2009

Av Sofia Ohlsson - 5 januari 2009 17:25

Idag är det Trettondagsafton och det har jag inte märkt av. Vad är det egentligen man firar idag? tretton dagar efter jul, jaha okej? fjorton då? eller varför inte sjutton? Vi har iallafall INTE tagit ut granen ännu, scouterna hämtar den först 18 januari så den kan ju stå kvar ett tag till tycker jag och brorsan.


 Nej så idag har jag inte gjort så mycket, jag sov till kvart över tio, tog en dusch och la mig framför tv:n igen, så hade jag kunnat leva varje dag.. Eller nej, ärligt så ska det bli skönt att få lite rutiner i vardagen igen. Klockan två gick jag ner till körskolan och pluggade teori, jag gjorde körtestet om trafikregler två gånger, en gång om förrädiska situationer, det gick bra 63/70 64/70 och 26/27 fick jag. Sedan gjorde jag ett om fordonet, inte lika bra, fyfan vad svårt det är, vad gör man om lampa sju tänds? släcker den? Nej jag är inte så glad i fordon och sånt där, men jag gjorde även sluttestet och där fick jag 59/70, även det ganska bra.


Därefter hade jag lektion, landsvägskörning, gick helt OK om man säger så. Nu står mamma och skalar räkor, vi ska äta räkor med pasta, purjolök, sambal oelek och så, det är supergott, det tipsar jag er om och tänker på Heidi bland annat som ville ha tips om mat, för recept finns nog på arla, heter fantasifullt nog pasta med räkor!


Slänger även upp två bilder som symboliserar katternas känslor när vi kom hem igår!


Take care of U Bye bye Then;)

Av Sofia Ohlsson - 4 januari 2009 16:25

Nu är vi hemma från Malmö, gårdagens Opera var bättre än väntat, jag kan ärligt talat inte beskriva med ord hur bra den var och därför tänker jag heller inte försöka.

Kvällen började med trerätters middag i Operagrillen, Humerbisque till förrätt, Ankbröst, mandelpotatis, purjolök och kronärtskockpuré till huvudrätt och en äppelkaka med kanelglass till efterrätt. Lite överdådigt men gott var det verkligen! Därefter började föreställningen och jag njöt av varenda minut, musiken var underbar, Ola Salo och killen som spelade Judas också.

Självklart shoppade vi lite på dagen innan och vad jag hittade kan ni se här under!

Av Sofia Ohlsson - 2 januari 2009 20:10

Idag har jag inte uträttat mycket värt att nämna. Trots de gör jag det ändå;)

Först sov jag till klockan elva för att bli väckt av en ganska irriterad mamma som ville att jag skulle rensa katternas låda, sagt och gjort, ärligt talat så hade hon tjatat ganska länge på mig och det är ju min stående syssla här hemma. Därefter gjorde jag mig iordning och gick ner på körskolan för att sätta mig vid datorerna, jag gjorde tre-fyra olika test på fyrtiofem minuter och Guess what, jag blev gådkänd på samtliga;) tilloch med ett sluttest klarade jag. Sedan hade jag lektion, dubbellektion till och med, det gick väl sådär måste jag säga, hade inte riktigt koll på högerregelskorsningarna alltid och jag har problem med att komma iväg när jag ska starta ibland, snål med gasen är problemet, och ibland är det kopplingen. Hemma går det bra men på bilarna där nere måste jag alltid gasa extra mycket.


Väl hemma hjälpte jag mamma med att handla, sedan har jag bara kollat på t v, så härligt att kunna ligga i min egna säng på rummet och slötitta.

Till mat åt vi lax och nu sitter jag här och har borde packa inför imorgon, men istället beställde jag hem Medium säsong två, Harry Potter 1 och 2 och så fick jag en pocket för 9 kronor som kampanj så ja.. Nerdie är jag men jag älskar film och serier. SWEEEET

Av Sofia Ohlsson - 1 januari 2009 20:59

Dagen började med att jag sov bort halva, som jag skrev tididgare var jag hemma först fyra imorse och dessutom sjukt trött, så halv två orkade jag mig upp, observera att det är det längsta ungefär som jag sovit på många, många år. Japp, lite vuxenpoäng där. Att jag ofta inte sover bort hela dagen alltså.. inte.. ja ni fattar.


därefter kände jag mig lite halvt krasslig, inte feber, men hals och huvud ville inte riktigt hänga med, och nej, det hade inte att göra med något jag drack igår så jag får väl dra slutsatsen att jag håller på att bli förkyld, Sweet.


 Imorgon är det ny körlektion som gäller och på lördag bär det av till Malmö med min mamma, vi ska shoppa, äta tre-rätters middag och se Jesus Christ Superstar på Malmö-operan. Det var min födelsedagspresent till henne, hon blev 45 i oktober och äntligen ska vi utnyttja det. Därefter bär det av till fem-stjärnigt hotell och en natts övernattning, det är hennes idé och utgift, inte mig emot. En riktig lyxhelg helt enkelt.


Nej hörni nu ska inte jag bli långtråkig, Dessutom går ET på tv, gotta watch. Byyye:)

Av Sofia Ohlsson - 1 januari 2009 13:47

Igår firades det runt om i stan, och hos oss, förvånansvärt nog var det lugnare än vi någonsin kunnat ana. Vi åt, först blev de Bruschettan som verkade vara uppskattad, därefter blev det paj, riktigt gott, det fanns en med kyckling och en veg-tacopaj. Gisela och Daniel hade ordnat efterrätten som var glass och frukt med tomtebloss i. Därefter satte vi oss i soffan med godis, chips och allt möjligt. Vi satt mest och snackade, drack och åt lite, och snackade, väldigt trevlig och väldigt lugnt. Kvart i tolv gick vi ner på torget, fulla ungdomar som smällde raketer, höll i dem tills stubinen brunnit upp, la raketerna ne rå marken så de åkte in i folkmassor etc. lockade inte oss direkt, runt tolv var det riktigt vackert men sedan skyndade vi oss hem för att fortsätta våra diskussioner.


Jag vandrade hem runt fyra på morgonen, då var jag lagom trött och nu vaknade jag för tjugo minuter sedan. Än så länge har 2009 börjat bra:)

Nedan finns lite bilder från igår!

Ovido - Quiz & Flashcards