Alla inlägg under december 2008

Av Sofia Ohlsson - 27 december 2008 16:12

Jag har ett litet problem.. Jag tycker att jag själv är ganska stor. Inte tjock på det sättetm och inte kruvig på ett snyggt sätt, utan stor, min mage är alldeles för stor, mina lår, mina vader, mina bröst.. Hur mycket jag än tränar, dessutom, så blir jag inte mindre, utan ännu större. Förra året gymmade jag, mitt mål var att komma i form, men mina ben blev större, min mage visserligen plattare varje morgon men inte mer än att den svullnade upp under dagen. Det är otroligt, och otroligt svårt. Jag gymmade nästan hela våren, två gånger i veckan och dans 3 timmar i veckan, men det hjälper verkligen inte. Jag provade att ändra min kost, äta nyttigare, oftare och jämnare. I början  gick det bra, jag åt frukost varje morgon, ganska bra lunch och något bra på kvällen men min fantasi försvann och det är inte lätt att laga riktigt god och nyttig mat om man inte har kunskaperna om det. Något som är ännu svårare, det är att äta bra när man går i skolan. Jag är inte kräsen när det gäller maträtter, men kvalitén har jag krav på. Jag klöks av bara tanken på kött i skolan, bleka hamburgare utan någon stekyta, skinkbitar och orensat kycklingkött i någon smaklös sås och olika grönsaker. Stora grytor som rymmer 20 liter med någon röra vi ska ha till dne överkokta pastan. Ja ni förstår mig kanske.. Enligt mitt BMI är jag överviktig, visst tar inte bmi hänsyn till muskler, men det känns ändå ledsamt att jag inte har gått ner i vikt på flera flera år, uatn hela tiden, stadigt uppåt.


Jag behöver verkligen hjälp, jag behöver komma igång och det är en riktig make-over med ny kost, nya vanor och lite mer träning som krävs. Jag tänker inte göra det till något nyårslöfte.. been there, done that.. Vi får hoppas att jag någon dag slutar öka i vikt och kanske lyckas förlora några kilo. Har ni tips så skriv gärna.

Av Sofia Ohlsson - 27 december 2008 13:41

Då var den här dagen förstörd efter bråk med min mamma, jag blir så irriterad på henne, varför ska vi alltid bråka?


Först börjar det med att hon inte orkade åka till IKEA sm hon lovat mig, jag dammsög nedanvåningen men hon orkade inte iallafall, så nu ska vi göra det på tisdag.. Sen idag skulle vi ner till stan så jag äntligen kunde köpa antennsladd och så till min tv. För er som inte vet köpte jag min tv för nästan ett år sedan, först fick jag, via telia och vårt bredband, massa olika kanaler. Men eftersom det blev för mycket information med tre datorer och en tv genom bredbandet så krånglade internet hela våren och sommaren tills min bror kom på att det är min tv som gjorde att internet låg nere varje dag i flera långa stunder. Så min bror såg till att säga upp mina kanaler.. Så sedan i somras har jag itne kunnat se annat än dvd på min tv. idag tog jag äntligen initiativet att köpa antennsladd (Min bror har den enda som finns på ovanvåningen till sin tv) och ett förgreningsuttag för det finns bara ett uttag och det har han såklart också. Jag var lovad att det skulle kosta max en 20:- med en sladd och kanske 50:- med uttaget.. Det gick sammanlagt på 198:- .. Såhär i Jul har jag inte riktigt råd men mamma sa att hon kunde låna mig så kunde jag ta ut pengar senare..


När vi går tillbaka till bilen blir jag sur för jag fattar itne varför JAG ska vara den som köper antennsladd och uttag när det finns en som är hela fmailjens och min bror lagt beslag på, varför kunde vi inte hjälpts åt, då blir mamma ännu mer sur och plötsligt kom hon på att jag var skyldig henne ännu mer, 100 kronor som hon skrivit upp.. Varför vet jag inte och inte hon heller, för hon skriver bara upp vad jag är skyldig , inte varför.. SÅ nu är jag med lite andra utgifter, 525:- fattigare.. Får väl se om det blir någon IKEA nu. Såklart drar hon upp diskussionen om pappa varje gång vi bråkar, just nu föreslår hon att jag hör av mig till honomnästa gång jag vill något.. som om det är mitt fel att pappa inte tar lika mycket ansvar och att de är skilda och att han är  in pappa för den delen.. Som om jag ska beskyllas för allting, varje gång vi bråkar så ska jag ta kontat med pappa enlgit mamma, för hon vet att hon ställer upp mer än honom.


Jag ska nog gå en runda snart, gå iväg från all skit.

Problemen låter nog inte så stora, men det är jävligt jobbigt att allid bråka med mamma..


Jag som alltid pratar om att flytta hemifrån, helt ärligt hade jag klarat mig, bättre än när jag är här hemma och vi bara bråkar. Det är bara rent ekonomiskt det skulle vara svårt.

