Alla inlägg under januari 2009

Av Sofia Ohlsson - 18 januari 2009 11:43

Jahaja, men godmorgon då. Idag vaknade jag och mådde ganska mycket bättre än när jag somnade, men det är ju så, på morgonen vilar febern och på kvällen sätter den i. Jag var alldeles het igår, på det sämre sättet då alltså, hela kroppen, ansiktet, ja min kroppstemperatur var inte nådig.


För övrigt har min helg varit okej, det är alltid skönt med helt oplanerade helger då man kan sova hur länge man vill och inte ha några krav resten av dagen. För tillfället är Harry Potter 3 pausad uppe på mitt rum, ÅH vad jag gillar HP, böckerna är visserligen bäst men filmerna är inte helt tokiga, och ett ganska lättsmält alternativ mot 500-sidors-böcker.


Nästa helg är det födelsedagsfirande på hög nivå, helgen därefter också. Helgen efter DET är de myskväll med Danskompaniet och helgen efter det ska jagfiras IGEN med mina 18+ vänner.


Ja, Muntra gärna upp mig, jag känner på mig  att dagen kommer spenderas framför tv:n varvat med datorn!

Av Sofia Ohlsson - 17 januari 2009 19:07

Jag är nog på väg att bli sjuk, eller så är jag det redan, då blir det nog inte värre och det kan jag stå ut med, Känns lagom kul nu när allt börjar hända, NEJ i mitt hektiska liv får jag lägga sjukdomarna på helgerna när jag redan är ledig.


Jag dricker iallafall litervis med vatten och vilar i min säng, så har jag tur är det här över på måndag, ut och gå är det ju inte frågan om.


Vi plockade ner alla sjukdomar... hahahahah varför skrev jag sjukdomar? Nu var jag uppenbart inte riktigt vid medvetande när jag skrev, jag skulle ju skriva julsaker, nej jag låter det stå kvar bara för att det var så roligt, det påminner mig om en gång på högstadiet när jag skulle skriva "Nutidsorientering" på ett papper samtidigt som vår lärare pratade om kalla kriget. När jag tittar på pappret har jag istället, prydligt och mycket fint skrivit "Ryssland. Jag och Cornelia skrattade länge åt det.. Eller på svenskan när vi hade glosor och "Alligator" var ett av orden. På dne tiden var man tvungen att förklara alla ord och förklaringen på just "Alligator" var = En stor krokodil. Men av någon anledning hade Jennie råkat skriva "En stor kråka" Och det upptäckte hon inte förrän några dagar efter när hon skulle läsa igenom allt.


Har ni gjort något riktigt tokigt nån gång?:)



Av Sofia Ohlsson - 17 januari 2009 13:01

Idag vaknade jag klockan tio i tolv, JA, Tio i TOLV. Jag saknar den tiden då mina tider var lite mer jämna, men jag antar att en veckas 06.30 behövde jämnas ut lite. Mamma var inte hemma, hon var, och är fortfarande på stan med en väninna och fikar, ganska skönt, jag fick börja min lördag med att göra vad jag vill, och det innebär:


Duscha tjugo minuter utan någon som  står utanför och bankar.
Äta godis till frukost.
Kolla på Medium.
Föna håret i badrummet och ha Tv:n på uppe på ovanvåningen utan att någon stängde av den.
Sitta vid datorn i t-shirt och trosor utan någon som tjatar på att jag ska göra mig iordning.


Ja vad säger man, jag saknar mamma.


Så jag borde nog göra mig iordning, skaffa mig ett liv och åka till ekohallen som det var bestämt, Om jag orkar vill säga, för jag har huvudvärk och är fortfarande enormt hostig, man riktigt hörhur det rosslar i min hals.. Jag ska göra allt för att inte bli sjuk inte min sista vecka som sjutton år!

Av Sofia Ohlsson - 16 januari 2009 15:39

Dagen började med en körlektion 8.45, jag fick köra till Valje, genom Grödby till Bromölla och genom Bromölla tillbaka via motorvägen.. Det var en så kallad utbildningskontroll så nu fick jag lite saker jag ska kolla och komma ihåg till nästa utbildningskontroll.


Därefter var det skola, tre timmar ungefär, går jag varje fredag, skönt. I skolan hade vi klassråd, engelska och svenska. På engelskan ska vi förbereda oss för en speaking-uppgift och jag, malin och elin har valt att prata om Harry Potter, inte helt seriöst men riktigt roligt har vi


Nej hörni jag är inte riktigt pigg, så jag ska nog lägga mig en stund och se om jag mår bättre sen, Ha det bra:)

Av Sofia Ohlsson - 14 januari 2009 16:40

Nu har jag gått en runda igen, fjortonde gången, jag håller räkningen;)


På fredag ska jag berömma mig själv och köpa lite choklad tror jag, påtal om choklad så åt jag en såndär nutrilett till lunch idag, heter den så? Ni vet en sån där liten chokladkaka som ersätter en hel måltid. Ja den smakade ju inte lika gott som en riktigt chokladkaka men den var helt klart bättre än maten i skolan, det räkcer för mig. Missuppfatta mig inte nu, det är inte så att jag ska börja med värsta dieten här.. Jag bara provar mig fram, försöker bli lite smalare..


