Alla inlägg under november 2008

Av Sofia Ohlsson - 16 november 2008 16:48

Idag är de en vecka sen jag skaffade min blogg, om jag inte minns fel!

Och denna fantastiska söndag blev inte så fantastisk som den kunde ha blivit. Först får mamma reda på att hon inte får avgångsvederlaget hon sökt från sitt jobb som hon just nu är tjänstledig från. Hon har jobbat där i 27 år och kravet var att man skulle vilja syssla med något annat, vilket hon gör eftersom hon utbildar sig till hudterapeut. Jag tycker att det känns skitjobbigt eftersom hon verkligen vill det här och hon är så duktig på alla proven. Eftersom utbildningen är privat får hon inte heller något studiebidrag, Så om hon inte får låna på huset vet jag inte hur vi ska klara oss här hemma...


Sedan har jag stått säkert en och en halv timme och strykt kläder.. Nu ska jag laga mat till mig och mamma, skala räkor och det svider så på mina händer:/


andra POSITIVA saker med mitt liv är att jag igår kom hem från kursen, där såg jag en väldigt söt kille som jag vill lära känna mer, problem = hur

och precis som han kommer vara intresserad av mig?

 Har ni tips på vad jag ska säga till honom får ni ju gärna dela med er, allt uppskattas!


ha det gott=)

Av Sofia Ohlsson - 14 november 2008 13:32

Om ca två och en halv timme kommer Cornelia och hennes mamma och hämtar upp mig, vi ska åka till Karlshamn på ungledarkurs, ett av kraven för att vara ledare på danskompaniet är ju egentligen att man ska gå på en kurs, och så är det ju alltid bra inför framtida yrken att ha någon form av ledarutbildning!


Där ska vi vara ikväll och hela dagen imorgon.. annars har jag inte mycket mer planerat, måste ut och köra med mamma lite på söndag, öva rattning och att jag aldrig ska ta upp kopplingen helt mellan att jag kör i ettan tills jag växlat till tvåan.


 I veckan har jag två körlektioner inplanerade, dessutom ska vi gå på teater med musikhistorian onsdagkväll,sen är det garderobsstädning på lördagen med dansen, vi ska vara riktigt effektiva en hel dag! Lite sorgligt at jag sitter och räknar upp vad som händer nästa vecka en fredag, men man får skapa sig saker att längta till=)

Av Sofia Ohlsson - 14 november 2008 09:53

Jag kom precis hem från min andra körlektion på körskolan, vi övade högersväng om och om igen på en runda, det var roligt även om vi körde samma runda säkert åtta gånger för jag utvecklades i rörlig blick, växling, och ordningen på blickan, pilen, kopplingen för varje gång.

Efter det bokade vi in fyra lektioner de närmsta två veckorna, Härligt!


ag känner nästan lite halvt att jag är sent ute då jag fyller arton nu 22 Januari nästa år och mitt mål är väl att ta körkortet i den vevan.. Men tydligen är det fler som inte har lika bråttom som mig än de som ligger före, staden är så pass liten att jag känner igen de flesta namnen på eleverna som min lräare hade uppbokad, tjejen som kom och skulle köra efter mig var dessutom en gammal klasskompis till min storebror och 89:orna fyller jutjugo nästa år! Kanske är det vanligare att a körkortet då någon gång i trean eller efter studenten, och inte i januari året man går tvåan som jag planerar!


Om en timme ska jag möta  Cornelia och Sofia, vi ska ner till frisören som ska göra våra håruppsättningar på showen så hon får fota våra hår och klura lite, spännande spännande=)


Ha det bra alla, nu ska jag äta lite frukost!

Av Sofia Ohlsson - 13 november 2008 14:57

Igår var det alltså öppet hus på skolan och kvällen kan summeras med:

Våra lärare är underbara

Pontiak är väl inte riktigt min musiksmak dock humorn

De som inte förstår charmen med Samhäll/Natur - Musik är inte värda att gå där

Och sist men inte minst, jag har inte mycket till liv när jag älskar tanken på att stanna kvar i skolan med alla imusikelever och lärare en kväll till klockan nio.