Av Sofia Ohlsson - 26 december 2008 20:36

Idag åkte jag alltså in till Kristianstad med Elin och Cocco för att handla klänningen i inlägget under. Lite smink och sådär blev det också, sedan mat på Subway, Jag trodde inte att deras baguetter var så fantastiska men det är supergott, Jag tipsar om Kyckling teryiaki med stark sås och gurka, tomat och sallad. trevligt hade vi dessutom!


När jag kom hem fick jag ett IKEA-sug och efter att ha dammsugat hela nedvåningen fick jag mamma att gå med på att köra dit imorgon, jag ska köpa lite lådor. Sedan ska vi äta och jag är sugen på deras kotlett, efter all julmat så förstår ni mig förstår ni mig säkert.


Nu ikväll sitter jag och mamma framför körslaget och kränger Godis, Ha det bra, det har jag!

Av Sofia Ohlsson - 26 december 2008 15:39

SOM JAG LOVAT MINA VÄNNER

Jag bifogar en bild på min nyårsklänning, det blev den här rubinröda skapelsen med marinblåa ränder och till, ett par marinblåa skor, såklart.  Materialet är lite glansigt, någon slags silke vilket gör att blixten reflekteras och klänningen ser rödare ut på bilden. Vad tycker ni?:)

Av Sofia Ohlsson - 26 december 2008 00:09

HUR KAN JAG GLÖMMA DEN FINASTE AV JULKLAPPAR


jag fick ju Quasimododockan, vår eviga vandringsjulklapp sen 5 år tillbaka. Förra året blev jag av med honom, då såg hanut som jesus, i år var han utklädd till Borat.

JUL

Av Sofia Ohlsson - 25 december 2008 23:58

Okej, då var min sjuttonde jul firad, eller blir det artonde? Nej, sjuttonde? jag vet inte, kul var det iallafall.


På Julafotn var jag, min mamma, min storebror och våra busiga katter hemma och åt en massa mat, godis ris á la Malta och allt de där som hör till, sedan delade vi ut presenter och spelade sällskapsspel i timmar!

Idag åkte jag vidare till pappa, eller till pappas frus föräldrar där alla befann sig.

Ännu mera mat och ännu fler klappar delades ut.. fast maten den åt vi upp, inget annat.


Imorgon ska jag, tillsammans med Cornelia och Elin, åka till Kristianstad och mellandagshandla (som alla andra jävlar runt omkring.. med otrevliga butiksbiträden och skrikande barn och reor som suger!!!!111 ) var var jag?  Jo jag ska iallafall köpa en nyårsklänning hoppas jag, lägger upp bild om så blir fallet.


Ova ser ni mina klappar jag fått.

Presentkort, pengar, Choklad, prydnadskuddar, väska,


Ha en bra fortsättning jag ska blogga så fort jag hinner:)

Av Sofia Ohlsson - 22 december 2008 16:55

Idag så vaknade jag runt kvart över nio, efter att ha gjort mig iordning bar det av till Ritz, mysigaste fiket på stan. Alla ledarna skulle träffas för att mysa och prata, och vi myste .. ? och vi pratade. Seriöst, vad heter det? Mös? Myste? Möste? Skitsamma. Klockan var väl runt tjugo över ett när jag senare gick hem, jättetrevligt att träffa alla!


Därefter körde jag till kristianstad, mamma satt bredvid såklart, Riktigt roligt må jag säga! jag gillar verkligen att köra bil. helst inne i städer där det händer lite mer och man måste vara uppmärksam! Det är kul, ja när det går bra då såklart. I kristianstad hälsade vi på min lilla mormor som tyvärr inte kände igen mig och mamma, eller jo, men hon kan inte placera oss. Hon sa att det var trevligt att vi kom och hälsad epå, men hon vet itne riktigt vilka vi är.. Det roliga är att när mamma säger "Ja är ju din dotter Marie" Så säger mormor "neeeeej, du är ju ragnhild", Ragnhild är mormors 84 åriga syster.. Hur mycket man än sä'ger att nejså är det inte så tror hon itne på oss, envisa lilla mormor:)


Nu ikväll ska tjejerna träffas hemma hos Elin och se på film och snacka skit. Det kan behövad vi har ju inte träffats sen i fredags;)


Ha det bra, det ska jag Tjadå!

Av Sofia Ohlsson - 21 december 2008 16:30

Idag är det en söndag, som känns som en lördag.. Jag och min mamma körde till bromölla och skulle julhandla, Primas parkering var mer full än en vanlig lönehelg skulle jag gissa. Vi handlade allt utom julmust, bröd och munkakorv, det får vi handla nu i veckan hemma i Sölvesborg! Därefter har vi fikat lite här hemma, slötittat lite på tv och nu sitter jag här vid datorn.


Kom nyss på att jag MÅSTE in till Kristianstad innan nyår och handla smink, nyårsklänning, och om det inte tagit slut.. Glitter till håret! För i år ska vi verkligen fira Nyår så det skriker om det..

Middag hemma hos Helena, vi blir kanske åtta stycken, lagom tycker jag. Sedan fortsätter vi festen hemma hos henne och så får vi väl promenera de 50 meterna till torget runt tolvslaget och kika på alla fyrverkerier! Jag längtar superdupermycket nu!

Ovido - Quiz & Flashcards