Som ikväll t. ex blir det Potatis och Purjolökssoppa, den är god och väldigt hemmalagad, man kokar bara potatis och purjolök i 6 dl grönsaksbuljong 15 min, därefter häller man i 2 dl lättcreme fraiche och kokar upp igen, jätte enkelt, JÄTTE gott.


Min katt löper.. hon är halvgalen och springer omkring och jamar mycket, innan rullade hon sig på golvet och nu sover hon väl utmattad, slänger upp en lien bild på sötnöten!:)


Ha det bra, nu ska jag handla mat:)

Av Sofia Ohlsson - 13 januari 2009 20:53

Guten tag idag är det tisdag. Idag har jag gått i skolan som vanligt, ingent vidare roligt om jag ska vara ärlig, jag spelade iofs. piano, det är ganska kul, fick reda på att jag ska spela upp för två av mina musiklärare för mitt betyg om två veckor.. riktigt läskigt om ni frågar mig.. Ja sen gick jag ju en runda efter skolan, 40 minuter, oj vad duktig jag är. Får int eheller glömma att jag koreograferat fyra åttor till 11-13 åringarna, det blev bestämt att jag ska vara först ut att börja med koreografi.. Men det var fyra svåra åttor, så mer ska det inte få lära sig, Åh nej!


Frukosten på morgnarna går ganska bra, gott är det väl inte direkt men det går ner, och jag små-äter inte lika mycket när jag kommer hem från skolan.. Imorgon är det onsdag vilket innebär att det bara är tre dagar kvar till helgen, ja man får väl vara lite positiv.


Det var lite updates från mitt liv som går i rätt takt just nu, fokus på körkortsutbildningen, läxor/prov och min hälsa, that's the way!

Av Sofia Ohlsson - 12 januari 2009 15:23

Idag drog skolan igång igen, jag började med en outnyttjad sovmorgon och körde med körskolan klockan åtta i morse, vi övade vänstersväng på landsväg vilket var sista momentet och nu är dte bara en massa utbildningskontroller kvar, Halka har jag också fått så ja, det börjar närma sig, nervös som en liten apa är jag också, Men någon dag har jag tait det där körkortet och då jäklar är det avklarat!


Nu har jag skrivit ut mina CV som jag bland annat ska skicka till ICA supermarket här nere, ska bara kopiera mitt anställningsbevis först. Ja just det vi fotograferades inför danmarksresan idag också, och blev informerade om projektarbetet.


Nu ska jag ta på mig  dubbellegginng så jag kan gå mina 40 minuter!

Haaaajdå!

Av Sofia Ohlsson - 11 januari 2009 18:31

JO Gina, och alla andra som undrar;) tacosen blev riktigt god. Det var nämligen såhär att ikväll skulle familjen äta tacos, och när jag blir färdig att steka köttfärsen så upptäcker jag att vi har en fjärdedels gurka, ingen ost och typ 10 tomater. VEM ätet tacos utan ost och gurka? och VEM ska tvungen att ha tio tomater. Efter lite tajfs här hemma uttryckte min bror att han minsann inte behöver någon ost i sin tacos, inte mamma heller, så jag, den enda i vår familj utan körkort fick springa ner och handla. jag passade på att köpa två avocados med så jag kunde göra mumsig guacamole till.

Väl nere i butiken träffade jag Gina och förklarade hela min (hemska;)) Situation. Nu är det typ fem minuters promenad för mig till affären men jag tyckte att eftersom jag skulle steka köttfärs och min bror kan köra ner på två minuter så sparar det iallafall 10 - 15 minuter på det. Men ändå, nu blev det som det blev och min mamma och storebror åt visst ost i sina tcos när jag nu väl hade köpt det. SUCK


Dessutom påminde jag min bror om att i år tar jag körkort vilket innebär att han inte kan åka iväg VARJE kväll till lister och vara där till fyra på natten för det kommer att komma tillfällen då JAG behöver bilen. dessutom har jag ett önskemål om att få ha bilen tisdagar då jag dansar dels för at gå hem tjugo minuter klockan nio är så onödigt och man kommer i säng så sent, och dels för att jag dansar 3,5 timme i sträck och hoppas ha möjlighet att köra iväg och kanske köpa lite mat ibland på timmen jag och Heidi delar.Men neej, min storebror skulle aldrig vika sig och säga "Ja okej sofia, du får ha bilen tisdagar och på helger får vi börja dela, det är inte mer än rättvist nu när jag nästan haft ensamrätt på bilen i ett helt år och dessutom inte behövde betala bensinen det första halvåret" Utan istället säger han " Nej det får vi diskutera sen, vem vet det kanske händer något en tisdag så att jag måste ha bilen".


Usch nej, jag tycker det är dags att min 20åriga storebror som inte ens pluggar här i stan flyttar hemifrån snart!


ps. Nu är jag färdig med min geografi, det tar på krafterna att skriva om sprickdalslandskap, fjäll och berkullterräng i timmar:(

Ovido - Quiz & Flashcards