Nu ska jag njuta av min torsdagseftermiddag och käll, imorgon har jag körlektion och därefter är jag ledig eftersom alla elever som var med på öppet hus fick kompensationsledigt imorgon! Fredahkväll och lördag ska spenderas i Karlshamn på ung ledar kurs, yeey. Tänk om någon kunde komma och rädda mig från mitt allt mer patetiska liv med tråkiga helger...

Av Sofia Ohlsson - 11 november 2008 22:20

Mina tisdagar är fyllda med dans, men det är ju också den enda dagen i veckan som jag är iväg efter skolan, fick göra så då jag nästan brände ut mig själv med aktiviteter, jobb och träning förra året.


Så idag klockan 17.00 hade jag terminens tolfte lektion med mina 9-11 åringar, de är för roliga, pratar och skrattar mycket, så ska det vara. Dessutom är dom riktigt duktiga nu, det syns att dom övar hemma på stegen, sånt glädjer en dansledare=) Sedan hade vi  ju träning med 18+ gruppen, men jag som hade en så trött och seg dag hade inte orkat byta om så jag dansade bara med litegrann.


Jo just det, vår underbara klassföreståndare var med  om en mindre olycka och skadade sin rygg, lite blåmärken och sådär, så eftersom hon var hemma idag passade jag, kajsa, elin, malin, Max, Sebbe, david och johan på att lägga ihop till en krya-på-dig blomma, + kruka och en liten klämma med en ren på, jättesött blev det och nu blir hon nog glad när hon kommer imorgon och ser sin lilla överraskning!


Nu ska jag snart krypa i sängs, har en lååång dag framför mig imorgon, skolan har öppet hus ochvår ensemble spelar såklart sist, ha det gött=)

Av Sofia Ohlsson - 10 november 2008 21:03

Igår städade jag mitt rum, visst ser det mysigt ut?

Jag har "julat" till det  med en röd pläd i min säng och nu är det bara sex veckor kvar till jul, helt otroligt.. Ska upp med några stjärnor och en liten gran med hade jag tänkt.


Ni anar inte hur gärna jag vill flytta hemifrån, jag menar, jag bor ju nästan ensam, jag handlar, lagar all mat själv, städar, diskar, bara det att det finns två till här hemma som hjälps åt att stöka till och så.. Jag är verkligen redo att bo själv, fast rent ekonomiskt väntar jag såklart tills efter studenten, ett och ett halvt år till...


Okej nu skrev elin en riktigtriktigt spännande grej, nu blir jag nyfiken, ha de gott måste kolla upp det här, Tjaadå=)

Av Sofia Ohlsson - 10 november 2008 16:44

Ändrade planer, skrev ju innan att jag skulle bo hos Cocco till onsdag, men det visade sig att jag isåfall skulle hem till henne ikväll runt åtta, för att gå upp tidigt imorgon och vara i skolan och på danskompaniet hela tisdagskvällen och sen hem till henne runt nio för att gå upp tidigt onsdagmorgon och sen dra hem efter skolan där, känns ganska onödigt när den största skillnaden är att jag får ca 3 km längre till skolan och att jag måste packa ner en massa kläde...


Hon är väl lagom besviken på mig nu när jag ångrat mig..


Anyways så fick jag min personliga almanacka idag, det om något gjorde min dag lite roligare, visst är den fin?:)

Av Sofia Ohlsson - 10 november 2008 08:48

Okej, så nu sitter jag här, egentligen har jag sovmorgon till halv ett men tror ni att jag klarar av att utnyttja det? tror ni att jag KAN sova till ca halv tolv innan jag får börja göra mig iordning för skolan? Nej, för det första gräver man upp gatan utanför mitt fönster så stora lastbilar med blinkande lampor har kört utanför fönstret sen sju imorse. Dessutom tyckte minsta tissetatten att hon hellre ville kela och pussas lite, och hon är envis det kan jag lova.


Nu när jag väl är vaken har hon dock somnat och ligger här intill på rygg.


Okej så klockan är snart nio och min första lektion 12.30 är Matte B, Därefter har vi italienska, och sen slutar jag 14.20


Ikväll flyttar jag hem till cornelia också, ska bo där till onsdag, rätt skönt att komma hemifrån och hon är ju ensam hemma så vi kan nog  hitta på nåt kul!


Nej nu får jag masa mig ur sängen och börja sminka mig.

Ovido - Quiz & Flashcards